Menu Sluiten

Afvallen in Ketose

Afvallen of vermageren in ketose heeft niet direct te maken met het niet meer nuttigen van koolhydraten. Gewichtsverlies zal optreden door een negatieve calorieën balans. Het afvallen is wel eenvoudiger doordat je lichaam de vetreserves (op)gebruikt om aan zijn energiebehoefte te voldoen.

Een van de voordelen van ketose is dat de vetverbranding enorm toe neemt terwijl dat de aanmaak van het hormoon insuline sterk daalt. Insuline is het hormoon wat onder andere verantwoordelijk is voor de opslag van vetten. Dit zijn dus ideale omstandigheden om gewicht te verliezen. Hierdoor is het ketogeen dieet een nuttig hulpmiddel om overgewicht te behandelen. (*)

Ketose helpt om de honger onder controle te krijgen perfect voor een dieet

Snel gewichtsverlies

Tijdens de eerste week ervaart men vaak veel gewichtsverlies. Dit verlies kan oplopen tot soms wel 3 tot 4 kilo in een paar dagen.

Buiten het feit dat deze afvalrace goed is voor de motivatie moeten we wel eerlijk blijven. Dit verlies treed zo snel op omdat het lichaam de glycogeenvoorraden opgebruikt. glycogeen is in gehydrateerde vorm (3 tot 4 delen water) opgeslagen in de lever, spieren en vet.

ketose afvallen

In ketose maar niet afvallen of vermageren?

Je bent in ketose maar afvallen of vermageren lukt niet? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zoals we hierboven omschreven treed gewichtsverlies op tijdens een negatieve calorieën balans, je eet dus minder dan je verbrand. 

Bestaat jouw voedingspatroon uit minder koolhydraten maar overschrijd  je jouw calorieën grens dan zal er weinig tot geen gewichtsverlies optreden. Wij adviseren om zeker in het begin van je keto avontuur de macronutrienten en calorieën goed te tellen.

Geen gewichtsverlies kan ook optreden wanneer er sprake is van stress. Het stres hormoon cortisol is onder andere verantwoordelijk voor de opslag van vet rond de buik (visceraal vet).

Cortisol wordt ook door het lichaam aangemaakt wanneer er een duidelijk en te snel calorieën tekort optreed. Tijdens het keto dieet verminder je de hoeveelheid koolhydraten maar wordt er niet maximaal gesneden in de calorie-inname (Crash dieet) Als jouw doel gewichtsverlies is zul je natuurlijk een negatieve caloriebalans moeten creëren. Maar maak van keto geen crash dieet.

Discipline en bewustwording over koolhydraat inname draagt bij aan het verliezen van lichaamsgewicht.

De gedachten dat er ongelimiteerd vet kan worden gegeten klopt natuurlijk niet. Zoals vaak met “te” is ook een teveel aan vetten niet goed. Een hogere inname van calorieën zal onherroepelijk lijden tot gewichtstoename.

Keto wetenschap

Door snel vochtverlies licht een te kort aan elektrolyten op de loer. Hoofdpijn en spierpijn kunnen twee symptomen zijn van een elektrolyten tekort. Vul deze elektrolyten op tijd aan.

Elektrolyten Poeder

Beoordeling
5/5
 Natuurlijke vitamines, mineralen en elektrolyten in één mix voor een perfecte elektrolytenbalans

Ketose Test Strips

Beoordeling
4.5/5
Controleer snel en eenvoudig of er ketonen aanwezig zijn in jouw lichaam

MCT Olie Poeder

Beoordeling
4.6/5
MCT vetten stimuleren de natuurlijke  aanmaak van ketonen. Gezonde vetten in poedervorm

Gezonde vetten

Zoek gezonde vetten. MCT vetten, olijfolie en vetten uit bijvoorbeeld avocado of noten zijn vetten die prima passen in een ketogeen dieet.

Hierdoor ontstaat een perfecte balans tussen de hoeveelheden vet en het aantal calorieën per dag.  Gewichtsverlies het resultaat!

IT'S TiME TO BURN FAT!

Ontvang GRATIS jouw Keto eBook en start meteen

Schrijf nu in

Gratis Verzending

Bij bestellingen vanaf €35 in Nederland en €55 naar België

We hebben jouw inschrijving goed ontvangen.

Kijk snel in je mailbox om je inschrijving te bevestigen. Niets ontvangen? Controleer dan je spam folder.