Menu Sluiten

Wat zijn MCT vetten

MCT vetten zijn medium chain triglycerides (MCT’s) In het Nederlands noemen we dit middel lange keten vetten. Er zijn verschillende varianten MCT vetten te koop maar deze hebben niet allemaal dezelfde eigenschappen. Het is belangrijk om te weten wat de eigenschappen zijn en welke het beste bij jouw doelen passen. 

Er zijn twee vormen MCT vetten. Qua naam zijn ze hetzelfde maar ze hebben ieder hun eigen specifieke gezondheidsvoordelen. Dit zijn de Kokosolie MCT, die vaak in de reguliere supermarkt te koop is en de gezuiverde vorm van MCT vetten. Bij de laatste vorm worden bepaalde vetzuren geïsoleerd waardoor deze in hogere doseringen aanwezig zijn. MCT vetten kunnen worden onderverdeeld in de vetzuren C8, C10 en C12.

Drie verschillende soorten vetzuren met elk hun eigen specifieke eigenschap

Wat zijn de verschillen tussen deze vetzuren? Wat zijn de specifieke voordelen en kenmerken en waar komen de prijsverschillen vandaan. Welke MCT vetten passen bij de gestelde doelen. Lees snel verder. 

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

De MCT verschillen

Keto elektrolyten

MCT Poeder

Een sterke Focus en meer Energie dat is het resultaat van MCT vetten. Mix MCT poeder door een kop koffie of heerlijk in jouw kwark.

Keto wetenschap

C8 heeft ook antibacteriële eigenschappen. Het toevoegen van C8 aan het voedingspatroon kan mede zorg dragen aan een betere darmflora en kan ondersteunen bij de behandeling van onder meer darmontstekingen (*)

De voordelen van MCT-supplementen

  • Gewichtsverlies

MCT vetten worden gemakkelijk door het lichaam opgenomen en verteerd. Tevens hebben MCT vetten een thermogeen (energie creërend) effect. Hierdoor wordt het metabolisme extra gestimuleerd. In een afslankonderzoek bij 31 personen naar het effect van de consumptie van MCT-olie werd geconcludeerd dat er een hoger gewichtsverlies optrad in vergelijking met de gebruikers van olijfolie. MCT olie kan dus met succes worden opgenomen in een afslankdieet.

Kleine veranderingen in de kwaliteit van vetinname zijn nuttig om gewichtsverlies te bevorderen

  • Energie

Nadat de MCT’s door het lichaam zijn afgebroken tot ketonen kunnen deze vervolgens worden gebruikt als brandstof voor het lichaam.

  • Spijsvertering

MCT’s ondersteunen ons dynamisch ecosysteem in de darmen. Dit dynamisch ecosysteem helpt ons om onverteerd voedsel om te zetten in energie.

  • Focus

Voor een verhoogde focus gebruik MCT op nuchtere maag

  • Lichamelijke prestaties

Door het gebruik van MCT voor of tijdens trainingen zal de behoefte aan zuurstof verminderen waardoor de energielevels stijgen.

  • Vetverlies

Gebruik MCT’s in de ochtend en/of tussen de maaltijden door. Zo breng je het lichaam eenvoudig en snel in de vetverbrandingsmodus.

  • Ketose

Gebruik MCT na een maaltijd met koolhydraten die je uit ketose heeft gehaald. Zo is het eenvoudiger om weer snel terug in ketose te raken.

MCT Olie Poeder

MCT olie poeder wordt direct opgenomen, boost de natuurlijke aanmaak van ketonen. Hierdoor is het eenvoudiger om snel in ketose te raken en te blijven.

Volg jij ons al op social media?

Tag @keton1world en Hashtag #Keton1world op instagram

Conclusie

MCT vetten C8, C10 en C12 zijn alle drie gezonde MCT vetten. Ze lijken alle drie op elkaar maar hebben stuk voor stuk hun eigen specifieke gezondheidsvoordelen. Het is verstandig om voor de aanschaf van MCT olie of poeder eerst zelf te onderzoeken wat het doel van het gebruik is.

Is je doel het ondersteunen van de ketose en het verbeteren van de mentale en fysieke kracht, ga dan opzoek naar MCT vetten waar de grote energie leverancier C8 in de hoogste verhoudingen aanwezig is.

Keton1 MCT poeder bestaat uit 100% C8 en C10 vetzuren

Is je doel het aanpakken van virussen en bacteriën dan is mogelijk een standaard kokosolie/vet de beste keuze. Deze bestaan voor een hoog percentage uit het vetzuur C12 (laurinezuur). Deze zijn vaak goed te verkrijgen in de supermarkt. Een voordeel van deze kokosolie of vet is de lagere prijs, maar heeft als nadeel dat het een andere werking heeft op ketose dan bijvoorbeeld een C8/C10 MCT olie of poeder. Een juiste keuze maken is nu dus heel belangrijk en deze zal voor iedereen anders zijn.

Keto elektrolyten

Mineral Powder

Keto vitaminen en mineralen

keto test strips

KetoCheck

Ketose Urine test strips

We hebben jouw inschrijving goed ontvangen.

Kijk snel in je mailbox om je inschrijving te bevestigen. Niets ontvangen? Controleer dan je spam folder.

IT'S TiME TO BURN FAT!

Ontvang GRATIS jouw Keto eBook en start meteen

Schrijf nu in

Gratis Verzending

Bij bestellingen vanaf €35 in Nederland en €55 naar België