Menu Sluiten

Ketose symptomen

Zodra je start met een keto voedingspatroon zul je merken dat er een grote biologische aanpassing plaats vindt in jouw lichaam. Misschien is jouw lichaam het hier in het begin helemaal niet mee eens en protesteert het even. 

Soms kan het lastig zijn om erachter te komen of je nu echt in ketose bent. Natuurlijk zijn er verschillende manieren om snel en eenvoudig te testen of jouw lichaam in ketose is. Denk hierbij aan Ketose urine test strips, een adem of bloed test. Heb je geen test middelen dan is het prettig om de symptomen en verschijnselen van ketose te herkennen. 

Na verloop van tijd wordt het steeds eenvoudiger om te ontdekken of je wel of niet in ketose bent. Maar zeker in het begin adviseren wij je om gebruik te maken van ketose test strips. Zo weet je zeker dat je alles goed doet en verlies je geen tijd. Hieronder omschrijven we een aantal veelvoorkomende symptomen en verschijnselen van ketose.

Keto griep

De keto “griep” is niet de meest prettige tijd van het keto dieet. Net wanneer je de grote stap hebt genomen om het helemaal anders te gaan doen krijg je te kampen met bijvoorbeeld een slechte adem en vermoeidheid.

Wanneer een of meerdere van de hieronder beschreven symptomen en verschijnselen zich voordoen noemen we dat de keto “griep”.

Deze symptomen zijn vrij normaal. Nadat jouw lichaam een leven lang koolhydraten heeft gebruikt voor energie, wordt het nu ineens gedwongen zich aan te passen aan een nieuw voedingspatroon. Deze omschakeling vind niet van de ene op de andere dag plaats. Over het algemeen duurt het 7 tot 30 dagen voordat jouw lichaam volledige in ketose verkeerd.

Wil je meer lezen over de keto griep en hoe je dit kunt voorkomen? Lees dan ons blog over de keto griep

Keto Symptomen

Keto wetenschap

Het in balans houden van de juiste elektrolytenniveaus is noodzakelijk voor optimale prestaties. Door het snelle vochtverlies in het begin van het dieet gaan ook belangrijke mineralen verloren. De belangrijkste elektrolyten die altijd goed in balans moeten zijn betreffen natrium, kalium en magnesium, dit zijn de top drie elektrolyten die door zweet en urine verloren raken.

Keto symptomen voorkomen.

Keto symptomen kunnen op ieder moment ontstaan. Vaak zijn dit de keto klachten bij de start van een keto voedingspatroon. Deze keto griep symptomen worden vaak veroorzaak door een onbalans in de elektrolyten huishouding. Belangrijke elektrolyten die verloren gaan tijdens de keto start zijn o.a. calcium, natrium, kalium en magnesium. Deze mineralen hebben allemaal hun eigen specifieke eigenschappen en werking op jouw lichaam. Een tekort kan dus vervelende gevolgen hebben. 

Aanvullen met een keto supplement. 

Er zijn verschillende elektrolyten supplementen die jouw dagelijkse voedingspatroon kunnen ondersteunen. Lees altijd goed de labels en verzeker jezelf dat je een echt keto vriendelijk elektrolyten supplement aanschaft. Het voordeel van een uitgebalanceerd keto supplement is dat deze speciaal ontwikkeld is voor een keto voedingspatroon. Hierdoor bied het maximale keto ondersteuning.  

Keto elektrolyten

Mineral Powder

Keto vitaminen en mineralen

IT'S TiME TO BURN FAT!

Ontvang GRATIS jouw Keto eBook en start meteen

Schrijf nu in

Gratis Verzending

Bij bestellingen vanaf €35 in Nederland en €55 naar België

We hebben jouw inschrijving goed ontvangen.

Kijk snel in je mailbox om je inschrijving te bevestigen. Niets ontvangen? Controleer dan je spam folder.