Menu Sluiten

Wat is MCT?

MCT staat voor Medium chain triglyceriden of te wel middellange ketenvetzuren. 

Maar wat zijn MCT vetten nu eigenlijk? MCT vetten zijn vetzuren die gemakkelijk door het lichaam voor energie worden gebruikt. De specifieke vetzuren C8 en C10 maken de aanmaak van ketonen eenvoudiger en sneller. Hierdoor zal jouw lichaam dus sneller in ketose raken. Hierdoor ervaar je meer maar vooral ook langer een goede energie.

Middel lange keten vetten zijn verkrijgbaar als olie en poeder maar ook als boter en zijn neutraal van smaak. Hierdoor ervaar je niet bij alle gerechten de kokossmaak en geur. Indien de juiste vetten worden gebruikt (C8-C10 vetzuren) zullen deze jouw ketose maximaal ondersteunen en de ketonen waarde in jouw bloed verhogen. Door deze verhoogde ketonen waarde ervaar je snel extra energie, een sterke focus en een hogere vetverbranding.  

MCT vetten kunnen worden onderverdeeld in de vetzuren  C8, C10 en C12. Ieder vetzuur met zijn eigen specifieke eigenschappen en voordelen 

Keto wetenschap

Door het gebruik van MCT vetten voor of tijdens trainingen zal jouw lichaam effectiever met zijn energie om gaan

MCT vs Kokosolie

  • Als we in de winkel kijken zien we vaak verschillende olie soorten en prijzen. Vreemd voor hetzelfde product. Maar zijn deze MCT vetten dan hetzelfde als Kokosolie vetten? Nee! ondanks dat deze vetten beide worden gewonnen uit kokos of palmolie zijn er grote verschillen te benoemen. 
  • Van middellange keten vetten is bekend dat deze de verzadiging verhogen. Precies dat wat je zoekt tijdens een dieet. Weg met het hongergevoel. 

Het is belangrijk dat je de verschillen tussen vetzuren herkent. Het gebruik van Kokosolie wordt veel gepromoot, op zich ook goed want ook kokosolie heeft vele gezondheidsvoordelen, maar helaas is niet hetzelfde als MCT Olie.

  • Ter bevordering van gewichtsverlies, en aanmaak van ketonen  zijn de vetzuren C8 en C10 van groot belang. Deze vetzuren zijn weinig tot niet aanwezig in “normale” kokosolie of vetten. Om tot mooie pure C8 en C10 vetzuren te komen is een intensief proces nodig. Dit intensieve proces verklaart meteen het prijsverschil tussen de beide producten. 

Een verzadigd gevoel 

Een recente studie naar de drang van voedsel inname en verzadiging, liet grote verschillen zien in energie- en macronutriënten innames tussen de gebruikers van kokos olie en MCT olie.  

Resultaten van gebruikers van MCT oliën gaven een veel groter verzadigd gevoel weer. Tevens viel het op dat de kokosolie werd vermeld als minder smakelijk. Zo bevestigde deze studie de verschillen die bestaan tussen MCT en kokosolie. Hierdoor kan kokosolie niet worden gepromoot met vergelijkbare effecten van MCT-olie op basis van voedsel inname , smaak en verzadiging. (*)

MCT poeder

Keton1 MCT poeder is een voedingssupplement speciaal ontwikkeld en voorzien van de vetzuren C8 en C10. Een van de grote voordelen van het poeder is dat het voor vele toepassingen geschikt is. Het is volledig op basis van natuurlijke producten als Kokos olie en Acacia vezels. Geen koolhydraten, geen suikers, geen geur en smaakstoffen. 100% natuurlijk. 

Gebruik het eenvoudig in water tijdens het sporten, zet een BulletProof koffie in de ochtend of meng het door je eigen Granola recept voor een echte energie boost. Gewoon verwerken in je keto recept en in de oven….

Een MCT olie of poeder die perfect is voor ketose is voorzien van een hoog percentage C8 en C10 vetzuren. 

MCT olie poeder

MCT Powder​

Pure C8+C10 VETzuren

MCT energie
Keto_Lotus
Keto_Lotus@keto_lotus
Lees verder
White Walnut Rocks met @keton1world MCT poeder. Heerlijk
biancalowcarbfood
biancalowcarbfood@biancalowcarbfood
Lees verder
Ik gebruik @keton1world MCT poeder in mijn koffie. Heerlijk om de dag te beginnen. Zelfs op vakantie in Turkije
Ketobooster
Ketobooster@ketobooster
Lees verder
Wat een geweldige keto producten @keton1world. Love de MCT!!
Mir
Mir@mir.lowcarb
Lees verder
Lijzaad pap met @keton1 mct poeder.....
Kelly's Keto
Kelly's Keto@kellyketodiet
Lees verder
Oh yes! My first ever Keto-Check and i'm doing good!
Previous
Next

Voordelen van MCT supplementen

Heb je dit recept gemaakt? 

Tag @keton1world en Hashtag #Keton1world op instagram

Mis nooit meer een recept of blog

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen

We hebben jouw inschrijving goed ontvangen.

Kijk snel in je mailbox om je inschrijving te bevestigen. Niets ontvangen? Controleer dan je spam folder.

IT'S TiME TO BURN FAT!

Ontvang GRATIS jouw Keto eBook en start meteen

Schrijf nu in

Gratis Verzending

Bij bestellingen vanaf €35 in Nederland en €55 naar België