Meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen over MCT poeder

Is MCT poeder hetzelfde als kokosolie?

Nee MCT vetten zijn niet hetzelfde als kokosolie. Er zijn twee vormen MCT vetten. Dit zijn de “Kokosolie MCT”, die vaak in de reguliere supermarkt te koop is en de gezuiverde vorm van MCT vetten. Bij deze laatste variant zijn bepaalde vetzuren geïsoleerd en in hogere doseringen aanwezig. Onze MCT poeder is vanwege zijn vetzuren C8 en C10 geweldig ter ondersteuning van ketose. Deze vetzuren stimuleren de aanmaak van ketonen, jouw super benzine!

Waarom MCT in het ketogeen dieet?

Een van de grote voordelen van MCT vetten is dat eenvoudig door je lichaam worden opgenomen. Hierdoor kan de lever ze vrijwel meteen gebruiken voor de aanmaak van ketonen. Ketonen zijn jouw energie leverancier. Waarom MCT vetten tijdens een ketogeen dieet? Het levert jou de energie en focus waar je naar op zoek bent!

Wat is MCT vet?

MCT vetten zijn vetzuren die gemakkelijk door het lichaam voor energie worden gebruikt. MCT staat voor Medium chain triglyceriden of te wel middellange ketenvetzuren. Deze vetzuren maken de aanmaak van ketonen eenvoudiger en sneller. Hierdoor zal jouw lichaam dus sneller in ketose raken. Deze vetten worden gewonnen uit Kokosolie of Palmolie.

Waarom MCT poeder in plaats van olie?

MCT poeder wordt gemaakt van MCT olie. Onze MCT poeder maken we van kokosolie. Uit de kokosolie halen we de belangrijke vetzuren C8 en C10. Deze zijn enorm belangrijk voor ketose. Een van de grootste voordelen van poeder is dat het makkelijk in alle recepten kan. Zowel in koffie en thee als bijvoorbeeld in Brood, Muffins en andere recepten zonder olie die boven komt drijven.

Raak ik sneller in Ketose door MCT?

Tijdens een keto dieet verplicht je jouw lichaam vetten te gebruiken voor energie. MCT vetten worden zeer snel opgenomen en door de lever omgezet naar ketonen. Door je voedingspatroon goed in te zetten en gebruik te maken van de juiste MCT vetten zal jouw lichaam eerder ketonen aan maken, ketose is het resultaat.

Hoe kan ik MCT poeder het beste gebruiken?

Het fijne van  MCT poeder is dat je het werkelijk overal in kunt gebruiken. Veel gebruiken het in de koffie of thee om snel een boost aan gezonde vetten te verkrijgen. Maar ook in kwark smaakt het heerlijk, romig zonder het vette laagje zoals bij olie. Verwerk het als droog ingrediënt in bijvoorbeeld je keto brood en bereik nog sneller een verzadigd gevoel door toevoeging van MCT poeder.

Hebben jullie MCT margarine?

Nee wij hebben geen MCT margarine. Wij hebben gekozen voor een hoge kwaliteit MCT,  in poedervorm. Onze MCT poeder is voorzien van de vetzuren C8 en C10. Hierdoor passen ze perfect in een MCT dieet. Door de poeder vorm zijn ze geweldig te verwerken in verschillende recepturen. 

Heb ik MCT poeder nodig voor ketose?

Nee MCT poeder is geen must tijdens keto. Wel geven MCT vetten je heel veel voordelen. MCT vetten stimuleren de aanmaak van ketonen. Die ketonen zijn jouw superbenzine en zorgen voor energie. Tevens zorgen MCT vetten  voor een verzadigd gevoel en dat is natuurlijk wel zo prettig tijdens een dieet. 

Is MCT poeder vegan?

Ja onze MCT poeder is vegan. Maar niet alle MCT poeder vetten zijn vegan. Dit verschil zit hem in de verwerking van het MCT poeder. Sommige merken verwerken melk proteïne in hun MCT poeder. Kijk op de voedingswaarde tabel om te controleren of er melk of andere dierlijke producten verwerkt zijn in het product. De MCT poeder van Keton1 is 100% vegan, zonder melk proteïne of andere dierlijke producten. 

MCT poeder of olie?

De keuze MCT poeder of olie is afhankelijk van het gebruik. MCT olie is fijn om bijvoorbeeld in te bakken of te gebruiken als basis voor een sausje. MCT olie gebruiken als mix met vloeistoffen of bijvoorbeeld kwark of droge bakproducten is minder praktisch.  Een olie laag op je eten of drinken is immers niet zo smakelijk. Daar zijn MCT poeders dan weer geweldig voor. MCT poeder is een droog product wat volledig oplost in vloeistoffen of andere voedingsmiddelen. Keton1 MCT poeder is 100% natuurlijk, geur en smaakloos, vegan en wordt gewonnen uit kokos. 

MCT olie bijwerkingen

Er zijn maar weinig bijwerkingen bekend van onze MCT olie of MCT poeder. Dit heeft er alles mee te maken dat wij alleen gebruik maken van 100% natuurlijke producten die door de meeste mensen prima worden verdragen.

Wanneer je start met het gebruik van MCT vetten moeten maag en darmen soms even wennen aan MCT vetten. Wanneer er maag of darmklachten ontstaan tijdens de start verminder dan het gebruik en bouw dit rustig aan op. Zodra jouw lichaam is gewend zal je de voordelen van MCT vetten gaan ervaren. 

Wat is een goede MCT olie?

Wanneer je de verschillen kent tussen de verschillende MCT vetzuren is het vrij eenvoudig om de voor jou beste MCT olie te kiezen. Voor Keto zijn de vetzuren C8 en C10 belangrijk. Kies een MCT olie of MCT poeder die het beste bij jouw doelen past. 

Wij hebben verschillende soorten olie. Zelfs met toevoegingen als Astaxanthine en Omega7 vetzuren. Voor ieder doel een perfecte olie.  

ketosticks

Heb je nog meer vragen? 

Tag @keton1world en Hashtag #Keton1world op instagram

Meer leren over keto?