Meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen over Keto strips

Waar kan ik Ketosticks voor gebruiken?

Ketosticks gebruik je om je urine te controleren op de aanwezigheid van ketonen. Als de strips verkleuren laat dat zien dat je lichaam in ketose is. Je lichaam verbrand vetten voor energie in plaats van koolhydraten. 

Mag ik op de strip plassen?

Je mag de strips dompelen in een bakje met urine of er gewoon overheen plassen. Het is belangrijk om de strip niet in een harde urine straal te houden. De kans is dan aanwezig dat het testpoeder te snel van de strip afspoelt. 

Welke kleur moeten mijn ketosticks zijn?

iedere verkleuring op de ketosticks is een goed teken. De verschillende kleuren op de verpakking zijn bedoeld om de hoeveelheid ketonen in de urine aan te geven en zijn enkel belangrijk voor bijvoorbeeld diabetici patiënten. Verkleuring betekend ketonen, je lichaam verbrand vet voor energie.

Trace 0.5, small 1.5, moderate 4.0 en large 8.0, 16?

Deze termen laten zien hoeveel ketonen in de urine aanwezig zijn. Voor een keto voedingspatroon is het belangrijk om te weten dat iedere verkleuring positief is. Verkleuring zegt dat je in ketose bent. Voor mensen met diabetes is het belangrijk om deze waarde goed in de gaten te houden en ten allen tijde contact te zoeken met een arts voor gebruik. 

Mijn Ketostrips werken niet?

Ketostrips meten de hoeveelheid ketonen in jouw urine. Mochten de strips niet verkleuren zegt dat simpelweg dat er geen ketonen in je urine aanwezig zijn.  Dit kan betekenen dat je lichaam nog niet in ketose is en je mogelijk nog teveel (verborgen) koolhydraten eet. Weet je zeker dat je voedingspatroon in orde is dan heeft jouw lichaam misschien iets langer nodig om in ketose te komen. Ben je al langer in ketose dan ben je mogelijk fat adapted.

Verbrand ik meer vet met een donkere uitslag

Een donkere test uitslag betekend niet automatisch dat je meer vetten verbrand. Wel verbrand je vet voor energie en dat is natuurlijk geweldig. Naarmate je langer in ketose bent zal je lichaam beter omgaan met de ketonen. Hierdoor zullen er na verloop van tijd minder ketonen in de urine voorkomen . De strip zal dan weer minder donker kleuren. 

Hoe kan je zien dat je in ketose bent?

Ketose urine test strips zullen verkleuren als er ketonen in de urine aanwezig zijn. Door de strips onder te dompelen in urine zal de reactie poeder op de strips reageren op de aanwezigheid van ketonen en verkleuren. Wanneer er ketonen in de urine aanwezig is ben je in ketose.

Wat is de beste tijd om ketonen te controleren.

Wanneer jouw lichaam vetten verbrand voor energie zal het ketonen aanmaken. De meeste ketonen worden aangemaakt na het nuttigen van een vette maaltijd of bijvoorbeeld MCT vetten. Test ongeveer 2 uur na de maaltijd voor het beste resultaat.

Populaire Keto producten

ketosticks

Meer leren over keto?