Download het Keto Start eBook
Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS
Keto speculaascake
Een heerlijke keto pompoen speculaascake die prima past binnen een keto en koolhydraatarm voedingspatroon. Met ingrediënten als Pompoen, amandelmeel, lijnzaad is deze keto koek niet alleen lekker maar ook verantwoord en gezond. De toegevoegde keto proteïnen levert in poedervorm nog eens extra proteïnen, MCT vetten, vitaminen en mineralen.
De belangrijkste ingrediënten zijn:
- Pompoen
- Amandelmeel
- Eieren
- Keton1 Keto Protein 90

Gezondheidsvoordelen van deze ingrediënten:
Pompoen
Pompoen is een supergezonde groente. Wanneer je deze groente tijdens een keto voedingspatroon niet teveel eet past het prima binnen jouw voedingsmacro’s en kan het ook nog eens vele gezondheidsvoordelen opleveren.
In Pompoen tref je maar liefst 246% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid(ADH) vitamine A. Tevens is pompoen rijkelijk voorzien van belangrijke mineralen, en laten we die nu juist tijdens keto extra nodig hebben. Zo bevat 100 gram pompoen onder andere 14% van de ADH aan koper, 10% aan ijzer en 7% van de ADH aan kalium. Verder bevat het nog eens 5% van de ADH aan fosfor en van magnesium en zink zit er 3% van de ADH in. Pompoen is dus gezond. Dat maakt het nog belangrijker om pompoen wat vaker te gaan gebruiken, zoals bijvoorbeeld in deze keto pompoen speculaascake.


Psyllium vezels
Een veelgebruikte vezel tijdens het keto voedingspatroon zijn Psylliumvezels. Deze vezels ondersteunen onder andere de darmfunctie, beschermen de darmwand en helpen verstoppingen te voorkomen. Tevens kunnen psylliumvezels het lichaam ondersteunen bij het verlagen van de cholesterolspiegel en een normale bloedglucosespiegel, door een betere en geleidelijke opname van suikers uit jouw voeding.

Keto Proteïne
Wanneer je keto proteïne toevoegt aan een shake merk je meteen hoe lekker en romig deze is. Dit merk je helemaal wanneer je deze bron van wei eiwitten in een recept als deze keto pompoen speculaascake verwerkt. Maar los van de smaak krijgt dit recept meteen een keto upgrade. Wei proteïne, MCT vetten, vitaminen en mineralen. Zo wordt een tussendoortje ook nog eens gezond.

Pompoen speculaascake
Wat heb je nodig
- oven
- mengkom
- mixer
- Siliconen bakvorm 20 x 20
- Spatel
Ingrediënten
- 175 gram amandelmeel
- 1 Scoop Keton1 Keto protein 90
- 50 gram Steviala Kristal Sweet Vanille
- 20 gram gemalen blonde lijnzaad
- 100 gram pompoenpuree
- 2 eieren
- 60 gram gesmolten roomboter
- 10 gram bakpoeder
- 2 el speculaaskruiden
- 1 Snufje zout
Topping
- 30 gram mix van amandelschaafsel en amandelstiften
- Handje Steviala ery-bronze
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Voeg alle ingrediënten voor de pompoencake toe aan een mengkom. Mix het geheel tot een glad beslag. Schep het beslag in een siliconen bakvorm of in een bakvorm bekleed met bakpapier. Maak af met een topping van amandelschaafsels en amandelstiften. Verdeel tot slot nog wat ery-bronze erover. Bak de pompoencake nu voor 30 a 40 minuten. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen. Bewaar in de koelkast in een afgesloten trommel voor maximaal 7 dagen of vries in.
Voedingswaarde
Keto tussendoortjes
Zoete keto tussendoortjes kunnen heel gezond zijn en deze Keto speculaascake is daar het bewijs van. Een heerlijk tussendoortje vol met gezonde voedingsstoffen.