ketose afvallen

Afvallen met Keto

Inhoud artikel

Het Keto dieet is een echte leefstijl waar een verandering van het voedingspatroon tot mooie gezondheidsvoordelen kan leiden. Toch is afvallen met keto voor velen het allerbelangrijkste. Als afvallen jouw doel is vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe snel je resultaat kunt en mag verwachten. Hoeveel kun je per week  afvallen met keto? Dit resultaat is natuurlijk afhankelijk van veel verschillende factoren. Ieder lichaam is anders en dat maakt het dan ook moeilijk om hier één antwoord op te geven. Gewichtsverlies is heel goed mogelijk, hoe snel het gaat is afhankelijk van verschillende factoren.

Jouw lichaam

Ieder lichaam reageert anders op bijvoorbeeld eten en bewegen. Waar de een alles kan eten zonder ook maar een kilo aan te komen kan de ander alleen maar denken aan iets lekkers en de weegschaal reageert al. Dit betekent dan ook dat gewichtsverlies en de snelheid waarmee gewichtsverlies bereikt wordt voor iedereen anders is. Afvallen met keto werkt dus voor iedereen anders. Ook de resultaten van een keto voedingspatroon zullen per persoon verschillen.

Wat heeft invloed op gewichtsverlies

Keto-macro’s

Ga op zoek naar jouw keto-makro’s. Ieder lichaam, maar zeker ook de gestelde doelen zijn anders. Het hebben van een voedingsplan op basis van jouw lichaamssamenstelling zal het een stuk eenvoudiger maken om in ketose te komen en te blijven. Als je precies weet wat jouw voedingsmacro’s zijn kun je deze gemakkelijk verwerken in verschillende voedingsapps. hierdoor weet je snel of jij op de juiste manier aan jouw doelen werkt.

In hoeveel dagen in ketose?

Om in ketose te raken heb je gemiddeld tussen de 2 en 7 dagen nodig. Dit hangt allemaal af van jouw specifieke lichaamssamenstelling en metabolische staat. Probeer rustig in ketose te komen zodat je de vervelende keto symptomen tot een minimum beperkt. Denk zeker in het begin van het keto dieet niet alleen aan snel afvallen. Jouw resultaten op de lange termijn zijn veel belangrijker. Heb geduld! 

MCT’s hebben een hoog thermogeen (energie creërend) effect waardoor vetverbranding sneller optreedt (*)

Eet gezonde natuurlijke producten

Gezonde natuurlijke producten bepalen een groot deel van jouw vorderingen. Natuurlijk kun je in ketose blijven door het eten van kaas en worstjes, maar wil je echt het maximale uit ketose halen ga dan op zoek naar hoogwaardige voedingsmiddelen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld avocado, verse bladgroenten, grasgevoerd rundvlees en vis. Zo wordt afvallen met keto niet alleen eenvoudig maar ook gezond.

Bewegen bewegen en nog eens…..

Een negatieve calorieënbalans zorgt ervoor dat je gewicht gaat verliezen. Door dagelijks te sporten is het eenvoudiger om een negatieve calorieënbalans te creëren. Je verbruikt immers sneller meer dan dat je eet. Luister vooral goed naar je lichaam. Overdrijven heeft geen meerwaarde, jezelf lekker en gezond voelen wel. Mocht je ooit overwegen om te stoppen met het keto dieet maar is sporten je nieuwe passie geworden dan zal lichaamsbeweging jou in veel gevallen op het juiste niveau houden.

Test jouw ketonen

Het testen van de ketonen is belangrijk, zeker in het begin. Je bent hard aan het werken om van jouw nieuwe voedingspatroon een succes te maken. Hoe fijn is het dan als je precies weet waar je mee bezig bent zodat er geen tijd verloren gaat. Maak in het begin gebruik van urine test strips. Deze zijn relatief goedkoop en werken zeker in het begin voldoende. Ben je al langer bezig en fat adapted dan kun je kiezen voor een bloed- of ademmeter.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen