Wat is MCT?

MCT staat voor Medium chain triglyceriden of te wel middellange ketenvetzuren. 

Maar wat zijn MCT vetten nu eigenlijk? MCT vetten zijn vetzuren die gemakkelijk door het lichaam voor energie worden gebruikt. De specifieke vetzuren C8 en C10 maken de aanmaak van ketonen eenvoudiger en sneller. Hierdoor zal jouw lichaam dus sneller in ketose raken. Hierdoor ervaar je meer maar vooral ook langer een goede energie.

Middel lange keten vetten zijn verkrijgbaar als olie en poeder maar ook als boter en zijn neutraal van smaak. Hierdoor ervaar je niet bij alle gerechten de kokossmaak en geur. Indien de juiste vetten worden gebruikt (C8-C10 vetzuren) zullen deze jouw ketose maximaal ondersteunen en de ketonen waarde in jouw bloed verhogen. Door deze verhoogde ketonen waarde ervaar je snel extra energie, een sterke focus en een hogere vetverbranding.  

MCT vetten kunnen worden onderverdeeld in de vetzuren  C8, C10 en C12. Ieder vetzuur met zijn eigen specifieke eigenschappen en voordelen 

Keto wetenschap

Door het gebruik van MCT vetten voor of tijdens trainingen zal jouw lichaam effectiever met zijn energie om gaan

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

MCT of kokosolie

MCT vetten of kokosolie. Wat zijn de verschillen en waar komt het prijsverschil vandaan? 

In de winkel of op internet zie je veel verschillende olie soorten en prijzen. Ook wij krijgen vaak de vraag waarom is MCT olie duurder dan de kokos olie uit de winkel? Het klopt dat er veel prijsverschillen zijn tussen beide olie soorten. Maar zijn ze dan wel echt hetzelfde? 

Nee! ondanks dat deze vetten beide worden gewonnen uit kokos of palmolie zijn er grote verschillen te benoemen.  

Het is belangrijk dat je de verschillen tussen de  vetzuren herkent. Het gebruik van Kokosolie wordt veel gepromoot, op zich ook goed want ook kokosolie heeft vele gezondheidsvoordelen, maar helaas ze zijn niet hetzelfde.

Ter bevordering van gewichtsverlies, en aanmaak van ketonen  zijn de vetzuren C8 en C10 van groot belang. Deze vetzuren zijn weinig tot niet aanwezig in “normale” kokosolie of vetten. Om tot mooie pure C8 en C10 vetzuren te komen is een intensief proces nodig. Dit intensieve proces verklaart meteen het prijsverschil tussen de beide producten. 

Een verzadigd gevoel 

Van middellange keten vetten is bekend dat deze de verzadiging verhogen. Precies dat wat je zoekt tijdens een dieet. Weg met het hongergevoel. 

Een recente studie naar de drang van voedsel inname en verzadiging, liet grote verschillen zien in energie- en macronutriënten innames tussen de gebruikers van kokos olie en MCT olie.  

Resultaten van gebruikers van MCT oliën gaven een veel groter verzadigd gevoel weer. Tevens viel het op dat de kokosolie werd vermeld als minder smakelijk. Zo bevestigde deze studie de verschillen die bestaan tussen MCT en kokosolie. Hierdoor kan kokosolie niet worden gepromoot met vergelijkbare effecten van MCT-olie op basis van voedsel inname , smaak en verzadiging. (*)

MCT poeder

Speciaal om keto wat eenvoudiger te maken hebben wij van MCT olie MCT poeder gemaakt. Een volledig natuurlijk proces waar we de beste vetzuren voor keto (C8-C10) hebben geïsoleerd in een fijn zacht poeder. Hierdoor is de poeder goed te mixen in verschillende voedingsmiddelen en zelfs te gebruiken in droge baksels waar je geen olieachtige substantie in wenst te gebruiken. 

Keton1 MCT poeder is speciaal ontwikkeld en voorzien van de vetzuren C8 en C10. Een van de grote voordelen van het poeder is dat het voor vele toepassingen geschikt is. Het is volledig op basis van natuurlijke producten als Kokos olie en Acacia vezels. Geen koolhydraten, geen suikers, geen geur en smaakstoffen. 100% natuurlijk en keto vriendelijk.

Gebruik het eenvoudig in water tijdens het sporten, zet een BulletProof koffie in de ochtend of meng het door je eigen Granola recept voor een echte energie boost. Gewoon verwerken in je keto recept en in de oven….

Een MCT olie of poeder die perfect is voor ketose is voorzien van een hoog percentage C8 en C10 vetzuren. 

MCT poeder of olie

De pure vormen van onze poeder en olie hebben, op de toegevoegde acacia vezel na, geen verschillen. Beide zijn voorzien van C8-C10 vetzuren en dus perfect voor een keto voedingspatroon. 

De keuze tussen deze vormen moet je dus echt maken op basis van voorkeur en gebruiksgemak. Ga je namelijk op vakantie of neem je MCT mee naar het werk dan is poeder natuurlijk vele malen handiger. 

Kijk je naar de verschillen tussen onze MCT poeder en MCT olie GREEN Omega7 en RED Nataxtin® dan zijn er grote verschillen tussen beide. De GREEN Omega7 en RED zijn ontwikkeld voor speciale voedingsdoelen als gewichtsverlies, meer energie, kracht en herstel. Maak voor jezelf de beste keuze. Lees er alles over en gebruik de producten die het beste bij jouw passen. 

Voordelen van MCT supplementen

Meer vragen over vetten?

Tag @keton1world en Hashtag #Keton1world op instagram

Populaire Keto producten