Menu Sluiten

MCT olie

In de meeste gevallen worden Middellange ketenvetzuren (MCT) aangeboden in de vorm van vloeibare MCT olie.

In principe zijn alle MCT vetten op hun vorm (vetzuren) na gelijk. Deze vetzuren worden gewonnen uit kokos of Palmolie. Deze olie kan zeer goed gebruikt worden tijdens het koken, bijvoorbeeld als een vervanger voor olijfolie.

In tegenstelling tot kokosolie is MCT olie vloeibaar bij kamertemperatuur

MCT olie heeft een zachte maar zeer neutrale smaak. Dit is een van de redenen waarom olie en olie poeder vaak aan koffie worden toegevoegd, de zogenoemde Bulletproof koffie.

Er zijn verschillende soorten MCT producten op de markt. In de basis lijken ze allemaal hetzelfde maar helaas is dit niet het geval. Om erachter te komen welke MCT het beste bij jouw voedingspatroon past is het fijn om de verschillen te kennen en herkennen. MCT vetten bestaan uit verschillende vetzuren en hebben  allemaal hun eigen specifieke voordelen. Stel je om die reden eerst de belangrijke vraag, waarom ga ik MCT vetten gebruiken? Op basis van deze vraag kun je kijken welke MCT vetzuren het beste bij jouw voedingspatroon passen. Zo weet je zeker dat je de juiste olie, poeder of margarine op het juiste moment in huis hebt.

 

Wat is MCT olie

MCT olie wordt gewonnen uit kokos of palmolie. MCT staat voor Medium chain triglyceriden(middel lange keten vetten). MCT vetten worden zeer gemakkelijk door het lichaam omgezet tot energie. In tegenstelling tot andere vetten worden deze vetten rechtstreeks in de bloedbaan opgenomen en door de lever omgezet tot ketonen. Hierdoor verbrand je vet in plaats van koolhydraten en worden ketonen jouw nieuwe energie leverancier. MCT vetten hebben een hoog verzadigend vermogen waardoor de trek in eten verminderd. Dit is natuurlijk ideaal wanneer een voedingspatroon gewichtsverlies als doel heeft. 

Kokosolie MCT

In eerste aanleg lijken Kokosolie en MCT olie veel op elkaar. Kokosolie wordt dan ook regelmatig Kokosolie MCT genoemd. De samenstelling van kokosolie MCT is anders dan de samenstelling van MCT olie.

Kokosolie bestaat voor ongeveer 65% uit MCT vetten. Het vetzuur met het grootste aandeel (ongeveer 50%) is Laurinezuur (C12). Laurinezuur komt van nature ook voor in moedermelk, waar het een antibacteriële en antivirale eigenschap heeft. Indien de voordelen van laurinezuur benut dienen te worden dan is de keuze voor kokosolie het meest voor de hand liggend.

 

Keto wetenschap

Het is eenvoudig om onderscheid te maken tussen kokosolie en MCT olie. Kokosolie stolt bij kamertemperatuur. MCT C8-C10 olie zal niet stollen.

MCT Olie Poeder

MCT poeder lost snel op in ieder voedingsproduct. Een van de voordelen van olie poeder is dat het vrijwel direct door het lichaam wordt  opgenomen en de natuurlijke aanmaak van ketonen boost. Hierdoor is het eenvoudiger om snel in ketose te raken en te blijven.

MCT olie ervaringen

Ervaringen met MCT olie zijn vaak positief. MCT olie is immers vrij simpel in het gebruik. Het kan op verschillende manieren aan de voeding worden toegevoegd. Denk hierbij aan een echte keto koffie of verwerkt in een keto pannenkoek. Een van de belangrijkste voordelen van pure MCT is dat er geen kokos smaak aanwezig is. Hierdoor kun je het dus werkelijk overal in verwerken. Eet smakelijk. 

 

Gebruik je MCT vetten in bijvoorbeeld koffie of bakrecepten? Dan adviseren wij MCT olie Poeder. 

Vragen? 

Tag @keton1world en Hashtag #Keton1world op instagram

Ontvang jij de laatste nieuwtjes al?

Schrijf je in en blijf altijd op de hoogte
Keto elektrolyten

Mineral Powder

Keto vitaminen en mineralen

keto test strips

KetoCheck

Ketose Urine test strips

keto collageen poeder

Keto Collagen Powder​

Collageen + MCT vetten

MCT olie poeder

MCT Powder​

Pure C8+C10 VETzuren

We hebben jouw inschrijving goed ontvangen.

Kijk snel in je mailbox om je inschrijving te bevestigen. Niets ontvangen? Controleer dan je spam folder.

IT'S TiME TO BURN FAT!

Ontvang GRATIS jouw Keto eBook en start meteen

Schrijf nu in

Gratis Verzending

Bij bestellingen vanaf €35 in Nederland en €55 naar België