Menu Sluiten

Ketonen. Wat zijn het en wanneer testen?

Tijdens de verbranding van vetten maakt de lever ketonen aan. Ketonen zijn jouw natuurlijke energiebron en kunnen net als glucose worden gebruikt voor energie. Ze worden aangemaakt als er geen glycogeenvoorraden meer zijn. Hierdoor verbrandt jouw lichaam vetten voor energie. Deze metabolische staat van het lichaam noemen we ketose. 

Deze ketonen zouden ook best jouw eigen super benzine genoemd mogen worden. Veel cellen in het lichaam maken namelijk gebruik van deze super brandstof. Cellen die geen gebruik maken van ketonen kunnen bevoorraad worden door glucose. Je lichaam kan deze glucose zelf aanmaken uit bijvoorbeeld eiwitten (Glycogenese). Een prachtig natuurlijk proces en dit allemaal zonder het eten van koolhydraten of suikers. 

De 3 verschillende ketonen

Wil je alles weten over ketonen?

Download ons Keto Start eBook GRATIS

Ik wil meer ketonen!!

Meer ketonen betekent meer energie. Maar hoe stimuleer je nu de aanmaak van die ketonen? Lees snel verder!

Ketonen stimuleren

Die Ketonen zijn dus de superbenzine van jouw lichaam. Dan is het wel handig om te weten hoe we zo snel en zo lang mogelijk van deze super benzine gebruik kunnen maken. Het stimuleren van ketonen is dus belangrijk om zoveel mogelijk energie te ervaren. 

Wil je dat je lichaam (meer) ketonen aan maakt? Start dan met het eten van fors minder koolhydraten. Vervang deze koolhydraten door gezonde vetten en groenten. Door het eten van voldoende groenten krijg je de vezels en vitaminen binnen die jouw lichaam nodig heeft. Vetten zijn de nieuwe brandstof van jouw lichaam, belangrijk dus dat je die genoeg eet. 

Ketonen supplement

Een ketonen supplement is een supplement met exogene ketonen. Exogene ketonen zijn ketonen supplementen die de de ketonen waarden in jouw bloed kunnen verhogen. Hierdoor verhogen de ketonen waarden verhoog je jouw energie levels en focus.  

Ketonen kopen

Ketonen kopen is dus een mogelijkheid om de ketonen waarden in jouw bloed te verhogen. Realiseer jezelf wel dat ondanks de tijdelijke verhoogde ketonen waarden, jouw lichaam niet in zijn natuurlijke vetverbrandingsmodus (ketose) komt. Een ketonen kopen in de vorm van een voedingssupplement kan je op de korte termijn goed  helpen, maar mag niet als wondermiddel gezien worden. 

Ondanks dat ketonen supplementen binnen Europa worden verkocht zijn deze nog altijd niet goed gekeurd door de EFSA.  Lees jezelf dus altijd goed in alvorens je met exogene ketonen start. 

MCT olie poeder

Ketonen stimuleren?

MCT vetten stimuleren de natuurlijke aanmaak van ketonen. Mix MCT poeder in je favoriete drankje of recept. Ervaar Focus en Energie.

Gebruik MCT Vetten

Het gebruik van MCT vetten stimuleert de aanmaak van ketonen enorm. MCT vetzuren C8 en C10 zijn geweldig voor de ondersteuning van ketose. Deze vetten worden snel door je lichaam geabsorbeerd en naar je lever getransporteerd. De lever zet deze vetten razendsnel om tot ketonen. Je lichaam komt op deze manier ook dieper en sneller in zijn natuurlijke ketose. 

Wil je alles weten over de verschillende vetzuren lees dan ook ons blog over de verschillende soorten MCT vetzuren.

mct

Sporten

Tijdens een eetpatroon wat grotendeels zal bestaan uit koolhydraten, zal het lichaam tijdens het sporten gebruik maken van zijn glycogeenvoorraden. Na het sporten zal je lichaam deze koolhydraten weer gaan gebruiken en voldoende glucose aanmaken om zijn glycogeenvoorraden aan te vullen.

Omdat je tijdens keto zeer weinig koolhydraten eet zullen de glycogeenvoorraden worden opgebruikt. Het lichaam gaat vetten verbranden, raakt in ketose en maakt ketonen aan. Doordat je geen koolhydraten eet blijven je glycogeenvoorraden laag. Als reactie hierop verhoogt je lever de productie van ketonen. Om de productie van ketonen een echte boost te geven kun je Keton1 MCT poeder toevoegen aan je suikervrije sportdrank of water.

Meer lezen over keto en sport? Lees dit blog

Vasten

Vasten is een geweldige manier om de aanmaak van ketonen te stimuleren. Tijdens vasten wissel je een periode van eten af met een periode van vasten. Het idee is dat je je de gebruikelijke hoeveelheid calorieën binnen een korter tijdskader inplant.

In een periode van vasten verbruikt je lichaam zijn glycogeenvoorraden. Hierna maak je weer ketonen aan om in je energie behoefte te voorzien. Op deze manier stimuleer je dus de aanmaak van ketonen.

Eet meer gezonde vetten

Zorg ervoor dat je per dag voldoende gezonde vetten eet. Binnen een keto of koolhydraatarm dieet is het niet de bedoeling om flink te snijden in de hoeveelheid calorieën. Schrap de koolhydraten maar eet voldoende vetten.

Door het eten van gezonde voedingsvetten stimuleer je ketose waardoor jouw energie levels zullen stijgen.

Mis nooit meer een recept of blog

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen

Volg jij ons al? 

Tag @keton1world en Hashtag #Keton1world op instagram

We hebben jouw inschrijving goed ontvangen.

Kijk snel in je mailbox om je inschrijving te bevestigen. Niets ontvangen? Controleer dan je spam folder.

IT'S TiME TO BURN FAT!

Ontvang GRATIS jouw Keto eBook en start meteen

Schrijf nu in

Gratis Verzending

Bij bestellingen vanaf €35 in Nederland en €55 naar België