Een echte keto MCT boterkoek. Door de toevoeging van MCT olie poeder verhogen we niet alleen de hoeveelheid gezonde keto vetten maar ook het smeuïg karakter van deze keto boterkoek.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng vervolgens alle droge ingrediënten in een grote kom. Verwarm ondertussen de boter in een steelpannetje. Haal de gesmolten boter van het vuur en laat minimaal 5 minuten afkoelen.
Voeg nu al roerend de eieren, het vanille aroma, een beetje citroensap en slagroom toe aan de kom met de droge ingrediënten. Voeg ten slotte de gesmolten boter toe en klop de inhoud van de kom met een mixer of garde tot een glad beslag. Indien het beslag te dun is kun je dit een aantal minuten in de koelkast laten koelen tot een stevig beslag.
Vet een kleine springvorm in met een beetje roomboter en verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm. Garneer met wat amandelschaafsel. Klop een ei los en bestrijk dit over het beslag en de amandelen.
Plaats de springvorm op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koeken in ongeveer 30-35 minuten gaar, tot de bovenkant goudbruin is geworden. Snijd de boterkoek na het bakken in 16 stukjes.