MCT Poeder gebruik

Wat is MCT poeder en waarom is het een krachtig voedingssupplement dat perfect past binnen een keto of koolhydraatarm voedingspatroon? Hoe gebruik je MCT poeder en waarom boost het de aanmaak van ketonen? Een gids voor het gebruik van MCT poeder in jouw voedingspatroon.

Wat zijn MCT vetten?

MCT vetten zijn vetten die zeer snel en eenvoudig door het lichaam worden opgenomen en omgezet tot energie.  MCT vetten maken de aanmaak van ketonen eenvoudiger en sneller. Hierdoor zal jouw lichaam dus sneller in ketose raken.

Waaruit bestaat Keton1 MCT olie-poeder?

Keton1 MCT poeder bestaat uit 7g MCT vetten (C8-C10) per portie. We hebben onze MCT gebonden aan acaciavezel. MCT vetten en acaciavezels  hebben niet alleen vele gezondheidsvoordelen maar lossen geweldig op in bijvoorbeeld shakes, smoothies en vele overheerlijke keto recepten.

MCT Poeder

Boost je energie en focus met ons premium MCT poeder, perfect voor keto- en sportliefhebbers.

MCT poeder

Starten met MCT vetten

Je maag en darmen moeten even wennen aan MCT vetten. Schrik daar niet van, het is heel normaal. Start het gebruik van MCT vetten altijd rustig op. Begin bijvoorbeeld met ¼ portie. Wanneer je merkt dat jouw maag en darmen rustig reageren (of niet reageren) mag de portie langzaam worden aangepast naar de wenselijke hoeveelheid. 

Andere producten met MCT

Ook onze Keto Collageen bevat MCT vetten. Gebruik je deze samen met onze pure MCT olie-poeder of andere MCT producten let er dan op dat je door gecombineerd gebruik niet te veel MCT vetten binnen krijgt. Te veel is niet gevaarlijk maar gewoon niet nodig. Wissel het gebruik van onze producten af. Hierdoor optimaliseer je het gebruik, ondersteun je jouw voeding en ben je zuiniger met je producten.

Wat is MCT olie-poeder?

MCT staat voor medium-chain triglyceriden in het Nederlands betekent dat middel lange keten vetzuren. MCT oliepoeder wordt in de meeste gevallen gemaakt van pure MCT olie afkomstig van kokosnoot- en/of palmolie.

OPMERKING: Alle MCT vetten die verwerkt worden in Keton1 producten zijn allemaal afkomstig van kokosnoot. Wij verwerken GEEN palmolie.

In tegenstelling tot de meeste andere voedingsmiddelen worden de vetzuren C8 en C10, snel geabsorbeerd en gemetaboliseerd als energie voor jouw lichaam. Hierdoor is het de perfecte brandstof.

Is MCT olie-poeder vegetarisch en/of veganistisch?

Er zijn geen dierlijke producten verwerkt in of gebruikt tijdens het verwerkingsproces van onze MCT olie-poeder hierdoor is deze 100% veganistisch en vegetarisch. Het gebruik van onze MCT poeder gebruik kan dus prima binnen een veganistisch en vegetarische leefstijl. 

MCT voordelen

MCT vetten hebben vele gezondheidsvoordelen. In tegenstelling tot andere vetten zorgen de MCT C8-C10 vetzuren niet voor een extra vetopslag in het lichaam. Ze worden niet opgeslagen maar omgezet naar ketonen. Door de thermogene werking van MCT vetten ontstaat er tevens een hogere calorie verbranding. Hierdoor boost je jouw metabolisme. Dit is natuurlijk geweldig als gewichtsverlies een belangrijk doel is.

Enkele andere voordelen:

  • MCT vetten dragen bij aan een gezonde en evenwichtige darmflora.
  • MCT vetten hebben een sterk stabiliserend effect op de bloedsuikerspiegel. Dit draagt bij aan het verminderen van ontstekingen en verhoogt het concentratievermogen (focus).

MCT olie-poeder gebruiken

Je kent nu de gezondheidsvoordelen van MCT vetten, maar hoe kun je ze nu het beste gebruiken? In tegenstelling tot vloeibare MCT olie geeft MCT olie-poeder een romige textuur aan dranken en andere voedingsmiddelen. Het is dus een echte keto must in bijvoorbeeld bak recepten, smoothies en shakes. Probeer het ook gewoon in je bidon met water tijdens het sporten. Het lost helemaal op zonder dat het een olieachtige substantie achterlaat. Dit is bij de meeste vloeibare MCT olie wel het geval.

