Download het Keto Start eBook
Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS
Keto taart
Deze heerlijke Brownie tiramisu keto taart is een echte knaller voor speciale momenten. Heerlijk bij een keto koffie of als dessert na een heerlijk diner. Extra romig door de toegevoegde MCT vetten en voorzien van collageen ter ondersteuning van bijvoorbeeld je haren, nagels en aanhechtingen. Probeer hem uit en deel hem met al je (keto) vrienden. Ze zullen versteld staan hoe lekker een echte keto taart kan zijn. Eet smakelijk.
De belangrijkste ingrediënten zijn:
- Roomboter
- Eieren
- Keto collageen
Brownie tiramisutaart
Een heerlijk koolhydraat-arme brownie tiramisutaart vol gezonde MCT vetten en collageen. Is het niet geweldig dat je met een lekker stukje taart ook meteen jouw dagelijkse collageen binnen krijgt? Dat noemen we nou gezonde tussendoortjes.
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Trefwoord keto tussendoortje
Voorbereidingstijd 20 minuten minuten
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 4 uur uur 20 minuten minuten
Porties 10
calorieën 298kcal
Auteur Anne
Ingrediënten
Brownie bodem
- 100 gram gesmolten roomboter
- 20 gram Steviala Kristal Sweet Vanille
- 20 gram Cacao
- 2 eieren
- 50 gram Steviala amandelmeel
- 1/2 tl vanille extract
- 1/4 tl baking soda
- 1/2 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
Vulling
- 250 ml slagroom
- 200 gram Mascarpone
- 30 gram Steviala Kristal Sweet Vanille
- 3 gelatine blaadjes
- 1/2 kop koffie
- 2 schepjes collageen poeder Keton1
Topping voor de koolhydraatarme brownie tiramisu taart
- 5 gram cacao poeder
- 20 gram geraspte suikervrije pure chocolade
Instructies
Bereidingswijze voor de tiramisutaart
Brownie bodem
- Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan een mengkom.
- Klop dit daarna door tot een mooi glad beslag. Bekleed een ronde springvorm (16cm) met bakpapier.
- Druk daarna het beslag uit op de bodem. Bak de bodem voor 20-25 minuten in de oven. Laat daarna de bodem voor de koolhydraatarme brownie tiramisu taart buiten de oven volledig afkoelen.
Tiramisu vulling
- Week vervolgens de 3 gelatine blaadjes in een laagje water voor minimaal 10 minuten.
- Klop de slagroom samen met de mascarpone en kristal sweet vanille romig.
- Verwarm een 1/2 kopje koffie in een steelpan en smelt de gelatine blaadjes hierin.
- Voeg vervolgens de gelatine koffie toe aan de mengkom en mix het geheel ongeveer 1 minuut goed door.
- Schep de vulling daarna op de afgekoelde bodem. en plaats de koolhydraatarme brownie tiramisu taart in de koelkast. Laat vervolgens voor minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Topping
- Haal de taart vervolgens uit de koelkast en verdeel er met een zeefje wat cacao overheen. Tot slot verdeel je de geraspte chocolade erover. Je taart is nu klaar om te serveren. Vervolgens snijd je er ongeveer 10 punten uit. Bewaar de taart in de koelkast voor max 5 dagen.
Voedingswaarde
Serving: 1punt | Calories: 298kcal | Carbohydrates: 2.3g | Protein: 4.5g | Fat: 29.9g