Menu Sluiten

Keto dieet voedingsschema

Internet staat vol met standaard keto dieet voedingsschema’s en dieet tips. Wij vinden het belangrijk dat de basis van een koolhydraat arm of keto dieet begrepen wordt. Met een goede basis kennis bent je in staat het keto voedingspatroon te begrijpen en bij te stellen. Hierdoor is het eenvoudig om zelf recepten samen te stellen en te gebruiken.

Zie keto niet als een snelle oplossing voor gewichtsverlies. Het is een echte leefstijl die begrepen moet worden.

Hoe werkt het?

Hoe zit het nu precies met die koolhydraten, vetten en proteïne? Lees snel verder.

Eet onbewerkt voedsel

In de loop der jaren zijn we vergeten hoe lekker onbewerkte voedingsproducten nu eigenlijk zijn. Het is dan ook best een uitdaging alleen onbewerkte voeding te eten. Deze bewustwording maakt het eenvoudiger om te kiezen voor onbewerkte producten. 

Verdiep je in bewerkte voedingsmiddelen. Wat zit daar nu echt in?

ketose-symptonen

Drink voldoende water

Water drinken is erg belangrijk. Dit is niet alleen een pre bij het keto dieet maar eigenlijk altijd. Tijdens het keto dieet verlies je extra veel vocht en dus ook extra veel elektrolyten. Vul deze op tijd aan zodat je de keto symptomen beperkt.

Zorg dat je voorzien bent van een waterfles en vul deze meerdere keren per dag met kraan water.

Koffie en thee zijn lekker maar moeten niet gezien worden als vervanger voor water. Koffie heeft een namelijk een vocht afdrijvend effect. Gelukkig is dit van zeer korte duur en is het niet zo dat je van koffie drinken volledig uitdroogt. Koffie bestaat voor meer dan 95 procent uit water en telt dus gewoon mee voor je dagelijkse vochtinname, dit geld ook voor Thee. Maar ook binnen jouw keto dieet voedingsschema gaat er natuurlijk niets boven een goed glas water.  

Keto en alcohol

Niet elke alcoholische drank is binnen het keto dieet verboden. Sommige alcoholische dranken zijn door het percentage koolhydraten gewoonweg niet geschikt.

Het nadeel van alcohol is dat het afvalproces wordt vertraagd. Je lichaam zal namelijk altijd eerst de alcohol verbranden. Hierdoor worden vetten opgeslagen in plaats van verbrand. 

Indien het keto dieet wordt gebruikt om kilo’s te verliezen is alcohol dus niet de beste optie. 

Dan is er nog een groot verschil in welke alcoholische dranken niet kunnen en welke een beetje. Een zoete likeur (vol met suikers) kan in de meeste gevallen niet, maar een droge witte wijn of een wodka past beter in jouw voedingspatroon. Lees meer over keto en alcohol in onze keto bibliotheek.

 

Alcohol en Ketostrips

Om er zeker van te zijn dat je alles goed doet controleer je eenvoudig jouw ketose na het gebruik van alcohol met ketose test strips.

Wil je meer lezen over het gebruik van alcohol binnen het keto dieet? Lees dan onze blog keto en alcohol.

Meer vragen over het keto dieet voedingschema? 

Tag @keton1world en Hashtag #Keton1world op instagram

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen

We hebben jouw inschrijving goed ontvangen.

Kijk snel in je mailbox om je inschrijving te bevestigen. Niets ontvangen? Controleer dan je spam folder.

IT'S TiME TO BURN FAT!

Ontvang GRATIS jouw Keto eBook en start meteen

Schrijf nu in

Gratis Verzending

Bij bestellingen vanaf €35 in Nederland en €55 naar België