Download het Keto Start eBook
Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS
Heerlijke Keto Croissants
Je hebt gewoon keto brood en je hebt heel lekker keto brood. Deze keto croissants vallen in die laatste keto categorie. Deze keto croissants zijn natuurlijk ook geen dagelijks broodje (of toch wel?). Ze zijn heerlijk voor een zondag ochtend ontbijtje of voor een speciaal moment, maar zeker ook gewoon even tussendoor. Heerlijk met een plakje oude en wat sla.
De belangrijkste ingrediënten zijn:
- Mozzarella
- Amandelmeel
- Kokosmeel
Optionele extra ingrediënten:
- Stevia-zoetstof
- Sesamzaadjes
Keto Croissants
Luxe keto broodjes wie droomt daar niet van. Als dat zo is en je bent echt op zoek naar een heerlijk luxe keto broodje dan kunnen wij je blij maken. Met deze keto croissants verras je niet alleen jezelf maar ook iedereen die bij je aan tafel zit. Eet smakelijk.
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Diet Diabetic, Low Calorie
Trefwoord keto brood
Voorbereidingstijd 10 minuten minuten
Bereidingstijd 55 minuten minuten
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten minuten
Porties 6
calorieën 146kcal
Auteur Team Keton1
Ingrediënten
- 120 gram geraspte mozzarella
- 60 gram roomkaas
- 1 groot ei
- 130 gram amandelmeel
- 35 gram kokosmeel
- 1 eetlepel zoetstof
- 1 tl bakpoeder
- ¼ theelepel zout
Optionele ingrediënten
- 1 eetlepel Sesamzaad
Instructies
- Doe de mozzarella en roomkaas samen in een kom. Zet dit ongeveer 30 seconden in de magnetron totdat het volledig gesmolten is.
- Klop het ei door het kaasmengsel
- Doe in een kleine kom het amandelmeel, kokosmeel, zoetstof, bakpoeder en zout. Mix dit door elkaar.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan het kaasmengsel en meng met een grote lepel.
- Kneed het deeg en vorm het tot een kleine bal. Plaats in plasticfolie en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Haal het deeg uit de koelkast en verwijder het plastic. Druk het deeg met een deegroller in een rechthoek.
- Snijd in driehoeken en rol elke driehoek (groot uiteinde naar klein uiteinde) om de klassieke croissant te vormen.
- Bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin
Voedingswaarde
Serving: 0g | Calories: 146kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 9g | Fat: 12g | Fiber: 2g