Starten met keto: wat heb ik nodig?

Starten met Keto: wat heb ik nodig?

Inhoud artikel

Wanneer je dit blog gaat lezen brandt er waarschijnlijk een belangrijke vraag op je lippen; Ik wil starten met keto: wat heb ik nodig? Dit is een belangrijke vraag en wij gaan je daar bij helpen!

Het keto dieet is een effectieve manier om je lichaam in een staat van ketose te brengen. Ketose is een natuurlijke metabolische toestand waarbij je lichaam vetten verbrandt in plaats van koolhydraten voor energie. De aangemaakte ketonen tijdens ketose hebben niet alleen een energieleverend effect maar zijn  ook therapeutisch geweldig. Wat jouwe doelen ook zijn, het is tijd om te starten! 

Wat je nodig hebt om te starten met keto? Dat gaan we je vertellen in dit blog. Lees dus snel verder!

Ontdek de ins en outs van keto

Het is belangrijk om voldoende kennis op te doen over het ketose dieet voordat je begint. Begrijp hoe het werkt, welke voedingsmiddelen wel en niet passen binnen het dieet, en leer over mogelijke tijdelijke bijwerkingen en hoe je hiermee om kunt gaan. 

Wil je dieper ingaan op de werking van ketose? Lees onze blog over ketose voor uitgebreide informatie.

Stel een persoonlijk plan op

Ontwerp een doelgericht plan dat naadloos aansluit bij jouw persoonlijke doelen en levensstijl. Stel bijvoorbeeld als richtlijn vast dat je je dagelijkse koolhydraatinname beperkt tot maximaal 30 gram, zoals we in detail bespreken in ons blog over het keto

Er bestaat vaak een misverstand dat het keto dieet inhoudt dat je voornamelijk (veel) vetten moet consumeren en koolhydraten moet vermijden. Echter, de essentie ligt in het feit dat je kiest voor meer gezonde vetten dan gebruikelijk is in een traditioneel eetpatroon. Belangrijk is hierbij te benadrukken dat dit niet betekent dat je ongelimiteerd vetten moet consumeren. 

Zet vooral in op onbewerkte voeding en volwaardige producten, aangezien keto draait om het omarmen van gezonde voeding, gezonde vetten en eiwitten. Laat suikers en bewerkte voedingsmiddelen links liggen. Het devies blijft: richt je op voedzame keuzes, niet slechts op het vullen van je maag. Geloof ons; je gaat je geweldig voelen! 

Starten met keto: wat heb ik nodig?

Zorg voor gezonde keto voedingsmiddelen

Wanneer je precies weet welke voeding past binnen keto en belangrijker nog wat je lekker vindt ga je beginnen aan de volgende stap; Shoppen! Zorg ervoor dat je voldoende gezonde keto voedingsmiddelen in huis hebt, zoals groene bladgroenten, wat noten en zaden, avocado’s, gezonde oliën zoals olijfolie en MCT olie, en onbewerkt vlees en vis. Keto is een dieet dat draait om het verkrijgen van voedingsstoffen uit gezonde bronnen. 

Wanneer je bewust kiest voor ketose en je je voornamelijk richt op onbewerkte voedingsmiddelen, bied je je lichaam geleidelijk aan meer rust. Op deze manier kan het lichaam de voedingsstoffen efficiënter benutten, terwijl het ook minder belast wordt met het verwijderen van schadelijke stoffen. Door je lichaam te voorzien van goede voeding en minder te belasten met bewerkte voeding, versterk je niet alleen je energieniveau en focus, maar geef je ook je immuunsysteem de broodnodige ondersteuning. Hierdoor maak je jezelf minder bevattelijk voor ziekten en versterk je je weerstand tegen ongewenste indringers. Al snel zul je de positieve effecten van een keto 2.0 ervaren en genieten van een verbeterde algehele gezondheid.

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

Creëer een netwerk

Het kan erg motiverend zijn om een ondersteunend netwerk te hebben tijdens je ketose reis. Zoek naar online gemeenschappen of lokale groepen waar je ervaringen kunt delen, vragen kunt stellen en elkaar kunt motiveren. Probeer altijd zelf onderzoek te doen en laat je niet gek maken door de vele verschillende opvattingen over keto. In onze keto bibliotheek vind je veel informatie over keto, sport en gezondheid. Stuk voor stuk gebaseerd op wetenschap. Lezen dus en laat je niets wijsmaken !

Keto op vakantie

De perfecte keto ondersteuning

Het geheim achter een succesvolle keto start zit hem natuurlijk in het nastreven van je gezondheidsdoelen. Maar op sommige momenten kan ondersteuning essentieel zijn. We hebben drie cruciale producten op een rijtje gezet die jouw keto-reis  optimaliseren en eenvoudiger maken:

  1. Mineral Powder: Dit is een echte Must Have. Een mix van essentiële elektrolyten om de kans op de keto-griep te verminderen, waardoor je je optimaal kunt voelen.
  2. Ketose Urine Test Strips: Een handig hulpmiddel om regelmatig te controleren of je voedingspatroon in lijn is met je keto-doelen. Het geeft niet alleen inzicht, maar ook motivatie op je weg naar succes.
  3. MCT Olie: Een krachtige toevoeging om de productie van ketonen te stimuleren, waardoor je sneller en effectiever in ketose kunt komen.
  4. Optioneel, maar het overwegen waard: Keto Proteïne Shake: Perfect voor het bereiken van de juiste eiwitniveaus en tevens een handige, gezonde snackoptie. Maak jouw keto-reis compleet met deze aanvullende ondersteuning!

Geduld en doorzettingsvermogen

Het keto dieet kan even wennen zijn voor je lichaam. Geef jezelf minimaal 8 weken om te wennen aan de nieuwe leefstijl. In ons blog over het keto dieet leggen we uit waarom deze aanpassingstijd belangrijk is. Blijf gemotiveerd, ook als de resultaten niet direct zichtbaar zijn. Na deze periode zul je veel voordelen ervaren. Geloof in keto, geloof in jezelf. Het gaat werken! 

Aanvullende benodigdheden voor het starten met keto

Elektrolyten zijn niet weg te denken tijdens keto en zeker niet tijdens de keto start.  Elektrolyten zijn essentiële mineralen zoals natrium, kalium en magnesium. Tijdens keto verlies je meer vocht en daarmee ook belangrijke elektrolyten. Het is belangrijk om voldoende elektrolyten binnen te krijgen om uitdroging en eventuele keto griep  symptomen te voorkomen. 

Daarnaast kunnen MCT-vetten (middellange keten triglyceriden) de aanmaak van ketonen in je lichaam boosten. MCT-vetten worden snel omgezet in ketonen, waardoor je lichaam sneller in staat van ketose komt. We hebben MCT vetten in olie en poeder.

Eiwitten zijn mega belangrijk tijdens het keto dieet, omdat ze je lichaam voorzien van voldoende bouwstoffen. Eiwitten dragen bij aan een verzadigd gevoel en geven je spieren de bouwstoffen die het nodig heeft om te herstellen na een inspanning.  Zorg ervoor dat je eiwitrijke voedingsmiddelen opneemt in je dieet, zoals vlees, vis, eieren en volle suikervrije zuivelproducten met een laag koolhydraatgehalte.  Ondanks een gezond voedingspatroon kan het lastig zijn  om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen. Om het wat eenvoudiger te maken kun je gebruik maken van suikervrije, natuurlijke eiwit producten zoals onze  shakes en pure ei eiwitten. 

 

Begin vandaag nog met keto!!

We hopen dat we voldoende antwoordt hebben gegeven op de vraag; Starten met keto: wat heb ik nodig? Start vandaag nog met keto en ontdek hoe dit gezonde en effectieve voedingspatroon jou kan helpen bij het verbeteren van je gezondheid en het bereiken van bijvoorbeeld je gewichtsverliesdoelen. Natuurlijk staan wij altijd klaar om je te helpen. Heb je vragen stuur ons dan meteen een berichtje. Veel succes!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen