Download het Keto Start eBook
Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS
Proteïne Spongecake
Deze keto proteïne spongecake hartjes zijn speciaal bedacht voor Valentijnsdag. Maar deze spongecake hartjes boordevol keto proteïne zijn natuurlijk alle dagen van het jaar lekker en voedzaam. Ben je geen fan van hartjes? Bak ze dan gewoon in een ander vormpje. Een heerlijke manier om jezelf, anders dan met bijvoorbeeld een shake, te voorzien van de dagelijks benodigde proteïnen. Probeer ze maar eens uit. Eet smakelijk.
De belangrijkste ingrediënten zijn:
- Roomboter
- Eieren
- Keto Protein 90
Gezondheidsvoordelen van deze ingrediënten:
Protein 90
Dit premium 90 proteïne poeder is niet zomaar een proteïne poeder. We hebben gekozen voor het beste wei eiwit isolaat. Het eiwitpercentage van wei isolaat is vele malen hoger dan bij bijvoorbeeld wei concentraat. Een ander groot voordeel van isolaat is het lage gehalte aan koolhydraten. Perfect natuurlijk voor een keto of koolhydraatarm voedingspatroon. Door protein 90 te verwerken in deze heerlijk proteïne spongecake hartjes voorzie je jouw lichaam op een andere manier van zijn proteïne dan door bijvoorbeeld het drinken van een shake.


Eieren
Eieren bevatten natuurlijk ook nog eens veel eiwitten Maar wist je dat eieren ook een goede bron van vitaminen is? Een ei bevat vitamine A, E, D, K en B12. Wanneer je een voedingspatroon volgt met een weinig aan vis, vlees en zuivel dan zijn eieren een belangrijke bron van vitamine B12. Vitamine B12 komt namelijk alleen voor in dierlijke producten.

Roomboter

Keto Proteïne Spongecake
Wat heb je nodig
- 8 siliconen hart vormpjes
- Weegschaal
- 2 Mengkommen
- 1 mixer
- 1 oven
Ingrediënten
- 100 gram amandelmeel
- 3 eieren L
- 20 gram Keton1 proteïne 90
- 4 gram bakpoeder
- 30 gram Frost (Steviala)
- snufje zout
- Rode kleurstofdruppels
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Voeg vervolgens de hele eieren en de Frost toe aan de mengkom. Mix dit daarna voor 10 minuten op middelhoog tempo luchtig en romig op. Zeef vervolgens het amandelmeel, Protein 90 poeder, bakpoeder en zout boven een andere mengkom. Spatel daarna de opgeklopte eieren er voorzichtig doorheen. Tot slot voeg je nog de rode kleurstof druppels naar wens toe. Verdeel daarna het beslag in de siliconen bakvorm. Bak de cakejes voor 18 minuten. Prik daarna met een saté prikker in je cakeje. Als de saté prikker er schoon uitkomt, zijn ze klaar. Anders nog even 2 minuten langer bakken.