De poedervorm is super handig om mee te nemen tijdens het reizen. Het past gemakkelijk in je koffer en je loopt niet het risico dat er een olie flesje gaat lekken tijdens de vlucht. Natuurlijk is het ook gewoon handig om op iedere plek ter wereld, wanneer dan ook, de beste MCT vetten tot je beschikking te hebben.

Hoe vaak mag ik MCT olie-poeder gebruiken?

Wanneer je MCT vetten voor het eerst gaat gebruiken is het verstandig om de dosering rustig op te bouwen. Begin bijvoorbeeld met ¼ scoop per keer tot een halve scoop per dag. Wanneer je ineens teveel MCT vetten neemt kunnen er tijdelijke spijsverteringsproblemen optreden. 

Gelukkig is dit van korte duur en zal jouw lichaam snel wennen aan zijn nieuwe super brandstof. Zodra de “klachten” verdwijnen kun je meer MCT toevoegen aan je favoriete drankjes of gerechten.

Hoeveel MCT olie-poeder per dag innemen?

Er zijn geen richtlijnen over de  hoeveelheid MCT olie-poeder die je per dag in mag nemen. MCT olie is over het algemeen veilig en heeft geen nadelige effecten. Onderzoek heeft geen hoeveelheden aangetoond die zouden kunnen leiden tot een overdosis aan MCT. Dit betekent natuurlijk niet dat je het gebruik moet overdrijven. Ga er goed en zuinig mee om. Bedenk goed dat supplementen jouw lichaam moeten ondersteunen bij een gezond voedingspatroon en dat deze niet de volledige werking van een gezond voedingspatroon over moeten nemen. 

Op het moment dat je lichaam volledig is aangepast aan het gebruik van MCT vetten zul je de voordelen van MCT poeder al gaan ervaren bij 1 schepje per dag.

Onderzoek heeft nog geen dodelijke dosis MCT olie aangetoond [*] Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je een pot per dag zou moeten eten. 1 a 2 doseringen per dag zouden prima moeten zijn. Als de lichamelijke behoefte hoger is door bijvoorbeeld sport dan kan de dosering eenvoudig worden verhoogt.

Wanneer neem ik MCT?

Je kunt MCT vetten in principe nemen wanneer het voor jou wenselijk is. Vaak wordt het gebruik van MCT vetten beperkt tot de ochtend uren. Bijvoorbeeld in een bulletproof koffie om de dag goed te beginnen. Maar waarom zou je het gebruik van een geweldige natuurlijke energie leverancier beperken tot de ochtend?

Je kunt MCT vetten bijvoorbeeld nemen vóór een intensieve training om jezelf te voorzien van een goede dosis energie. Mix het met je ‘suikervrije sportvoeding of gewoon simpel met wat water en wat keto elektrolyten. MCT vetten kunnen de prestaties van je training aanzienlijk verbeteren.

Maar we begrijpen het gebruik van MCT vetten in de ochtend als geen ander. Ze geven jouw lichaam en hersenen een echte boost door de aanmaak van ketonen. Hierdoor ondersteun je jouw lichaam en geest en ervaar je meer energie en focus. Tja en dat allemaal puur natuur!

MCT vetten na periode van vasten

Net als het keto voedingspatroon heeft ook vasten vele gezondheidsvoordelen. Niet vreemd dus dat beide vaak gecombineerd worden. MCT vetten zijn geweldig om een periode van vasten te breken en jezelf te trakteren op een flinke fysieke en mentale oppepper. 

MCT vetten tegen honger

MCT vetten zijn gezond en verzadigend. Dit heeft als voordeel dat een portie MCT vetten je honger snel kan stillen. Keton1 MCT poeder bevat per portie 7 gram MCT vetten, geen suikers, geen koolhydraten. Mix het met bijvoorbeeld volle vette kwark, je broodmix, je keto pannenkoeken en ga zo maar door. 

Gratis Recepten

Ontvang gratis de lekkerste keto en koolhydraatarme recepten