fbpx
Menu Sluiten

MCT olie

In de meeste gevallen worden Middellange ketenvetzuren (MCT) aangeboden in de vorm van vloeibare MCT olie.

In principe zijn alle MCT vetten op hun vorm na gelijk. Deze vetzuren worden gewonnen uit kokos of Palmolie. Het fijne van MCT olie is dat deze eenvoudig gebruikt kan worden tijdens het koken. Het kan gezien worden als een vervanger van bijvoorbeeld olijfolie.

In tegenstelling tot kokosolie is MCT olie vloeibaar bij kamertemperatuur

MCT olie heeft tevens een zachte maar zeer neutrale smaak. Dit is een van de redenen dat MCT olie en poeder vaak aan koffie worden toegevoegd, de zogenoemde Bulletproof koffie.

Er zijn verschillende soorten MCT producten op de markt die je kunt kopen en er worden tevens vergelijkingen gemaakt tussen MCT en Kokosolie. Lees de belangrijke verschillen tussen MCT en kokosolie hier.

Wat is MCT olie

MCT olie staat voor Medium chain triglyceriden olie. MCT vetten zijn een type vet dat gemakkelijk door het lichaam voor energie kan worden gebruikt. Tevens helpen MCT vetten de aanmaak van ketonen te stimuleren. Hierdoor verbrand je vet in plaats van koolhydraten. 

Kokosolie MCT

In eerste aanleg lijken Kokosolie en MCT olie veel op elkaar. Kokosolie wordt dan ook regelmatig Kokosolie MCT genoemd. De samenstelling van kokosolie MCT is anders dan de samenstelling van MCT olie.

Kokosolie bestaat voor ongeveer 65% uit MCT vetten. Het vetzuur met het grootste aandeel (ongeveer 50%) is Laurinezuur (C12). Laurinezuur komt van nature ook voor in moedermelk, waar het een antibacteriële en antivirale eigenschap heeft. Indien de voordelen van laurinezuur benut dienen te worden dan is de keuze voor kokosolie het meest voor de hand liggend.

 

MCT Olie Poeder

MCT vetten stimuleren de natuurlijke  aanmaak van ketonen. Gezonde vetten in poedervorm
Beoordeling
4.6/5

Keto wetenschap

Het is eenvoudig om onderscheid te maken tussen kokosolie en MCT olie. Kokosolie stolt bij kamertemperatuur. MCT C8-C10 olie zal niet stollen.

MCT olie ervaringen

Ervaringen met MCT olie kopen zijn vaak positief. MCT olie is immers vrij simpel in het gebruik. Het kan op verschillende manier aan de voeding worden toegevoegd.

Start met het gebruik van kleine hoeveelheden. Zo kan je lichaam en vooral je darmen rustig wennen aan de MCT vetten.

Gebruik je MCT vetten in bijvoorbeeld koffie of bakrecepten? Dan adviseren wij MCT olie Poeder. 

Keto_Lotus
Keto_Lotus@keto_lotus
Lees verder
White Walnut Rocks met @keton1 MCT poeder. Heerlijk
biancalowcarbfood
biancalowcarbfood@biancalowcarbfood
Lees verder
Ik gebruik MCT poeder in mijn koffie. Heerlijk om de dag te beginnen. Zelfs op vakantie in Turkije
Ketobooster
Ketobooster@ketobooster
Lees verder
Wat een geweldige keto producten @keton1. Love de MCT!!
Mir
Mir@mir.lowcarb
Lees verder
Lijzaad pap met @keton1 mct poeder.....
Previous
Next