Keto collageen in de koffie

Het Belang van Supplementen bij een Ketogeen Dieet: Voel je Energiek en Fit

Inhoud artikel

Bij het volgen van een ketogeen dieet veranderen je voedingsgewoonten aanzienlijk, wat zeker in het begin kan leiden tot een verhoogde behoefte aan specifieke supplementen. Belangrijk dus om even te kijken naar het belang van supplementen tijdens bijvoorbeeld een ketogeen dieet.  Een uitgebalanceerd dieet kan normaal gesproken voldoende voedingsstoffen leveren. Echter, de realiteit is dat onze voeding vaak niet zo voedzaam is als we denken en we steeds minder tijd hebben om altijd de juiste voedingskeuzes te maken. Supplementen kunnen dan echt uitkomst bieden. In dit artikel bespreken we welke supplementen nuttig kunnen zijn om je energie en welzijn op peil te houden terwijl je in ketose bent.

Elektrolyten: Essentieel voor Energie en Hydratatie

Tijdens ketose scheiden je nieren overtollig vocht en elektrolyten uit. Het aanvullen van elektrolyten is cruciaal om je energiek te voelen en spierkrampen te minimaliseren. Al deze belangrijke elektrolyten zijn te vinden in onze Keton1 Mineral Powder.
Het heeft zelfs 0 kcal, dus perfect voor tijdens het vasten. We hebben in de basis geen smaakje toegevoegd maar hebben de balans tussen zoet en zout zo goed mogelijk geoptimaliseerd. Liever een smaakje? Voeg dan een druppeltje van onze FlavorDrops toe.

 • Natrium
  Natrium is essentieel voor het behoud van de vochtbalans, een goede doorbloeding en het optimaal functioneren van het zenuwstelsel.
  Je kunt natrium binnenkrijgen via groenten, gezouten noten, bouillons en door simpelweg je eten te zouten met tafelzout.
 • Kalium
  Kalium helpt bij het ontspannen van de bloedvaten en het reguleren van de hartslag. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium en geschikt voor een keto-dieet zijn bijvoorbeeld avocado’s, noten, zaden, cacaopoeder en paddenstoelen.
 • Magnesium
  Magnesium helpt bij spierontspanning en kan constipatie tijdens een ketogeen dieet voorkomen. In onze Mineral Powder hebben we een mooie balans tussen alle elektrolyten gevonden. Eén a twee glazen Mineral Powder per dag voorzien normaal gesproken voldoende in de benodigde hoeveelheid magnesium. Voor diegenen die extra magnesium nodig hebben, hebben we ook losse Magnesium Citraat. Citraat wordt juist heel goed opgenomen door de spieren en is ideaal is tijdens bijvoorbeeld de keto griep.

Prebiotische Vezels

Prebiotische vezels als bijvoorbeeld Sunfiber zijn voorbeelden van prebiotische oplosbare vezels die gezonde darmbacteriën voeden. In onze Energy Coffee combineren we sunfiber vezels met groene koffiebonen en groene thee-extract voor een perfecte bak koffie die de darmgezondheid ondersteunt.

MCT-vetten: Snelwerkende Energiebron

MCT-olie, afkomstig van kokos- en palmolie, wordt snel opgenomen en kan helpen je vet-macrodoelen te bereiken terwijl het je gezondheid verbetert. MCT’s kunnen helpen bij gewichtsverlies, het verbeteren van de stofwisseling en de darmgezondheid, het verhogen van de insulinegevoeligheid en het verbeteren van de hersenfunctie. Probeer onze MCT Poeder of MCT Olie zoals de Neurovital C8 en Pure C8-C10.

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

Glucose Control: Ondersteun de bloedsuikerspiegel

Onze Keton1 Glucose Control is een belangrijk supplement dat we graag willen benadrukken in dit blog. Het helpt bij het reguleren van je bloedsuikerspiegel, wat cruciaal is voor iedereen die een ketogeen dieet volgt.

Waarom Glucose Control?
Stabiele Bloedsuikerspiegel:
Voorkomt energiecrashes door schommelingen in de bloedsuikerspiegel te verminderen.
Ondersteuning bij Koolhydraten:
Helpt je omgaan met de verleiding van koolhydraten, vooral tijdens vakanties en etentjes.

Door Glucose Control toe te voegen aan je routine, kun je beter omgaan met de uitdagingen van het handhaven van een ketogeen dieet maar ook om je bloedsuiker beter onder controle te krijgen wanneer je bijvoorbeeld diabeet bent of andere metabole problemen. 

