fbpx
Menu Sluiten

Afvallen met Keto

 Keto een echte leefstijl waar een verandering van het voedingspatroon tot mooie gezondheidsvoordelen kan leiden. Toch is keto voor vele een middel om af te vallen. Als afvallen jouw doel is vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe snel je resultaat kunt verwachten. Hoeveel kun je in keto afvallen per week? Dit resultaat is natuurlijk afhankelijk van veel verschillende factoren. Ieder lichaam is anders en dat maakt het dan ook moeilijk om hier een antwoord op te geven. Afvallen met keto is heel goed mogelijk, hoe snel het gaat is afhankelijk van verschillende factoren.

Jouw lichaam

Ieder lichaam reageert anders op bijvoorbeeld eten en bewegen. Waar de een alles kan eten zonder ook maar een kilo aan te komen kan de ander alleen maar denken aan iets lekkers en de weegschaal reageert al. Dit betekend dan ook dat gewichtsverlies en de snelheid waarmee gewichtsverlies bereikt wordt voor iedereen anders is. Afvallen met keto werkt dus voor iedereen anders. Ook de resultaten van een keto voedingspatroon zullen per persoon verschillen.

Wat heeft invloed op gewichtsverlies

Sport je één of vijf keer per week, heb je een kantoorbaan of een zeer actieve baan in de buitendienst? Dit zijn een aantal voorbeelden die het verschil kunnen maken tijdens gewichtsverlies. Maar ook hoe ziet jouw dagelijkse keto voedingsplan eruit? Eet je gezonde natuurlijke voedingsmiddelen die prima in een keto voedingspatroon passen zoals kokosolie, MCT vetten en avocado, of kies je vetrijk fastfood zoals bijvoorbeeld een gehaktstaaf uit de muur? Gezonde voedingsstoffen zijn belangrijk voor een goede stofwisseling. Ook jouw dagelijkse hoeveelheid beweging draagt bij aan een gezonde en natuurlijke manier om te komen tot die belangrijke negatieve calorieënbalans. Deze negatieve calorieënbalans zorgt op zijn beurt weer voor gewichtsverlies

 

Jouw lichaamssamenstelling heeft grote invloed op de manier hoe en in welk tempo jij gewicht verliest. Wat is je vetpercentage? Wat is je spiermassa? Wat is je BMI? Hoe snel kun jij vet verbranden? Als je veel overgewicht hebt, zul je in het begin waarschijnlijk snel gewichtsverlies ervaren terwijl die laatste kilo’s vaak heel lastig zijn en dus het meeste tijd in beslag nemen. 

Je algehele gezondheid heeft ook invloed op hoe snel jij gewicht verliest. Heb je overgewicht? Ben je vaak moe en weinig puf om te bewegen? Heb je misschien problemen met je bloedsuikerspiegel? Hoe goed werkt jouw spijsvertering? Je algehele gezondheid heeft in grote mate invloed op de snelheid waarmee jij gewicht verliest. Het is belangrijk om daar waar je invloed op hebt je gezondheid maximaal te ondersteunen.  

Je lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan vet en het gebruik daarvan, de zogenaamde ventaanpassingsperiode. Dit is de periode dat je lichaam van glycogeen overschakelt op vetverbranding voor energie.  Hoe snel jouw lichaam dit kan hangt af van jou metabolisme en ook weer van jouw algehele gezondheid.

Om er voor te zorgen dat het proces van vetverbranding zo snel mogelijk van start gaat is het belangrijk dat je gezond eet. Keto vriendelijke maaltijden met gezonde vetten en groenten zijn zeer belangrijk. MCT vetten hebben een hoog thermogeen (energie creërend) effect.  Hierdoor wordt het metabolisme extra gestimuleerd. Benader keto en koolhydraatarm niet als dieet maar als een voedingspatroon. Op die manier is jouw nieuwe voedingspatroon ook lang vol te houden en val je niet telkens terug in oude ongezonde gewoontes.

Keto-macro’s

Ga op zoek naar jouw keto makro’s. Ieder lichaam, maar zeker ook de gestelde doelen zijn anders. Het hebben van een voedingsplan op basis van jouw lichaamssamenstelling zal het een stuk eenvoudiger maken om in ketose te komen en te blijven. Als je precies weet wat jouw voedingsmacro’s zijn kun je deze gemakkelijk verwerken in verschillende voedingsapps. Zo weet je snel en eenvoudig of jij op de juiste manier aan jouw doelen werkt.

Goed werk heeft tijd nodig

Om in ketose te raken heb je gemiddeld tussen de 2-7 dagen nodig. Het hangt allemaal af van jouw specifieke lichaamssamenstelling en metabolische staat. Probeer rustig in ketose te komen zodat je de vervelende keto symptomen tot een minimum beperkt. Probeer in het begin van het keto dieet niet alleen aan snel afvallen te denken. Jouw resultaten op de lange termijn zijn veel belangrijker.

MCT’s hebben een hoog thermogeen (energie creërend) effect waardoor vetverbranding sneller optreedt (*)

Elektrolyten Poeder

Beoordeling
5/5
 Natuurlijke vitamines, mineralen en elektrolyten in één mix voor een perfecte elektrolytenbalans

Ketose Test Strips

Beoordeling
4.5/5
Controleer snel en eenvoudig of er ketonen aanwezig zijn in jouw lichaam

MCT Olie Poeder

Beoordeling
4.6/5
MCT vetten stimuleren de natuurlijke  aanmaak van ketonen. Gezonde vetten in poedervorm

Eet gezonde natuurlijke producten

Gezonde natuurlijke producten bepalen een groot deel van jouw vorderingen. Natuurlijk kun je in ketose blijven door het eten van kaas en worstjes, maar wil je echt het maximale uit ketose halen  ga dan op zoek naar hoogwaardige voedingsmiddelen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld avocado, verse bladgroenten, grasgevoerd rundvlees en vis. Zo word afvallen met keto niet alleen makkelijk maar ook gezond.

Bewegen bewegen en nog eens…..

Een negatieve calorieënbalans zorgt ervoor dat je gewicht gaat verliezen. Door dagelijks te sporten is het eenvoudiger om een negatieve calorieënbalans te creëren. Je verbruikt immers sneller meer dan dat je eet. Luister vooral goed naar je lichaam. Overdrijven heeft geen meerwaarde, jezelf lekker en gezond voelen wel. Mocht je ooit overwegen om te stoppen met het keto dieet maar is sporten je nieuwe passie geworden dan zal lichaamsbeweging jou in veel gevallen op het juiste niveau houden.

Test je ketonen

Het testen van de ketonen is belangrijk, zeker in het begin. Je bent hard aan het werken om van jouw nieuwe voedingspatroon een succes te maken. Hoe fijn is het dan als je precies weet waar je mee bezig bent zodat er geen tijd verloren gaat. Maak in het begin gebruik van urine test strips. Deze zijn relatief goedkoop en werken zeker in het begin voldoende. Ben je al langer bezig en fat adapted dan kun je kiezen voor een bloed of adem meter.

ketosticks-kopen