keto koffie

Bulletproof Koffie

Inhoud artikel

Wanneer je een keto voedingspatroon volgt is het je vast opgevallen dat één van de meest besproken drankjes de Bulletproof koffie is. Op zich niet zo heel vreemd want een Bulletproof koffie kan je vele voordelen opleveren. Hierbij kun je denken aan extra energie, focus en het verbeteren/aanzetten van de vetverbranding.

De Bulletproof koffie is een echte hit in de keto wereld en voor vele zelfs een waar ochtendritueel. Het is een keto koffie recept, met gezonde vetten als boter of kokosolie die jouw lichaam stimuleren ketonen aan te maken voor energie.

Ondanks dat ook wij zo nu en dan genieten van een Bulletproof koffie vinden we toch dat de voordelen zoals die vak omschreven worden een beetje genuanceerd dienen te worden. Lees dus snel verder! 

ENERGY COFFEE

Een perfecte basis voor een Bulletproof koffie maak je snel en eenvoudig door onze Energy Coffee te combineren met MCT vetten. 

 

Bulletproof koffie Geschiedenis

Maar waar komt die Bulletproof koffie nu eigenlijk vandaan? Laten we even een stukje terug gaan in de tijd. De grondlegger van de Bulletproof koffie is Dave Asprey (geboren 30 oktober 1973), een Amerikaanse ondernemer en auteur.

Dave Asprey ontwikkelde het Bulletproof dieet waarbij het eten van voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte, een weinig eiwit en koolhydraten zijn voorkeur genoten. De basis van een Bulletproof koffie is gemaakt met gras gevoerde ongezouten boter en/of MCT vetten. Gezonde vetten die de aanmaak van ketonen stimuleren waarna er energie vrij komt. Asprey ontwikkelde zijn Bulletproof koffie recept nadat hij naar Tibet reisde en yak butter thee proefde. Hij keerde terug naar de Verenigde Staten en experimenteerde met beboterde drankrecepten en publiceerde de voorbereiding voor zijn beboterde koffiedrank op zijn blog in 2009. Na onderzoek beweerde Asprey dat de koffie, bij gebruik in combinatie met het gezonde keto voedingspatroon zijn IQ-score met meer dan 20 punten verhoogde en een positief effect had op zijn gewichtsverlies veroorzaakt door ketose.

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

Cafeïne

Over cafeïne is al veel geschreven. Als we door de supermarkt lopen zien we een winkel vol met suikerhoudende energiedrankjes voorzien van cafeïne. In deze zoete samenstelling natuurlijk geen keto optie, en zelfs als je geen keto eet is het maar de vraag of je deze producten zou moeiten gebruiken, maar is cafeïne dan een slecht product? Nee hoor. Wanneer we terug gaan naar de natuurlijke bron van cafeïne, zoals we deze aantreffen in bijvoorbeeld koffie of thee dan is dit een heel ander verhaal. 

Cafeïne uit natuurlijke bronnen bevat geen suikers of koolhydraten. Zo past cafeïne dus prima binnen je keto voedingspatroon. Cafeïne verhoogt zelfs de mentale en fysieke focus en kan jou helpen om prestaties te verbeteren. (*) 

Naast cafeïne bevat koffie ook nog verschillende antioxidanten, essentiële B-vitamines en fytonutriënten. Al deze voedingstoffen dragen in de juiste samenstelling en bij het juiste gebruik bij aan een gezond en fit lichaam. Koffie heeft nog een ander voordeel. De cafeïne verhoogt geeft je metabolisme een boost. Hierdoor verbrand je meer calorieën waardoor het jou een handje kan helpen om gewicht te verliezen. (*)

Wist je dat dit trucje met cafeïne veel wordt toegepast door duursporters?

In de ochtend een rustige training (lage hartslag) met voorafgaand enkel een kopje koffie. De cafeïne verhoogt het metabolisme waardoor er meer vetverbranding plaatsvind. Koffie onderdrukt ook je hongergevoel en dat kan soms best wel even fijn zijn. 

Een Bulletproof koffie vóór een training zou kunnen maar dan is het belangrijk dat je wat tijd tussen je koffie en de training laat. Vetten in je maag zijn namelijk niet echt fijn om mee te trainen. Tevens wil je dat alle energie naar je spieren gaat en niet naar het afbreken van extra vetten. 

Bulletproof voordelen

Alle bulletproof voordelen samengevat; een kopje keto koffie, vol met cafeïne en gezonde stimulerende vetten zullen snel en eenvoudig jouw ketonenlevels verhogen. Door de hogere ketonenlevels is het eenvoudiger om mentale en fysieke prestaties te verbeteren en langer vol te houden. Maar toch willen we even een belangrijke kanttekening maken.

Zie een Bulletproof koffie niet als een wonderdrankje om gewicht te verliezen. We weten dat dit vaak door bedrijven zo wordt beweert maar dit is niet waar. Een gezond voedingspatroon zorgt voor verbetering van jouw metabolisme waardoor gewichtsverlies beter te realiseren is. Wanneer jouw voedingspatroon niet veranderd en je gaat daar iedere dag een Bulletproof koffie bij drinken zal dit echt geen verschil maken, nou ja.. misschien de verkeerde kant op.

Dus pas  indien nodig jouw voedingspatroon aan en werk aan een gezond en goed functionerend metabolisme. Wanneer jouw lichaam in ketose (vetverbranding) is en je hebt behoefte aan extra energie, dan kan een bulletproof koffie jou zeker helpen. 

Bulletproof met MCT vetten

Wist je dat je jouw Bulletproof koffie een echte upgrade kunt geven door het gebruik van MCT vetten. Zeker wanneer je bijvoorbeeld kiest voor onze MCT green met Omega7 vetten of de RED olie met toegevoegde astaxanthine. Zo voorzie je de koffie niet alleen van MCT vetten maar pik je meteen alle voordelen mee van Omega-7 vetzuren of het sterke antioxidant astaxanthine. 

Voordelen van MCT-vetten zijn onder andere:

  •  Stofwisseling: Doordat MCT-vetten snel worden  afgebroken en omgezet naar energie kan joumetabolisme worden versneld. 
  • Gewichtsverlies: Omdat MCT-vetten snel worden omgezet in energie, worden deze minder snel als vetreserve opgeslagen. 
  • Verhoogde mentale helderheid: MCT-vettenverhogen de productie van ketonen. Hierdoor ervaar je een verhoogde mentale helderheid en concentratie.
ketose

Bulletproof koffie recepten

Nu we de gezondheidsvoordelen van de Bulletproof koffie kennen zit er nog maar één ding op, testen die koffie. In onze keto bibliotheek hebben we verschillende keto koffie recepten voor je op een rijtje gezet. 

Ben je al in het bezit van onze C8 C10 MCT poeder? Dan kun je meteen beginnen met je eerste Bulletproof Coffee!

Het basis recept van de Bulletproof koffie

  • 1 kop vers gezette zwarte koffie
  • 1-2 eetlepels gras gevoerde boter
  • 1-2 eetlepels MCT olie of MCT oliepoeder

Blender al deze ingrediënten door elkaar of gebruik een handig klein koffie mixertje.

Mix het tot het lekker schuimt…. je heerlijke Bulletproof koffie is klaar voor consumptie

ENERGY COFFEE

Een perfecte basis voor een Bulletproof koffie maak je snel en eenvoudig door onze Energy Coffee te combineren met MCT vetten. 

 

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen