Dirty Keto

Inhoud artikel

Wat is Dirty Keto?

Dirty keto is een voedingspatroon wat in grote lijnen op het gezonde keto dieet lijkt. Als je kijkt naar de basis van het traditioneel keto dieet zie je dat er gekozen wordt voor minder koolhydraten en meer gezonde vetten.

Een dirty keto dieet is een vetrijk, koolhydraatarm dieet. Eigenlijk hebben we daar al alles mee gezegd. Er wordt nauwelijks, of in ieder geval in mindere mate, gekeken naar wat gezond is en wat kwalitatief goede voedingsstoffen zijn. Bij dirty keto wordt minder nagedacht over de kwaliteit en voedingswaarde van jouw eten. Dat is jammer want Juist dat is zo belangrijk voor jouw gezondheid en energie levels. Bij dirty keto ligt de focus  voornamelijk op macronutriënten.

keto-cheat

Wat eet je tijdens dirty keto

Bij Dirty keto is eigenlijk maar één ding belangrijk; Blijf onder de 30 gram koolhydraten per dag en klaar.

Keto fastfood is in principe zo geregeld. Je rijd even snel door de drive-in van je favoriete fastfood keten, besteld een lekkere grote hamburger en vraagt dan vriendelijk aan de dame achter de praatpaal of ze het broodje deze keer weg zou kunnen laten.

Bestel daarbij ook nog een heerlijke Cola zero XL. Allemaal geen probleem. Voordat je het weet ben je in de auto deze snelle maaltijd aan het verorberen.

Kijken we naar de macronutriënten van deze maaltijd dan is deze waarschijnlijk laag in koolhydraten zitten en lekker hoog in vetten, perfect dirty keto.

Oh ja, tussendoor nog wat lekkere suikervrije (light) snacks, wat proteïne repen, blokken kaas enz enz. Bij dirty keto is maar één ding echt belangrijk; blijf onder die 30 gram netto-koolhydraten per dag!

Dirty keto en gewichtsverlies

Door je netto koolhydraten te beperken tot minder dan 30 g per dag, zal je lichaam in ketose raken. Normaal gesproken zou dit gewichtsverlies tot gevolg moeten hebben.

Voor veel mensen is gewichtsverlies een van de belangrijkste reden om te starten met keto. Maar hoe fijn zou het zijn als je het gewichtsverlies zou kunnen combineren met alle voordelen die ketose je kan bieden.

Duurzaam gewichtsverlies is meer dan in een korte tijd veel kilo’s verliezen. Maak dus van het keto dieet een waar voedingspatroon. Zorg ervoor dat je het voedingspatroon eigen maakt. Hierdoor hoef je niet telkens opnieuw te beginnen zoals bij andere dieet vormen. Pas op voor het  jojo effect.

Dirty vs Clean Keto

Wat is het toch heerlijk om zo nu en dan iets te eten wat je een overweldigend goed gevoel geeft. We kennen allemaal die momenten dat je het gewoon even nodig hebt.

Maar wat als we die dirty producten nu eens vervangen door lekkere keto vriendelijke producten. Gewoon gezonden producten die gewoon in je kast liggen. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn. Je moet er dan alleen even aan denken dat ze in je kast komen te liggen, zodat je ze kan pakken wanneer de behoefte er is.

Met keto vriendelijke producten bedoelen we, producten die helemaal of in ieder geval bijna vrij zijn van suikers, koolhydraten en vulstoffen. Producten met gezonde voedingsvetten. Bijvoorbeeld uit cashewnoten, avocado of MCT vetten. Deze vetten zullen het hunkeren naar ongezond voedsel sterk verminderen. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen

Interessante producten voor jou: