MCT olie gebruiken en tips.

MCT Olie: Een veelzijdig natuurlijk supplement

Inhoud artikel

MCT olie is een populair supplement dat steeds meer aandacht krijgt vanwege de potentiële gezondheidsvoordelen. Maar wat is MCT olie precies en hoe kan het jou helpen? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van MCT olie en beantwoorden we veel gestelde vragen.

Wat is MCT Olie?

MCT staat voor Medium Chain Triglycerides (middellange keten triglyceriden). Dit zijn verzadigde vetzuren die van nature voorkomen in kokosnootolie en palmpittenolie. MCT olie is een geconcentreerde bron van deze specifieke vetzuren, die snel door het lichaam worden opgenomen en omgezet in energie. Naast MCT olie heb je ook MCT poeder. Wanneer je kiest voor hoge kwaliteit MCT poeder dan is dit gelijk aan MCT olie. In het proces worden vaak acacia vezels toegevoegd om het poeder te kunnen gebruiken.

Voordelen van MCT Olie

Een snelle energiebron voor lichaam en hersenen:
MCT’s worden snel omgezet in ketonen, die direct als energiebron voor zowel het lichaam als de hersenen kunnen dienen.

 • Ondersteunt gewichtsverlies en vetverbranding:
  Door het verhogen van de stofwisseling en het bevorderen van verzadiging kan MCT olie of MCT poeder helpen bij gewichtsbeheersing.

 • Verbetert de darmgezondheid en het immuunsysteem
  MCT’s hebben antibacteriële en antivirale eigenschappen, wat kan bijdragen aan een gezonde darmflora en een sterker immuunsysteem.

 • Helpt bij het bereiken en behouden van ketose
  Voor mensen die een ketogeen dieet volgen, kan MCT olie de productie van ketonen bevorderen, wat helpt bij het handhaven en versnellen van de staat van ketose .

Hoe gebruik je MCT Olie?

MCT olie is veelzijdig en kan op verschillende manieren veilig worden gebruikt. We geven je graag enkele voorbeelden.

 • Voeg het toe aan je koffie of smoothies
  Een populaire methode is het maken van Bulletproof coffee, waarbij je MCT olie en boter of ghee aan je koffie toevoegt voor een energieboost.

  Wij kiezen vaak voor de bulletproof 2.0 versie. Dit is Keton1 Energy Coffee met MCT olie C8.

 • Gebruik het bij het koken of bakken
  Vervang andere oliën door MCT olie in recepten zoals roerbakgerechten of gebakken goederen.

 • Meng het door salades of gebruik het als dressing
  Voeg een scheutje MCT olie toe aan je favoriete salade voor extra voedingswaarde en smaak. Maak een dressing met MCT olie als basis.

 • Maak MCT mayonaise
  Mayonaise maar dan op basis van MCT olie. Zo vervang je de standaard mayonaise, vaak op basis van zaadolie soorten, voor een gezonde MCT variant.

   

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

Sport

MCT olie kan ook nuttig zijn voor sporters. 

 1. Hier zijn enkele voordelen:
  Verhoogde ketonenproductie: MCT olie kan de productie van ketonen verhogen, wat kan helpen bij het leveren van een langdurige energiebron tijdens trainingen. Wanneer je jouw lichaam hebt laten wennen aan vetverbranding kan MCT olie je tijdens duurtrainingen of wedstrijden helpen aan extra energie uit vetverbranding.
 2. Verbeterde focus en energie:
  Door de snelle omzetting in ketonen kan MCT olie zorgen voor een betere mentale scherpte en uithoudingsvermogen tijdens fysieke inspanning.

  MCT Olie Dosering en Bijwerkingen
  Eigenlijk is er geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor het gebruik van MCT vetten. Je gebruikt MCT olie op die momenten dat jouw lichaam daarom vraagt. Ook tijdens keto is het geen must om iedere dag MCT te gebruiken. Keto draait om vetverbranding maar daarbij hoort zeker ook de verbranding van opgeslagen lichaamsvet.

  Kies voor MCT vetten wanneer je wel behoefte hebt aan extra vetten, op zoek bent naar meer calorieën of je standaard vetten tijdens het koken wenst te vervangen.

  De dagelijkse dosering MCT olie varieert, maar ligt meestal tussen de 1 en 3 eetlepels per dag. 

Waar kun je MCT Olie kopen?

Ok nu mogen we ook wel een stukje reclame maken toch? Natuurlijk koop je MCT vetten gewoon bij ons in de shop. Wij kiezen voor de meest hoogwaardige MCT olie, 100% palmolie vrij zodat we er zeker van zijn dat jij alleen het beste van het beste in huis haalt. 

Hoe gebruik je mct olie het beste.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen