Download het Keto Start eBook
Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS
Broodje met kaneel
Keto broodjes blijven enorm populair binnen het keto voedingspatroon. Best logisch want brood is misschien wel het meest gemiste gerecht bij mensen die keto eten. Na jarenlang brood te hebben gegeten is dit ook best begrijpelijk. Keto brood kan geweldig lekker zijn. Dit zijn niet zomaar broodjes. Dit zijn keto broodjes met kaneel. Cinnamonbroodjes kennen we allemaal wel. Zacht deeg, een vleugje zoet en die heerlijke kaneelsmaak. Perfect dus voor een traktatie of tijdens de zondag brunch. Hierdoor passen deze Keto kaneelbroodjes perfect binnen jouw keto voedingspatroon. Ze zijn namelijk suikervrij en gezoet met een keto vriendelijke zoetstof, namelijk Stevia. Door de toevoeging van gezonde MCT en collageen vetten geven deze keto broodjes met kaneel je ook nog eens extra verzadiging, focus en energie.
De belangrijkste ingrediënten zijn:
- Mozzarella
- Amandelmeel
- ei
- 1/2 theelepel bakpoeder
- Kaneel
- Roomkaas
- Keto Collageen
Keto Broodjes (Kaneel)
Ingrediënten
- 140 gram geraspte mozzarella
- 75 gram amandelmeel
- 2 eetlepel roomkaas
- 1 ei XL
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels water Voor de kaneelvulling
- 2 eetlepels stevia Voor de kaneelvulling
- 2 theelepels kaneel Voor de kaneelvulling
- 2 eetlepels roomkaas Voor het glazuur
- 2 Scheppen Keton1 Keto Collageen Voor het glazuur
- 1 eetlepel stevia Voor het glazuur
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de mozzarella en roomkaas in de magnetron (goed roeren).
- Roer het ei door de kaas.
- Voeg het amandelmeel en bakpoeder toe.
- Mix goed door elkaar.
- Maak een bal van het deeg.
- Verdeel het deeg in 6 mooie gelijke bolletjes
- Vorm lange rollen en leg ze op een stuk bakpapier.
- Rol het deeg uit met een deegroller en maak elke laag deeg zo dun mogelijk.
- Voor de vulling mix het water, zoetstof en kaneel in een kom goed door elkaar.
- Verdeel de vloeibare vulling over de platgedrukte deegrollen.
- Rol van elk een bolletje en snijd ze zijwaarts doormidden.
- Leg de broodjes op een bakplaat met antiaanbaklaag of gebruik bakpapier.
- Plaats in de oven en bak 25 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de roomkaasglazuur door de roomkaas en zoetstof te mengen.
- Verdeel over de warme broodjes en serveer.