fbpx
Menu Sluiten

Keto MCT boterkoek

Deze Keto MCT boterkoek past perfect binnen jouw keto of koolhydraatarm voedingspatroon. Een geweldig recept voor een heerlijk tussendoortje of om te combineren met bijvoorbeeld keto vruchten en keto ijs als basis voor een geweldig dessert. De toegevoegde MCT vetten zorgen voor verzadiging en de aanmaak van extra ketonen. Eet smakelijk! 

Keto baksels met MCT

 MCT vetten in de vorm van poeder zijn bij uitstek geschikt om mee te bakken. Doordat de poeder zich eenvoudig door zowel natte als droge ingrediënten laat mixen en omdat het geheel geur en smaakloos is past het bijna in ieder recept. 

Door MCT poeder toe te voegen aan jouw keto baksels zul je merken dat je op een eenvoudige manier C8 en C10 vetzuren binnen krijgt. Deze vetzuren zijn belangrijk voor de aanmaak van extra ketonen, jouw super brandstof! 

Afdrukken Pin

Keto MCT Boterkoek

Een echte keto MCT boterkoek. Door de toevoeging van MCT olie poeder verhogen we niet alleen de hoeveelheid gezonde keto vetten maar ook het smeuïg karakter van deze keto boterkoek.
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Trefwoord mct boterkoek
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties 8
calorieën 201kcal
Auteur Team Keton1

Wat heb je nodig

  • mixer
  • oven

Ingrediënten

  • 90 g Amandelmeel
  • 15 g Kokosmeel
  • 45 g Erythritol
  • 2 maatlepels Keton1 MCT poeder
  • 100 g Ongezouten roomboter
  • 3 Eieren
  • 1 Ei Voor bestrijken van het beslag
  • 50 ml Slagroom
  • 1 tl Vanille aroma
  • 1 tl citroensap
  • 1 snufje Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng vervolgens alle droge ingrediënten in een grote kom. Verwarm ondertussen de boter in een steelpannetje. Haal de gesmolten boter van het vuur en laat minimaal 5 minuten afkoelen.
  • Voeg nu al roerend de eieren, het vanille aroma, een beetje citroensap en slagroom toe aan de kom met de droge ingrediënten. Voeg ten slotte de gesmolten boter toe en klop de inhoud van de kom met een mixer of garde tot een glad beslag. Indien het beslag te dun is kun je dit een aantal minuten in de koelkast laten koelen tot een stevig beslag.
  • Vet een kleine springvorm in met een beetje roomboter en verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm. Garneer met wat amandelschaafsel. Klop een ei los en bestrijk dit over het beslag en de amandelen.
  • Plaats de springvorm op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koeken in ongeveer 30-35 minuten gaar, tot de bovenkant goudbruin is geworden. Snijd de boterkoek na het bakken in 16 stukjes.

Voedingswaarde

Calories: 201kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 5g | Fat: 19g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 93mg | Sodium: 29mg | Potassium: 32mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 444IU | Calcium: 42mg | Iron: 1mg

Heb je dit recept gemaakt? 

Tag @keton1world en Hashtag #Keton1world op instagram

Waarom MCT vetten

MCT poeder heeft vele gezondheidsvoordelen maar het is vooral ook heel erg lekker. Het geeft gerechten net dat beetje extra!
MCT vetten worden snel en eenvoudig door jouw lichaam verteerd en omgezet tot brandstof. Verschillende studies tonen aan dat MCT’s hart- en vaatziekten kunnen helpen voorkomen door het verlagen van de triglyceriden in het bloed en het LDL-cholesterol. 

MCT Olie Poeder

Beoordeling
4.6/5

Maak van ieder keto gerecht een feestje. Gebruik MCT poeder in een heerlijke shake en verwerk het eens in de lekkerste keto recepten. 

mct-olie