Hoe combineer je keto en sport? Maak een goede sport en voedingsplanning.

Keto en Sport in Perfecte Harmonie: De Dag van Ton

Inhoud artikel

Ton van Keton1 is al jaren een fervent aanhanger van het keto dieet en combineert dit met een intensief sportief weekschema. Zijn doel? Spieropbouw en algehele gezondheid niet als quick fix maar als lange termijn investering voor zijn lichaam. Keto en sport zijn twee geweldige tools hiervoor.  Naast gezonde voeding passend binnen een keto voedingspatroon, maakt hij regelmatig, ter ondersteuning, gebruik van de supplementen van Keton1. Hiermee haalt hij het beste uit zijn lichaam en ervaart hij proefondervindelijk hoe de Keton1 supplementen optimaal werken voor zijn trouwe volgers en klanten. Hoe ziet een dag in het leven van Ton eruit? Laten we een kijkje nemen.

06:30 - De Ochtendrituelen

Ton begint zijn dag vroeg, om 06:30 uur, en maakt zich klaar voor een heerlijke sportsessie. Hij start zijn ochtend met een kopje energy coffee, die fungeert als pre-workout. Dit geeft hem de nodige extra energie om zijn training krachtig te beginnen. Daarnaast neemt hij, maand op en maand af, extra L-carnitine om zijn vetverbranding te ondersteunen en zichzelf hierdoor van maximale energie te voorzien.

07:00 - Intensieve Training

Ton’s training begint om 07:00 uur. Hij traint 5 dagen per week intensief, buiten zijn comfortzone, om zijn lichaam sterker te maken. Tijdens zijn training gebruikt hij Mineral Powder, opgelost in 500 ml water, met zijn smaak favoriet een paar druppels flavordrops van blauwe bessen voor een extra smaakvolle ervaring.

Keto en sport. Een dag uit het leven van Ton

08:00 - Post-Workout Herstel

Na de training, en liefst binnen 30 minuten, zorgt Ton goed voor zijn spieren. Hij maakt een shake van 500 ml water met een schep Pure Egg Protein (ja je leest het goed Ei proteine geen Wei), een halve schep Keto collageen en vanille flavordrops. Bij voorkeur gebruikt hij een blender om een heerlijke luchtige shake te maken. Soms voegt hij een scheutje MCT C8 olie toe voor extra focus op het werk. C8 vetzuren staan bekend om hun positieve werking op het brein, en eiwitten zijn cruciaal voor groei en herstel.

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

08:30 - Ontbijt

Na het douchen geniet Ton van een voedzaam ontbijt. Vaak kiest hij voor een combinatie van vis, avocado, mozzarella en ei.
Tonijn op water is favoriet, zo voorkomt hij een overdaad aan omega 6 en omdat hij daar dan extra Omega-3 en MCT aan toe kan voegen. Alles wordt op smaak gebracht met (een flinke hoeveelheid) zout en peper.

09:00 - Werk aan Keton1 Projecten

Met een goed gevoed lichaam en een heldere geest begint Ton zijn werkdag. Met heel veel plezier werkt hij aan diverse Keton1 projecten en zorgt ervoor dat hij mentaal en fysiek fit blijft om samen met zijn team optimaal te presteren.

13:00 - Lunchtijd

Rond 13:00 uur is het tijd voor lunch. Ton kiest vaak voor een stuk vlees (ook orgaanvlees) of vis, vers bereid of gebakken de dag ervoor. Vooruitdenken is hierbij essentieel; gezond eten vergt planning. Zo is hij nooit afhankelijk van wat er in de kantine, restaurant of waar dan ook beschikbaar is of van gebrek aan tijd. Wanneer mensen aan hem vragen hoe hij iedere dag de combinatie sport en voeding tot een succes maakt roept hij altijd; ‘ planning mensen, gewoon planning ‘. Wil je de beste resultaten dan zijn Keto en sport een geweldige combinatie. Een juiste planning gaat je daar zeker bij helpen. 

 

Hoe combineer je keto en sport? Maak een goede sport en voedingsplanning.

16:00 - Middagsnack

In de middag geniet Ton van een extra kopje koffie of soms thee. Hij kiest vaak voor energy coffee, rijk aan Sunfiber vezels die goed zijn voor de darmgezondheid en de aanmaak van Butyraat.

Bij langere dagen voegt hij vaak wat MCT olie toe, meestal een combinatie van C8 en C10, voor extra voordelen zoals verbeterde weerstand.

Wist je dit? Butyraat heeft een positieve invloed op twee darmhormonen genaamd GLP-1 en peptide YY. Deze hormonen helpen bij het beheersen van het hongergevoel. Hierdoor ervaar je mogelijk minder eetlust. Verminderde eetlust kan jou enorm helpen om de hoeveelheid dagelijkse benodigde calorieën onder controle te houden. Hierdoor is het eenvoudiger jouw gewicht te beheersen.[*].

18.30 - Diner

Het diner is het hoogtepunt van de dag voor Ton. Hij kiest voor onbewerkt eten van moeder natuur: Voldoende vlees of vis met verse groenten. Als toetje maakt hij een opgeklopte eiwit fluff van ei-eiwitten of een heerlijke “carnivoor” vanille pudding. Dit omdat ei-eiwitten geen invloed hebben op de bloedsuikerspiegel en ze ook warm goed te bereiden zijn.
Ton eet bewust veel eiwitten, vooral op trainingsdagen. Hij volgt de regel van 2.2 keer zijn vetvrije lichaamsgewicht in eiwitten. Luisteren naar je lichaam is hierbij cruciaal: train je hard maar zie je geen groei of herstel, dan eet je waarschijnlijk te weinig eiwitten.

Keto tussendoortjes

Veel keto tussendoortjes worden er niet gegeten. Heeft hij in de avond toch nog zin in iets lekkers dan valt de keuze vaak op een extra eiwit toetje als de fluff of de vanille pudding. Deze zijn allemaal mega laag in koolhydraten maar hoog in eiwitten. Maximale voeding dus voor het lichaam en goed verzadigend.

Conclusie

Ton leeft volgens de principes van het keto dieet en sport. Een intensief sportregime om zijn doelen van spieropbouw en algehele gezondheid te bereiken. Zijn dag is zorgvuldig gepland, van pre-workout energy coffee tot het eiwitrijke diner. Met de hulp van Keton1 supplementen en een goed doordachte voedingsstrategie, zorgt hij ervoor dat zijn lichaam altijd optimaal presteert. Het resultaat is een leven vol energie, kracht en gezondheid, waar zijn volgers en klanten inspiratie uit kunnen halen. 

Haal je alleen de beste resultaten uit Keto en sport met een streng regime? Nee absoluut niet. Zorg goed voor jezelf en sport regelmatig De resultaten zullen verbluffend zijn. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen