Wat zijn Ketosticks

Ketosticks zijn kleine kunststof strips voor het meten van de hoeveelheid ketonen in de urine. Aan het einde van elke strip is een indicator aanwezig voorzien van een reactie poeder. Zodra deze poeder in contact komt met urine controleert het de urine op de aanwezigheid van ketonen. Hoe meer ketonen er in de urine aanwezig zijn hoe feller de indicator zal kleuren. Dit is dus een fijne, betaalbare en snelle manier om jouw lichaam te controleren op de aanwezigheid van ketonen.

Ben ik in ketose?

De vraag of je in ketose bent is misschien wel de belangrijkste vraag tijdens de start van het keto voedingspatroon. Wanneer je al wat vaker met een keto voedingspatroon hebt gewerkt ga je vanzelf voelen of je in ketose bent. ben je minder ervaren of vind je het gewoon fijn om zo nu en dan eens je voedingspatroon te controleren, dan kun je gebruik maken van ketose urine test strips.  Door gebruik te maken van ketose urine test strips weet je eigenlijk al na een simpele plasbeurt of je in ketose bent. Deze ketose test strips meten de hoeveelheid ketonen in urine en verkleuren om te laten zien hoeveel ketonen er aanwezig zijn. 

MAAK EEN KETO KICKSTART

Hét Keto Start eBook HELEMAAL GRATIS

Ketosticks gebruiken

Maar hoe kun je deze ketosticks nu het beste gebruiken? Dit is eigenlijk heel erg makkelijk. Ketosticks zijn  zeer eenvoudig in gebruik. Neem een stripje uit de verpakking en doop deze gedurende enkele seconden in de urine. Schud voorzichtig de te veel aan urine van de strip en wacht ongeveer 30 seconden. 

Wanneer er ketonen aanwezig zijn in de urine zal de strip gaan verkleuren. Vergelijk de strip met de kleuren op de verpakking. Tijdens keto is iedere verkleuring van de strip positief. Het is dus niet zo dat een donkere kleur altijd beter is. Verkleuring geeft aan dat er ketonen aanwezig zijn en dat de vetverbranding is gestart. je bent dus in ketose. Sluit de verpakking goed af na gebruik. Ketose test strips zijn zeer gevoelig voor vocht en licht. 

Waarom ketosticks

ketosticks maken de start van een keto voedingspatroon eenvoudiger. Ze helpen jou bij het controleren van jouw voedingspatroon.  Wanneer je stopt met het eten van koolhydraten en de glycogeenvoorraden in jouw lichaam zijn opgebruikt zal de lever ketonen aanmaken. Zodra er ketonen in de urine voorkomen kun je deze traceren met onze ketocheck ketosticks. Door regelmatig jouw urine te controleren op de aanwezigheid van ketonen kun je snel jouw voedingspatroon verbeteren. Hierdoor verlies je geen tijd en haal je het maximale uit het keto voedingspatroon. 

 

keto urine teststrips