Keto collageen voor het haar

Inhoud artikel

Wanneer we de vraag stellen welke eiwitten het meest voorkomen in ons lichaam denken we niet zo snel aan collageen. Toch is collageen het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. Een zeer belangrijk eiwit en het wordt zelfs de “lijm” van ons lichaam genoemd.

Collageen is een lichaamseigen stof en kan perfect werken ter ondersteuning van onder andere de pezen, gewrichten, botten, spieren en zelfs huid, haar en nagels. Helaas neemt de aanmaak van collageen in ons lichaam vanaf ons 20ste levensjaar drastisch af. Deze afname heeft direct invloed op het onderhoud van het haar, de huid, botten, gewrichten enz. Wil je nog meer lezen over collageen en wat het allemaal nog meer kan betekenen dan het ondersteunen van jouw haar? Lees dan dit blog. 

Kan collageen het haar verbeteren?

Collageen speelt een belangrijke rol bij het aanmaken van haarfollikels. Haarfollikels zijn haarzakjes waaruit de haren groeien. Door de (extra) aanwezigheid van collageen herstellen deze haarzakjes sneller.

Collageen kan de gezondheid van het haar dus ondersteunen door aminozuren te gebruiken om haarproteïnen op te bouwen, maar ook door de huid te versterken waarin de haarwortels zitten. Hierdoor kan collageen dus het haar verbeteren. 

Onder al dat haar op je hoofd zit huid, ook wel bekend als de lederhuid.

Deze laag bestaat uit bindweefsel. In de lederhuid bevinden zich de zweetklieren, haarwortels, bloed- en lymfevaten, talgklieren, zintuigcellen en zenuwuiteinden.

Deze lederhuid bestaat voor een groot gedeelte uit collageen.  Zoals we eerder besproken in ons andere blog over collageen, kan collageen helpen de elasticiteit en sterkte van de huid te verbeteren.

Studies hebben voorzichtig laten zien dat een verouderende huid kan leiden tot haaruitval. Het verbeteren/versterken van de huid zou dus bij kunnen dragen aan het voorkomen van haaruitval

Haargroei stimuleren met collageen

Naarmate we ouder worden, neemt niet alleen de productie van collageen af, maar wordt het haar ook dunner of valt soms zelfs uit.

Dit haaruitval heeft vaak voor een groot gedeelte te maken met een tekort aan keratine. Keratine is een proteïne die het belangrijkste structurele bestanddeel van het haar vormt.

Belangrijke bouwstenen voor keratine zijn de aminozuren die voorkomen in collageen. Deze aminozuren kunnen worden gebruikt om nieuwe proteïne en verbindingen te maken.

Belangrijk zijn proline, alanine en arginine. Deze zijn nodig voor een gezonde haargroei. Deze aminozuren dragen bij aan het verbeteren van de bloedsomloop, verhogen het aanbod van voedingsstoffen naar de haarzakjes, en bevorderen daardoor de haargroei in het beginstadium.  .

De consumptie van collageen kan dus de gezondheid van de hoofdhuid ondersteunen en een bijdrage leveren aan het uiterlijk van het haar.

Collageen in gezonde voeding

Hoewel collageen van nature in het lichaam voorkomt vertelde we al dat de aanmaak hiervan na het 20ste levensjaar sterk vermindert.

Hierdoor is het aan te raden om extra voeding te nemen dat rijkelijk voorzien is van collageen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld kip, rundvlees, varkensvlees en vis.

Maar ook botten bouillon en (dierlijke) gelatine kan een prima bron van collageen zijn. Toch kan het soms lastig zijn om uit voeding voldoende collageen te halen. Dan kan een collageen supplement een mooie bijdrage leveren.

 

Keto Collageen

100% natuurlijk collageen met MCT vetten ter ondersteuning van:

Collageen supplementen

Maar als je niet genoeg collageen via je voeding binnenkrijgt, zijn er altijd nog collageen supplementen.

Collageen supplementen kunnen een goede bijdrage leveren aan het binnen krijgen van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid collageen, nodig ter ondersteuning van jouw lichaam. 

Kies altijd voor een hoogwaardig product dat gehydrolyseerd collageen bevat, 10g – 15g collageen per portie. Volgens studies betreft dit de optimale dagelijkse portie grootte.

Keto collageen

Volg je een keto voedingspatroon, of ben je op zoek naar een suikervrije collageen variant, dan is mogelijk onze keto collageen een mooi product voor jou.

Door de toevoeging van MCT vetten is deze keto collageen meer dan alleen collageen en geeft het een extra verzadigend gevoel. 

Onze keto collageen is rijkelijk voorzien van collageen. Per portie ruim 10. Als dat geen collageen boost is.

Hoe gebruik ik collageen?

Collageen is er in verschillende vormen. Denk hierbij aan pillen, poeders en crème.

Onze voorkeur gaat uit naar een keto collageen supplement in poedervorm.

Voeg onze keto collageen gewoon toe aan bijvoorbeeld een smoothies of je ochtendkoffie. Hierdoor start je jouw dag met een boost van essentiële eiwitten en gezonde vetten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen