Download het Keto Start eBook
Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS
Keto broodjes
Keto broodjes blijven enorm populair binnen het keto voedingspatroon. Best logisch want brood is misschien wel het meest gemiste gerecht bij mensen die keto eten. Na jarenlang brood te hebben gegeten is dit ook best begrijpelijk. Keto brood kan geweldig lekker zijn. Dit zijn niet zomaar broodjes. Dit zijn keto broodjes met kaneel. Cinnamon-broodjes kennen we allemaal wel. Zacht deeg, een vleugje zoet en die heerlijke kaneelsmaak. Perfect dus voor een traktatie of tijdens de zondag brunch. Hierdoor passen deze Keto kaneelbroodjes perfect binnen jouw keto voedingspatroon. Ze zijn namelijk suikervrij en gezoet met een keto vriendelijke zoetstof, namelijk Stevia. Door de toevoeging van gezonde MCT en collageen vetten geven deze keto broodjes met kaneel je ook nog eens extra verzadiging, focus en energie.
De belangrijkste ingrediënten zijn:
- Mozzarella
- Amandelmeel
- ei
- 1/2 theelepel bakpoeder
- Kaneel
- Roomkaas
- Keto Collageen
Gezondheidsvoordelen van deze ingrediënten:
Kaneel
Kaneel is een echte superfood vol antioxidanten, remt de groei van schimmels en bacteriën en kan een positieve werking hebben op de bloedsuikerspiegel. Het zit vol met polyfenolen. Polyfenolen zijn antioxidanten die uw lichaam beschermen tegen bacteriën en infecties. Hierdoor kan kaneel ook ontstekingsremmend werken. Het is bekend dat kaneel de doorbloeding van het spijsverteringsstelsel bevordert. Hierdoor kan het bijdragen aan een betere spijsvertering. Wanneer je regelmatig kaneel eet maakt jouw lichaam meer spijsverteringssappen aan. De spijsverteringssappen helpen bij het verteren van moeilijk verteerbaar eten en kan tevens brandend maagzuur tegen gaan. Zo zie je dat deze keto kaneel broodjes ook vele gezondheidsvoordelen met zich mee brengen.


Amandelmeel
Amandelen zijn een goede bron van vitaminen E. Hiervan is aangetoond dat het de gezondheid van het immuunsysteem sterk ondersteunt. Deze krachtige antioxidant beschermt en verbetert de cellen en stimuleert de gezondheid van het immuunsysteem door bacteriën en virussen te bestrijden. Maar wist jij ook dat amandelen zijn voorzien van veel enkelvoudige onverzadigde vetten? Onverzadigde vetten zorgen voor een goede cholesterolspiegel. Van elke 14 gram vet dat in amandelen wordt aangetroffen, zijn 9 daarvan enkelvoudig onverzadigd. Uit onderzoek is gebleken dat het gunstig is voor de gezondheid van het hart en het cholesterolgehalte. Het rijke antioxidantprofiel van amandelen biedt ook belangrijke cardiovasculaire voordelen.

Stevia
Stevia is een keto vriendelijke suikervrije zoetstof afgeleid van de Stevia plant. Het is verkrijgbaar als poeder of in vloeibare vorm. Het voordeel van Stevia is dat het ruim 250 keer zoeter is dan gewone suiker. Doordat Stevia geen invloed heeft op de bloedsuikerspiegel is het een perfecte keto vriendelijke suikervervanger.

Samenvatting
Keto brood is niet alleen gezond maar op deze manier ook heel erg lekker. Probeer deze heerlijk keto broodjes met kaneel uit en ervaar hoe lekker en gezond ze zijn. Eet smakelijk.
Keto Broodjes (Kaneel)
Ingrediënten
- 140 gram geraspte mozzarella
- 75 gram amandelmeel
- 2 eetlepel roomkaas
- 1 ei XL
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels water Voor de kaneelvulling
- 2 eetlepels stevia Voor de kaneelvulling
- 2 theelepels kaneel Voor de kaneelvulling
- 2 eetlepels roomkaas Voor het glazuur
- 2 Scheppen Keton1 Keto Collageen Voor het glazuur
- 1 eetlepel stevia Voor het glazuur
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de mozzarella en roomkaas in de magnetron (goed roeren).
- Roer het ei door de kaas.
- Voeg het amandelmeel en bakpoeder toe.
- Mix goed door elkaar.
- Maak een bal van het deeg.
- Verdeel het deeg in 6 mooie gelijke bolletjes
- Vorm lange rollen en leg ze op een stuk bakpapier.
- Rol het deeg uit met een deegroller en maak elke laag deeg zo dun mogelijk.
- Voor de vulling mix het water, zoetstof en kaneel in een kom goed door elkaar.
- Verdeel de vloeibare vulling over de platgedrukte deegrollen.
- Rol van elk een bolletje en snijd ze zijwaarts doormidden.
- Leg de broodjes op een bakplaat met antiaanbaklaag of gebruik bakpapier.
- Plaats in de oven en bak 25 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de roomkaasglazuur door de roomkaas en zoetstof te mengen.
- Verdeel over de warme broodjes en serveer.