Keto pannenkoek

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

Keto pannenkoek

Wat is er nu lekkerder dan een heerlijke luchtige keto pannenkoek om de dag te beginnen. Deze keto pannenkoek zit boordevol eiwitten, antioxidanten en bloedsuiker regulerende ingrediënten. Een keto pannenkoek boordevol vetten en proteïne die het honger gevoel meteen tegengaan en jou voorzien van de juiste gezonde voedingsstoffen.

De belangrijkste ingrediënten zijn:

Optionele extra ingrediënten:

  • Suikervrij vanille-extract
  • Amandelboter
keto pannenkoek

Gezondheidsvoordelen van deze ingrediënten:

Eiwitpoeder

Eiwitpoeder is niet het meest besproken ingrediënt bij een keto voedingspatroon maar zeer zeker geen onbelangrijke. Gelukkig gaan steeds meer mensen keto echt zien als leefstijl waar ook sport een sleutelrol speelt.  Hierdoor zien wij de vraag naar keto eiwitpoeder steeds vaker voorbij komen. Kijken we naar dit recept dan heeft het eiwit natuurlijk ook als ingrediënt een echte functie. Het zijn namelijk de eiwitten die ervoor zorgen dat deze keto pannenkoek zo lekker luchtig en verzadigend is. Maar eiwitten zijn natuurlijk ook de bouwstenen van jouw lichaam. Belangrijk dus. Wei-eiwitten zijn belangrijk ter ondersteuning van jouw spieren en zorgen met de juiste training voor spiergroei. Dit heeft te maken met het feit dat wei-eiwitten een uitstekende bron van aminozuren zijn. Het bevat specifiek aminozuren met vertakte ketens (BCAA). Deze BCAA’s zijn onder andere verantwoordelijk voor de groei van jouw spieren

Keto amandelen

Amandelmeel

Amandelmeel is een geweldige bron van antioxidanten. Vitamine E werkt specifiek als vet oplosbare antioxidant en beschermt zo de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. Vitamine E speelt ook een rol bij het regelen van de stofwisseling in de cel. Tijdens een keto voedingspatroon is het belangrijk om veel gezonde vetten binnen te krijgen. Amandelen bevatten een goede samenstelling van vetzuren. Deze vetzuren hebben een beschermende werking voor jouw hart en de bloedvaten. Een ander groot voordeel van amandelen is dat het je kan helpen om je cholesterol te verlagen en kan helpen diabetes te voorkomen. In vergelijking met bijvoorbeeld tarwemeel bevat amandelmeel slechts 10 gram koolhydraten per 100 gram. Tarwemeel bevat 75 gram koolhydraten per 100 gram. Amandelmeel en keto zijn dus grote vrienden.

Keto amandelen

Keto zoetstof

Tijdens keto zal je langzaam wennen aan minder zoet. Suiker is natuurlijk geen goede keuze en een teveel aan suikers zal je zeer zeker uit ketose gaan halen. Het is dan ook belangrijk om op zoek te gaan naar keto vriendelijke zoetstoffen. In dit keto pannenkoeken recept hebben we gebruik gemaakt van  de keto vriendelijke zoetstof Erythritol. Erythritol is een suikeralcohol die zoet smaakt, maar geen calorieën levert. Ook voorkomt het bloedsuikerspiegel schommelingen. Daarom is de suikervervanger ook geschikt voor diabetici. 

Samenvatting

Een keto pannenkoek vol met gezonde ingrediënten. Deze ingrediënten maken jouw ontbijtje niet allen lekker maar ondersteunen jouw spieren door de toegevoegde proteïne. De MCT vetten voorzien je ook nog eens van extra focus en energie. Als dat geen goed begin van de dag is. Eet smakelijk. 

Afdrukken Pin

Keto proteïne pannenkoeken

Pannenkoeken zijn meestal niet keto. Maar met dit recept bak je heerlijke, 100% keto vriendelijke pannenkoeken. Door gebruik te maken van onze keto proteïne wordt deze pannenkoek extra luchtig en is hij voorzien van gezonde MCT vetten. Wat is er nu lekkerder dan een heerlijke luchtige keto pannenkoek om de dag te beginnen. Eet smakelijk
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Porties 6
calorieën 110kcal
Auteur Team Keton1

Ingrediënten

  • 75 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • 2 schepjes Keton1 Whey Protein Powder
  • Kleine theelepel bakpoeder
  • 1.5 eetlepel Erythritol
  • 2 eieren
  • 120 ml ongezoete melk naar keuze
  • 50 gram bosbessen

Instructies

  • Mix alle ingrediënten (Behalve de bosbessen) in een blender of keukenmachine.
  • Laat de mix 3 minuten staan en roer de bosbessen erdoor.
  • Verhit een koekenpan op laag tot middelhoog vuur.
  • Doe wat boter in de pan.
  • Verdeel en giet het beslag in de pan.
  • bak 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.

Voedingswaarde

Calories: 110kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 6g | Fat: 11g | Fiber: 3g

Mis nooit meer een recept of blog

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen