fbpx
Menu Sluiten

Keto dieet recepten 

Enkele jaren geleden was het nog enorm moeilijk om gratis koolhydraat arme of keto dieet recepten te vinden.  Vandaag de dag is dat kinderlijk eenvoudig geworden. Mocht je denken dat er geen of heel weinig keto PDF recepten zijn, geloof ons als je goed zoekt heb je iedere dag een ander keto gerecht op tafel staan. 

Als je de basis van het keto dieet begrijpt komen ook meteen de lekkerste creaties op tafel. Om je alvast op weg te helpen hebben wij wat eenvoudige basis recepten voor je gemaakt. Perfect voor een koolhydraat arm of keto dieet. Eet smakelijk en geniet van de heerlijke gratis keto dieet recepten.

Wat eet je tijdens keto

Wanneer je gaat starten met het keto dieet is het belangrijk om te weten wat je wel en niet mag eten. Sommige producten kunt je beter uit de koelkast verwijderen maar je zult ook op zoek moeten naar nieuwe keto vriendelijke producten.

Keto is meer dan alleen het schrappen van koolhydraten uit je voedingspatroon. Het is een voedingspatroon gebaseerd op gezonde natuurlijke vette producten.We hebben kort samengevat welke producten prima kunnen en welke je beter weg kunt laten. 

· Groenten (met uitzondering van zetmeelrijke groenten)

· Bladgroenten

· Vlees (rundvlees, lam, gevogelte, eieren en vis)

· Volle zuivel producten (harde kazen, High fat Cream, Boter, enz.)

· Noten & Zaden zoals (Macadamia, walnoten, zonnebloempitten, enz.)

· Olie & vetten zoals (Kokosnoot Olie, MCT (C8-C10) Olijfolie, Avocado (Olie))

· Zoetstoffen (Stevia, Erythritol, Monnik fruit, enz.)

  • Granen (tarwe, maïs, rijst, enz.)
  • Vruchten (of met mate)
  • Zetmeelrijke groenten (zoete aardappelen en pompoenen)
  • Suikers (honing, agave, esdoornsiroop, enz.)
  • Water
  • Groentesap (let op de koolhydraten en suikers)
  • Thee: (let op verborgen suikers)
  • Koffie: (met mate)

Keto Collageen

Naarmate we ouder worden neemt de natuurlijke aanmaak van collageen af. Waarom is collageen zo belangrijk en in welke heerlijke keto dieet recepten kun  je het gebruiken.

Jouw sociaal leven

Keto kan prima binnen jouw sociaal leven. Vasthouden aan een keto of koolhydraat arm dieet betekent niet dat je nooit meer een avondje uit kan gaan met vrienden. 

Hoewel elke avond uitgaan niet wordt aanbevolen, zal het af en toe uitgaan en genieten fijn en gezond zijn.

Het is een kwestie van de juiste keuzes maken. Zoek naar gerechten die leuk en eenvoudig zijn zonder verborgen ingrediënten. Als je niets vindt op de kaart dat keto “goedgekeurd” is,  zijn er altijd gerechten die je afzonderlijk kunt bestellen. Ook in een restaurant kun je prima keto eten. Soms zijn de maaltijden zelfs lekkerder dan het standaard menu.

De meeste restaurants hebben keto producten gewoon in de keuken…..

Vragen is altijd de moeite waard.

Keto voordelen

Keto voordelen komen vanzelf wanneer je je zo goed mogelijk met de keto  recepten omgaat. Het meest voor de hand liggende voordeel is  vetverbranding. Eiwitten en vetten zorgen voor een sneller verzadigd gevoel. Het resultaat hiervan is dat je minder eet. Samen met het minderen van koolhydraten heeft dit een positief effect jouw gewichtsverlies.

Suiker pieken en dipjes zijn verleden tijd. Maximale focus het resultaat…

Keto wetenschap

Door snel vochtverlies licht een te kort aan elektrolyten op de loer. Hoofdpijn en spierpijn zijn twee symptomen zijn van een elektrolyten tekort. Vul deze elektrolyten op tijd aan.

MCT Olie Poeder

MCT olie poeder wordt direct opgenomen, boost de natuurlijke aanmaak van ketonen. Hierdoor is het eenvoudiger om snel in ketose te raken en te blijven.

Recepten

Download gratis de lekkerste koolhydraatarme en keto recepten 

Schrijf je in