Eiwitpoeders: Geweldige aanvulling voor Keto

Voor keto volgers die minder vis en vlees eten of zich misschien beter voelen bij een hogere eiwitinname vanwege spieropbouw of herstel, zijn eiwitpoeders een waardevol supplement.

 • Ei-eiwitten
  Wanneer we het over eiwitten hebben, denken de meeste mensen meteen aan wei-eiwitten. Maar is dit hetzelfde als ei-eiwit? Eiwit is toch eiwit? Niets is minder waar. Er is een aanzienlijk verschil tussen ei-eiwit en wei-eiwit. Mensen met een lactose-intolerantie kunnen geen wei (melk), maar wel perfect ei-eiwitten eten. De biologische beschikbaarheid van ei-eiwitten is vaak beter dan die van wei, en ei-eiwitten hebben soms minder invloed op de bloedsuikerspiegel, terwijl wei-eiwitten dit wel kunnen hebben. Het is dus belangrijk om je doelen te kennen en de juiste keuze te maken.
 • Gebruik van Ei eiwitten
  Daarnaast kun je ei-eiwitten uit onze Pure Egg Protein perfect gebruiken als puur ei-ingrediënt in recepten. Onze Pure Egg Protein biedt perfecte biologische beschikbaarheid en alle essentiële aminozuren, ideaal voor spierherstel en -groei. Het is een geweldig puur natuurpoeder. Voeg een beetje water toe en je hebt weer vloeibaar eiwit, maar veel langer houdbaar en makkelijker te verwerken in recepten, shakes en smoothies.
  Ei-eiwitten zijn ook uitermate geschikt voor bodybuilders en atleten vanwege hun hoge eiwitgehalte en het volledige aminozuurprofiel. Ze helpen bij de opbouw en het herstel van spieren na intensieve trainingen.

 • Wei-eiwit
  Onze Protein 90 Shake bevat wei-eiwitten en dan ook nog eens in de beste concentraatvorm, verrijkt met vitaminen, mineralen en MCT-vetten voor een complete voedingsaanvulling. Wei-eiwitten zijn zeer populair vanwege hun hoge biologische beschikbaarheid en snelle opname, wat ze ideaal maakt voor spieropbouw en -herstel na intensieve trainingen.
  Wei-eiwitten zijn echter afkomstig van melk, wat ze minder geschikt maakt voor mensen met lactose-intolerantie. Toch bieden ze een uitstekend profiel van essentiële aminozuren, wat ze tot een favoriet maakt onder atleten en bodybuilders. Door hun snelle opname helpen wei-eiwitten effectief bij het herstel van spieren en de opbouw van spiermassa na zware trainingssessies.

  Door de juiste eiwitbron te kiezen op basis van je individuele behoeften en doelen, kun je je dieet optimaliseren en de beste resultaten behalen in spierherstel en -groei.

Collageen en MCT: De Perfecte Combinatie voor Optimaal Welzijn

Onze Keto Collageen Poeder combineert collageen en MCT-olie voor de beste opname en energie. Deze krachtige combinatie biedt tal van voordelen voor je gezondheid en welzijn:

Verbeterde huid, haar en nagels: Ondersteunt de groei en versterking.
• Gezonde gewrichten en botten: Verlicht gewrichtspijn en ondersteunt de botgezondheid.
• Verhoogde energie: Biedt een snelle en efficiënte bron van energie.

De combinatie van collageen en MCT vetten in één product is bijzonder gunstig. Ze kunnen de opname van collageen in het lichaam bevorderen. Dit komt omdat collageen een hydrofiel eiwit is, en vetten helpen bij de opname van hydrofiele stoffen in het spijsverteringsstelsel. Bovendien helpen vetten bij de opname van vet-oplosbare vitamines, die essentieel zijn voor de synthese en het gebruik van collageen.

Conclusie

Door de juiste supplementen te kiezen en je dieet in balans te houden, kun je optimaal profiteren van de voordelen van een gezond voedingspatroon. Wanneer je kiest voor een  supplement lees dan vooral goed het label, want meestal is het anders dan de naam van het product doet vermoeden. Is een bepaald product goedkoper dan een ander merk? Vraag je dan eens af waar dat prijsverschil vandaan komt. Vaak is het product dan minder puur en natuurlijk en dan je zou verwachten.  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen