Keto krokante Kip

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

Keto Kip

Kippenvleugels, wie kent ze niet. Passen Kippenvleugels binnen een keto of koolhydraatarm voedingspatroon? Jazeker en ze zijn nog eens heel lekker ook. Wij hebben er een krokante variant van gemaakt. De keto krokante kip. Doordat we Parmezaanse kaas en keto collageen combineren krijgen deze kippenvleugels in de oven een heerlijk krokant jasje. Lekker tijdens het avondeten of als tussendoortje tijdens je favoriete film avond. Keto krokante kip om je vingers bij op te eten.

De belangrijkste ingrediënten zijn:

keto krokante kip

Gezondheidsvoordelen van deze ingrediënten:

Collageen

Over collageen kunnen we niet uitgepraat raken. Collageen ondersteund het lichaam in de vorming en het behoudt van onder andere jouw huid, haar en nagels. Maar wat dacht je van de vorming en onderhoud van de botten de aanhechtingen bij de pezen en het onderhoudt van bijvoorbeeld jouw ogen? Ook hier speelt collageen een zeer belangrijke rol. Jouw lichaam maakt zelf collageen aan waardoor het in grote mate zelf het grote onderhoudt kan uitvoeren. Naarmate we ouder worden zal de vorming van collageen door het lichaam verminderen. Om de hoeveelheid colageen in het lichaam op peil te houden kun je kiezen om extra collageen te nemen in de vorm van een supplement.  Ons keto collageen kan je daar zeer goed bij helpen. 

keto kip

Kip

Kip is een prachtig gezond stukje vlees. Het is niet het meest vette stukje vlees en misschien wordt er daarom al snel gedacht dat kip niet keto vriendelijk is. Maar kip past perfect binnen een keto voedingspatroon. Misschien niet vanwege de hoeveelheden vet maar zeker wel vanwege zijn andere gezondheidsvoordelen. Kip zit boordevol eiwitten. Eiwitten zijn de bouwstenen van jouw spieren en dus belangrijk voor de opbouw en onderhoudt van die spieren. 

kip is rijk aan vitamines en mineralen. Het is een goede bron van vitamine D, belangrijk tijdens donkere dagen en ter ondersteuning van jouw immuunsysteem. Het aanwezige ijzer helpt de rode bloedcellen van zuurstof te voorzien terwijl fosfor een bijdrage kan leveren aan sterke tanden en een gezond brein. Kip is dus zeer keto vriendelijk! 

keto kip

Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas is een heerlijke kaassoort die zijn oorsprong vindt in Italië in de streek Parma. Voor het maken van één Parmezaanse kaas is maar liefst 600 liter (koeien)melk nodig. Parmezaanse kaas is een goede voedingsbron van calcium en  fosfor, goed voor sterke botten en en eiwitten die een mooie bijdrage leveren aan het onderhoudt van spieren. Ook zorgen eiwitten voor een verzadigd gevoel waardoor je minder snel trek krijgt in ander eten of zoetigheden. Parmezaanse kaas en keto gaan dus prima samen en zorgen voor een gezond voedingspatroon. 

Samenvatting

Tijdens keto zijn er vele lekkere gerechten vol met gezonde voedingsstoffen. Deze krokante keto kip zal je gaan verrassen. Een gezonde maaltijd met voedingstoffen die bijdragen aan een gezond keto voedingspatroon. Eet smakelijk! 

Afdrukken Pin

Krokante kippenvleugels

Kippen vleugels met knoflook en een krokant laagje. Heerlijk tijdens de lunch, het avondeten of gewoon op de bank bij je favoriete serie
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord keto bij de film, kippenvleugels, krokante kip
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 340kcal

Wat heb je nodig

  • oven
  • mengkom

Ingrediënten

  • 16 stuks Kippenvleugels
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 80 gram pecorino romano Italiaanse schapenkaas
  • 15 gram Knoflook poeder
  • ½ theelepel Zee zout
  • ½ theelepel Zwarte peper
  • 65 ml Extra virgin olive oil
  • 1 maatschep Keton1 keto collageen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng ondertussen in een kom de verschillende kazen, het knoflookpoeder, zeezout, peper en keto collageen.
  • Bestrijk de kippenvleugels met olijfolie.
  • Bedek de kippenvleugels gelijkmatig met het kaasmengsel.
  • Vet een bakplaat in met wat olie en verdeel de kippenvleugels
  • Bak de kippenvleugels ongeveer 20 minuten in de oven tot er een krokant laagje ontstaat

Voedingswaarde

Serving: 100gram | Calories: 340kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 18g | Fat: 28g | Saturated Fat: 10g | Trans Fat: 0g | Cholesterol: 37mg | Sodium: 614mg | Potassium: 80mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 239IU | Calcium: 453mg | Iron: 1mg

Mis nooit meer een recept of blog

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen