MCT olie
In de meeste gevallen worden Middellange ketenvetzuren (MCT) aangeboden in de vorm van vloeibare MCT olie.
In principe zijn alle MCT vetten op hun vorm (vetzuren) na gelijk. Deze vetzuren worden gewonnen uit kokos of Palmolie. Deze olie kan zeer goed gebruikt worden tijdens het koken, bijvoorbeeld als een vervanger voor olijfolie.
In tegenstelling tot kokosolie is MCT olie vloeibaar bij kamertemperatuur
MCT olie heeft een zachte maar zeer neutrale smaak. Dit is een van de redenen waarom olie en olie poeder vaak aan koffie worden toegevoegd, de zogenoemde Bulletproof koffie.
Er zijn verschillende soorten MCT producten op de markt. In de basis lijken ze allemaal hetzelfde maar helaas is dit niet het geval. Om erachter te komen welke MCT het beste bij jouw voedingspatroon past is het fijn om de verschillen te kennen en herkennen. MCT vetten bestaan uit verschillende vetzuren en hebben allemaal hun eigen specifieke voordelen. Stel je om die reden eerst de belangrijke vraag, waarom ga ik MCT vetten gebruiken? Op basis van deze vraag kun je kijken welke MCT vetzuren het beste bij jouw voedingspatroon passen. Zo weet je zeker dat je de juiste olie, poeder of margarine op het juiste moment in huis hebt.