Keto Havermout

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

Heerlijke Keto havermout

De ochtenden zijn we vaak op zoek naar een simpel, lekker en vooral stevig keto ontbijt. Met deze keto havermout maar ook door de toevoeging van MCT vetten is dit ontbijt lekker en verzadigend. Precies hoe een keto ontbijtje moet zijn. Moeilijk te bereiden? Nee hoor deze keto Havermout is snel en eenvoudig te bereiden. Met een bereidingstijd van slechts 25 minuten is dit keto ontbijtje zo klaar. Eet smakelijk. 

De belangrijkste ingrediënten zijn:

Optionele extra ingrediënten:

 • Vanille-extract
 • Witte chocoladesnippers
 • Kokosmeel

Gezondheidsvoordelen van deze ingrediënten:

Collageen

Het meest voorkomende eiwit in ons lichaam is collageen. Een belangrijk eiwit dat het lichaam kan ondersteunen in de vorming en het behoud van onder andere de huid, haar en nagels. 

Het is niet voor niets dat collageen ook wel de natuurlijke lijm van het lichaam wordt genoemd. Collageen is een lichaamseigen stof en is noodzakelijke voor het uitvoeren van “onderhoud” aan het lichaam. 

 Helaas neemt de aanmaak van collageen in de loop der jaren geleidelijk af. Het is verstandig om je lichaam, ook tijdens keto te ondersteunen met bijvoorbeeld keto collageen. Onze keto collageen is een combinatie van MCT vetten en collageen. Natuurlijk zonder suikers en toevoegingen waardoor het perfect past in een keto voedingspatroon. Een perfect extra ingrediënt in een keto havermout gerecht.  

Keto roomboter

Roomboter

We hebben al vaker laten weten dat keto gebaseerd is op het gebruik van gezonde natuurlijke vetten. Ook in deze keto havermout maken we gebruik van natuurlijke producten als roomboter. Roomboter bevat naast gezonde verzadigde vetten ook veel butyraten. Butyraat is een vetzuur met  infectie remmende eigenschappen. Tevens beschermt butyraat jouw spijsverteringsstelsel  tegen ontstekingen. Een extra bescherming dus voor je darmen. 

Keto roomboter

Amandelmelk

Amandelen zijn voorzien van Mangaan. Mangaan ondersteunt de productie van een krachtige antioxidant genaamd superoxidedismutase (SOD). Superoxidedismutase is een essentieel enzym dat zuurstofradicalen in organismen ‘opruimt’. Superoxidedismutase (SOD) beschermt de energieproductiecentra in jouw cellen, ook wel mitochondriën genoemd. De mitochondriën helpen het voedsel dat je eet om te zetten in energie. Wanneer die mitochondriën niet optimaal werken voel je jezelf vaak lusteloos. Ook bestaat dan de kans dat jouw immuunsysteem niet optimaal functioneert. Hierdoor ben je mogelijk vatbaarder voor virussen.

Amandelen zijn rijk aan vitaminen E. Hiervan is aangetoond dat het de gezondheid van het immuunsysteem ondersteunt. Deze krachtige antioxidant beschermt en verbetert de cellen en stimuleert de gezondheid van het immuunsysteem door bacteriën en virussen te bestrijden.

Samenvatting

Waar keto en havermout niet elkaars beste vrienden zijn laat dit keto recept zien dat het ook anders kan. Een heerlijk keto gerecht met gezonde voedingstoffen. Een echte keto havermout die het lichaam een ware boost geeft. Wees vrij in combineren en probeer ook eens dit recept met bijvoorbeeld een scheutje MCT GREEN Omega-7 met limoen smaak. Eet smakelijk. 

Afdrukken Pin

Keto Havermout

Een heerlijk keto ontbijt maar dan zonder havermout.
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Trefwoord keto havermout
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
calorieën 584kcal

Wat heb je nodig

 • steelpan
 • garde

Ingrediënten

 • 240 ml Amandelmelk
 • 80 g Hennepharten of hennepzaad
 • 1 eetlepel lijnzaadmeel
 • 1 eetlepel Chiazaad
 • 1 eetlepel Kokosvlokken
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 scoop MCT olie poeder
 • 5 druppels Vanille extract

Instructies

 • Doe alle ingrediënten in een kleine steelpan en roer goed door elkaar. Breng nu alles rustig al roerend aan de kook tot het papje langzaam indikt. Garneer met bijvoorbeeld bevroren blauwe bessen of frambozen.

Voedingswaarde

Calories: 584kcal

Mis nooit meer een recept of blog

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen