Keto Brood

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

Keto brood

Een van de meest genoemde obstakels om te starten met het keto voedingspatroon is, misschien op de pasta na, toch echt het vertrouwde brood. Op zich is dit best begrijpelijk want vele van ons zijn immers opgegroeid met het eten van vele boterhammen. Maar als het moeten missen van brood een van jouw laatste obstakels is om te starten met keto, dan hebben we goed nieuws. Met dit supersnel te bereiden keto brood overtref je werkelijk alle verwachtingen. Heerlijk als vervanger van bijvoorbeeld; sandwichbrood of een zacht wit bolletje. Een supersnel te bereiden keto broodje, binnen 5 minuten op je bord.

De belangrijkste ingrediënten uit dit recept zijn:

 • Amandelmeel
 • Kokosmeel
 • Eieren
 • Boter

Optionele extra ingrediënten:

 • Snufje kaneel of koekkruiden
 • sesam- of lijnzaad
 • Snufje zout
 • MCT Poeder

Gezondheidsvoordelen van deze ingrediënten:

Het eitje

Praten we over eieren dan denken we al snel aan eiwitten en eigeel. Maar een ei heeft veel meer gezonde voedingsstoffen. Deze zijn een ware boost voor jouw gezondheid. Nee niet alleen voor jouw spieren, maar ook voor jouw hersenen zijn eieren een perfecte voedingsbron. Ook zijn eieren natuurlijk heerlijk als beleg op jouw keto brood.

Eieren zijn namelijk een goede bron van choline. Choline is een essentiële voedingsstof voor de hersenen en de ontwikkeling hiervan. Choline ondersteunt en is belangrijk voor een sterke focus. Hierdoor is het een belangrijke voedingstof voor cognitieve prestaties en moet dus niet vergeten worden in jouw heerlijke keto brood.

Hoe zit dat dan met vitaminen en mineralen in eieren? Ja ook dan levert het ei ware topprestaties. Zo wordt een keto boterham ook nog eens super belangrijk met al die voedingstoffen. Eieren zijn namelijk rijk aan B-vitamines, waaronder foliumzuur (B11), biotine (B8), riboflavine (B2), pantotheenzuur (B5) en cobalamine (B12). B-vitamines zijn cruciaal voor de gezondheid en ontwikkeling van de hersenen. Ook speelt vitamine B12 een belangrijke rol in het gezond houden van ons immuunsysteem.

Die heerlijke gele eidooier is rijkelijk voorzien van Luteïne en zeaxanthine. Beide zijn krachtige antioxidanten, die jouw lichaam helpen te beschermen tegen vrije radicalen en daarmee celschade voorkomen. 

Kokosmeel

Kokosmeel is een ingrediënt dat je veel in keto gerechten tegen zal komen. Het heeft niet alleen fijne eigenschappen voor verschillende gerechten, maar ook vele gezondheidsvoordelen. Niet voor niets een belangrijk ingrediënt in een keto brood. 

Kokosvetten zijn één van de beste voedingstoffen ter verbetering van jouw immuunsysteem. Van kokosolie is het bekend dat het een goede strijd kan leveren tegen gevaarlijke bacteriën. Maar ook het sterk ontstekingsremmend effect van kokosolie mag niet vergeten worden. Dit heeft voornamelijk te maken met de aanwezige middellange keten vetten, ook wel MCT vetten genoemd.

Amandelmeel

Amandelen zijn voorzien van mangaan. Mangaan ondersteunt de productie van een krachtige antioxidant genaamd superoxidedismutase (SOD). Superoxidedismutase is een essentieel enzym dat zuurstofradicalen in organismen ‘opruimt’. Superoxidedismutase (SOD) beschermt de energieproductiecentra in jouw cellen, ook wel mitochondriën genoemd. Mitochondriën helpen het voedsel dat je eet om te zetten in energie. Wanneer die mitochondriën niet optimaal werken voel je jezelf vaak lusteloos. Ook bestaat dan de kans, dat jouw immuunsysteem niet optimaal functioneert. Hierdoor ben je mogelijk vatbaarder voor virussen.

Amandelen zijn rijk aan vitaminen E. Hiervan is aangetoond dat het de gezondheid van het immuunsysteem ondersteunt. Deze krachtige antioxidant beschermt en verbetert de cellen en stimuleert de gezondheid van het immuunsysteem. Hierdoor bestrijd het bacteriën en virussen.

Keto amandelen

Samenvatting

Als je dit gelezen hebt, zul je geen twijfels meer hebben over keto brood! Keto brood is dus niet alleen snel te bereiden en lekker, maar ook nog eens voorzien van belangrijke voedingstoffen met vele gezondheidsvoordelen. Zorg goed voor jezelf, eet smakelijk. 

Afdrukken Pin

Keto Brood - Supersnel en lekker

Dit supersnelle keto brood is niet alleen supersnel klaar, maar ook nog eens super lekker. Het is een perfecte vervanger voor sandwichbrood, muffins en ga zo maar door. 100% keto en koolhydraat-arm.
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Porties 2
calorieën 240kcal
Auteur Team Keton1

Ingrediënten

2 eetlepels amandelmeel

  1/2 eetlepel kokosmeel

   1/4 theelepel bakpoeder

    1 ei

     1/2 eetlepel gesmolten boter

      1 eetlepel ongezoete amandelmelk naar keuze

       Optioneel

       • 1 scoop MCT poeder Keton1

       Instructies

       • Meng alle ingrediënten in een kleine kom en klop tot een gladde massa.
       • Vet een kleine magnetronbestendige vorm in met wat boter of kokosvet.
       • Tip: Wil je iets meer energie uit je broodje halen, voeg dan een half schepje MCT poeder toe.
       • Giet het mengsel in de ingevette vorm en zet dit gedurende 90 seconden in de magnetron op maximaal vermogen.
       • Haal het brood voorzichtig uit de vorm.
       • Indien gewenst kun je het brood voor consumptie kort roosteren in een broodrooster.

       Voedingswaarde

       Calories: 240kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 10g | Fat: 21g | Saturated Fat: 3g | Fiber: 5g

       Mis nooit meer een recept of blog

       Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen