Acaciavezels en keto

Inhoud artikel

Het zal je waarschijnlijk wel zijn opgevallen, in onze MCT poeder  (en andere producten) hebben we gekozen voor toevoeging van Acacia vezels. Maar wat zijn Acacia vezels nu eigenlijk en waarom zijn Acacia vezels, zeker tijdens keto, zo goed voor je? 

Wat zijn Acacia vezels

Acaciavezels worden gewonnen uit het sap van de Senegal-boom (of Acaciaboom). Deze groeit in onder meer Afrika en India. Acacia vezels zijn voor velen van ons nog vrij onbekend maar in veel landen wordt Acacia vezel al eeuwenlang gebruikt voor vele gezondheidsdoeleinden. De oude Egyptenaren gebruikten het zelfs al als bindmiddel. Als natuurlijke bron van vezels wordt acacia ook vaak gebruikt als voedselingrediënt om het vezelgehalte van voedingsmiddelen te verhogen.

Hoe gebruik je Acacia vezels?

Als je Acacia vezels of Acacia vezelpoeder aan bijvoorbeeld water toevoegt zal het meteen opvallen dat  er een geleiachtige structuur ontstaat. Dit komt door het hoge gehalte aan oplosbare vezels. Dit in tegenstelling tot sommige andere vezelrijke ingrediënten die al snel een korrelige structuur veroorzaken. Dit maakt het dat acaciavezels eenvoudig in verschillende voedingsproducten verwerkt kunnen worden.

Een van de meest eenvoudige toepassingen om deze vezels aan je voedingspatroon toe te voegen is door het op te lossen in water. De oplosbare vezels vermengen zich snel en eenvoudig in water en creëren een milde smaak.

Deze milde smaak is een van de redenen waarom wij graag Acacia vezels toe voegen aan onze producten. Door deze milde smaak kun je ze toevoegen aan bijvoorbeeld smoothies, shakes en zelfs soepen.

Ook als je geen van onze producten gebruikt en toch graag Acacia vezels of Acacia vezel poeder wilt toevoegen aan je voeding, dan kun je Acacia vezels online bestellen of kopen in je lokale supermarkt, speciaalzaak of apotheek.

Acacia vezels bij gewichtsverlies

Door het eten van voldoende vezels voel je jezelf voor langere tijd verzadigd. Dit is natuurlijk geweldig wanneer gewichtsverlies een doel is. Ook dragen vezels bij aan een goede spijsvertering. Beide aspecten zijn cruciaal tijdens een voedingspatroon waar gewichtsverlies de hoofdrol speelt[*].

MCT Powder

De beste MCT vetten in poedervorm, natuurlijk met Acacia vezels.

Stabiele bloedsuikerspiegel

Een stabiele bloedsuiker is zeer belangrijk om gezond te blijven. Voor mensen met diabetes wordt de bloedsuikerspiegel echter nog belangrijker.

Onderzoek liet zien dat Acacia vezels een stabiele bloedsuikerspiegel bij diabetici kan ondersteunen, terwijl het ook hun bloedlipidenprofiel verbetert.

In een onderzoek kreeg een groep vrijwilligers met diabetes, acaciavezels of een placebo bij hun voeding. Gedurende het drie maanden onderzoek ontving de “Acacia groep” dagelijks 30 gram Acacia vezels, terwijl de placebogroep 5 gram placebo ontving.

Aan het einde van de proef meldden de onderzoekers dat de acaciagroep een betere glucoseregulatie kreeg. Bovendien vertoonde de acaciagroep een verlaagde cholesterol, triglycerideniveaus en BMI [*].

Samenvatting

Vezels zijn een essentieel onderdeel van een gezond voedingspatroon, of je nu een keto dieet volgt of niet. Een goede darmgezondheid is de basis voor bijna ieder systeem in jouw lichaam. Acacia vezel verbetert niet alleen de spijsvertering, maar heeft ook een positieve invloed op de goede bacteriën in jouw darmen. Bovendien bieden acaciavezels voordelen voor onder andere een stabiele bloedsuikerspiegel, bloedlipiden niveaus en heeft het een positieve uitwerking op gewichtsverlies.

Als je op zoek bent naar een supplement met natuurlijke vezels, moet Acacia bovenaan jouw lijst staan.

En maak je geen zorgen als je in het begin wat last krijgt van een van de bijwerking van Acacia vezels zoals een opgeblazen gevoel of diarree. Drink voldoende water en je zult merken dat je maag en darmen snel wennen aan het gebruik van acaciavezels.*

* Mochten dergelijke klachten niet verdwijnen of ben je overgevoelig voor Acacia vezels neem dan voor advies altijd contact op met je arts of voedingsdeskundige. 

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen