Menu Sluiten

Ketose adem

Je bent al enige tijd bezig met het verminderen van de koolhydraten in je voeding. Door het verminderen van koolhydraten is de kans groot dat je in ketose raakt. Dit is het moment dat je lichaam vetten verbrand en ketonen aanmaakt voor energie. Die ketonen geven je veel gezondheidsvoordelen maar ook een paar nadelen. Een van die nadelen is een slechtere adem, de ketose adem. 

Een ketose adem is een veel voorkomende bijwerking. Veel mensen die een ketogeen of  vergelijkbaar diëet volgen, zoals bijvoorbeeld het Atkins-dieet, geven aan dat hun adem een fruitige geur krijgt. Deze fruitige geur wordt veroorzaakt door een verhoogde waarde van het keton aceton. Acetoneen verlaat het lichaam via de urine en adem. 

Ondanks dat deze ketose adem vervelend kan zijn, is het een positief teken binnen je dieet. Het is namelijk een van de symptomen van ketose. Een bevestiging dat je voedingspatroon in orde is. 

Vervelende geur dus! Geen paniek, dit is vrij eenvoudig te maskeren. Tijdens het dieet meerdere keren per dag je tanden poetsen of door gebruik te maken van een goede suikervrije kauwgom lost het probleem vaak al snel op. De slechte adem is vaak van tijdelijke aard. 

Het is belangrijk dat je bij kauwgom of andere alternatieven zoals suikervrije dranken goed kijkt naar het etiket. Kijk of er geen  (verborgen) koolhydraten aanwezig zijn.

Deze koolhydraten kunnen de bloedsuikerspiegel verhogen en het ketonen gehalte verlagen. 

Maak gebruik van die Keto adem

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Dit is een mooi gezegde maar ook binnen het keto dieet helemaal waar. 

We vertelde al dat aceton verantwoordelijk is voor deze specifieke adem.

Door met een keto adem meter de hoeveelheid aceton in uitgeademde lucht te meten kan perfect worden gezien of het lichaam in ketose verkeerd. De adem test kan perfect als indicator van ketose worden gebruikt

Door het vaker testen zal je de reactie van jouw lichaam op voedingsproducten sneller  begrijpen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om jouw voedingspatroon tijdig bij te stellen.

Keto wetenschap

Onderzoek wijst uit dat de ketose adem test minstens zo betrouwbaar is als andere test methoden.

IT'S TiME TO BURN FAT!

Ontvang GRATIS jouw Keto eBook en start meteen

Schrijf nu in

Gratis Verzending

Bij bestellingen vanaf €35 in Nederland en €55 naar België

We hebben jouw inschrijving goed ontvangen.

Kijk snel in je mailbox om je inschrijving te bevestigen. Niets ontvangen? Controleer dan je spam folder.