Ketose symptomen 

Zodra je start met een keto voedingspatroon zal je merken dat er een grote biologische aanpassing plaats vindt in jouw lichaam. Misschien is jouw lichaam het hier in het begin helemaal niet mee eens en protesteert het even. Hierdoor kan je last krijgen van ketose symptomen. Deze ketose symptomen kunnen bestaan uit bijvoorbeeld hoofdpijn, spierpijn een slechte nachtrust of een lusteloos gevoel. 

Deze keto symptomen is niets om van te schrikken. Zorg zeker in de beginfase van keto dat je goed voor jezelf zorgt. Eet voldoende vetten en zorg dat de elektrolyten goed in balans blijven. Hiermee kun je de keto symptomen verminderen en zelfs voorkomen. 

Keto griep

De naam die meestal wordt gegeven aan deze keto symptomen is de keto griep. De keto “griep” is niet de meest prettige tijd van het keto dieet. Net wanneer je de grote stap hebt genomen om het helemaal anders te gaan doen krijg je te kampen met bijvoorbeeld een slechte adem en vermoeidheid.

Deze symptomen zijn vrij normaal. Nadat jouw lichaam een leven lang koolhydraten heeft gebruikt voor energie, wordt het nu ineens gedwongen zich aan te passen aan een nieuw voedingspatroon. Deze omschakeling vindt niet van de een op de andere dag plaats. Over het algemeen duurt het 7 tot 30 dagen voordat jouw lichaam volledige in ketose is. Hierna zal je dan ook de gezondheidsvoordelen van keto gaan ervaren. 

Wil je meer lezen over de keto griep en hoe je dit kunt voorkomen? Lees dan ons blog over de keto griep

Keto Symptomen

Keto wetenschap

Het in balans houden van de elektrolyten is noodzakelijk voor optimale prestaties. Door het snelle vochtverlies in het begin van het dieet gaan ook belangrijke mineralen verloren. De belangrijkste elektrolyten die altijd goed in balans moeten zijn betreffen natrium, kalium en magnesium, dit zijn de top drie elektrolyten die door zweet en urine verloren raken.

Keto symptomen voorkomen.

Keto symptomen kunnen op ieder moment ontstaan. Vaak zijn dit de keto klachten horende bij de start van een keto voedingspatroon. Deze keto griep symptomen worden vaak veroorzaak door een onbalans in de elektrolyten huishouding. Belangrijke elektrolyten die verloren gaan tijdens de keto start zijn o.a. calcium, natrium, kalium en magnesium. Deze mineralen hebben allemaal hun eigen specifieke eigenschappen en werking op jouw lichaam. Een tekort kan dus vervelende gevolgen hebben.

Aanvullen met een keto supplement.

Er zijn verschillende elektrolyten supplementen die jouw dagelijkse voedingspatroon kunnen ondersteunen. Lees altijd goed de labels en verzeker jezelf dat je een echt keto vriendelijk elektrolyten supplement aanschaft. Het voordeel van een uitgebalanceerd keto supplement is dat deze speciaal ontwikkeld is voor een keto voedingspatroon. Hierdoor bied het maximale keto ondersteuning.

Keto elektrolyten

Mineral Powder

De keto griep is vaak de oorzaak van hoofdpijn, spierpijn en een slechte nachtrust? Met Keto elektrolyten ondersteun je jouw elektrolytenbalans.

Populaire Keto producten

Meer leren over keto?

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

Heb je nog meer vragen? 

Tag @keton1world en Hashtag #Keton1world op instagram