fbpx
Menu Sluiten

Wat is Dirty Keto?

Dirty keto is een voedingspatroon wat in grote lijnen op het gezonde keto dieet lijkt. Als je kijkt naar de basis van het traditioneel keto dieet zie je dat er gekozen wordt voor minder koolhydraten en meer gezonde vetten.

Een dirty keto dieet is een vetrijk, koolhydraatarm dieet. Eigenlijk hebben we daar al alles mee gezegd.

Er wordt nauwelijks, of in ieder geval in mindere mate, gekeken naar wat gezond is en wat kwalitatief goede voedingsstoffen voor je lichaam zijn. Bij dirty keto wordt minder nagedacht over de kwaliteit en voedingswaarde van jouw eten. Juist dat is zo belangrijk is voor jouw gezondheid en energie levels. Eigenlijk ligt de focus voornamelijk op macronutriënten.

keto-cheat

Wat eet je tijdens dirty keto

Bij Dirty keto is eigenlijk maar één ding belangrijk; Blijf onder de 30 gram koolhydraten per dag en klaar…..

Keto fastfood is in principe zo geregeld. Je rijd even snel door de drive-in van je favoriete fastfood keten, besteld een lekkere grote hamburger en vraagt dan vriendelijk aan de dame achter de praatpaal of ze het broodje deze keer weg zou kunnen laten.

Bestel daarbij ook nog een heerlijke Cola zero XL. Allemaal geen probleem. Voordat je het weet ben je in de auto deze snelle maaltijd aan het verorberen.

Kijken we naar de macronutriënten van deze maaltijd dan zul je waarschijnlijk redelijk laag in koolhydraten zitten en lekker hoog in vetten, perfect dirty keto.

Oh ja, tussendoor nog wat lekkere suikervrije (light) snacks, wat proteïne repen, blokken kaas enz enz. Bij dirty keto is maar één ding echt belangrijk; blijf onder die 30 gram netto-koolhydraten per dag!

Dirty keto en gewichtsverlies

Door je netto koolhydraten te beperken tot minder dan 30 g per dag, zal je lichaam in ketose raken. Normaal gesproken zou dit gewichtsverlies tot gevolg moeten hebben.

Voor veel mensen is gewichtsverlies een van de belangrijkste reden om te starten met keto. Maar hoe fijn zou het zijn als je het gewichtsverlies zou kunnen combineren met alle voordelen die ketose je kan bieden.

Duurzaam gewichtsverlies is meer dan in een korte tijd veel kilo’s verliezen. Maak dus van het keto dieet een waar voedingspatroon.

Zorg ervoor dat je het voedingspatroon eigen maakt en dat je niet zoals bij andere dieet vormen telkens weer opnieuw van start moet gaan (jojo).

Dirty vs Clean Keto

Wat is het toch heerlijk om zo nu en dan iets te eten wat je een overweldigend goed gevoel geeft. We kennen allemaal die momenten dat je het gewoon even nodig hebt…..

Maar wat als we die dirty producten nu eens vervangen voor lekkere keto vriendelijke producten. Gewoon gezonden producten die gewoon in je kast liggen. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn.

Je moet er dan alleen even aan denken dat ze in je kast komen te liggen zodat je ze kan pakken wanneer de behoefte er is.

Met keto vriendelijke producten bedoelen we, producten die helemaal of in ieder geval bijna vrij zijn van suikers, koolhydraten en vulstoffen.

Gezonde vetten uit bijvoorbeeld, cashewnoten, avocado of MCT vetten , zullen het hunkeren naar ongezond voedsel sterk verminderen. Wat dacht je van de energie die deze gezonde vetten met zich mee brengen. Win – win situatie dus.

 Denk eens aan koffie met MCT vetten! Hierdoor geef je jouw vaste koffie moment een energieke keto-upgrade

Keto MCT vetten

Onze pure MCT C8 -C10 vetzuren boosten de aanmaak van ketonen

Mineral Powder- Keto Electrolyten

Tijdens keto verlies je veel vocht en dus belangrijke electrolyten. Vul ze op tijd aan en voorkom vervelende keto symptomen

Gratis Verzending

Bij bestellingen vanaf €35 in Nederland en €55 naar België