Download het Keto Start eBook
Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS
Keto Bloemkoolbrood
Wanneer je een keto of koolhydraat-arm voedingspatroon volgt, heb je vast gemerkt dat bloemkool een veel gegeten groente is. Bloemkool kan werkelijk in vele gerechten en receptuur worden gebruikt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bloemkoolroosjes, bloemkoolrijst of als gemalen ingrediënt voor een keto pizzabodem. Nu gebruiken we bloemkool dus als basis ingrediënt voor een keto bloemkoolbrood. Hierdoor is het Keto bloemkoolbrood een heerlijk koolhydraat-arm brood. Gezond, vol met vitaminen en mineralen en enorm verzadigend. Precies wat je nodig hebt bij een gezond en evenwichtig voedingspatroon.
De belangrijkste ingrediënten zijn:
- Bloemkool
- Amandelmeel
- Eieren
- Psylliumvezels
Optionele extra ingrediënten:
- Zeezout
- Rozemarijn
- Oregano
- Zwarte peper
- Noten boter
- Parmezaanse kaas
- MCT Poeder
Keto bloemkoolbrood
Een lekkere koolhydraat-arm keto brood op basis van bloemkool. Dit bloemkoolbrood is heerlijk van smaak en komt ook qua textuur en mondgevoel zeer dicht bij een “normaal” brood. Bloemkoolbrood is voorzien van gezonde voedingsvezels en eiwitten en is ook nog eens gluten- en zuivelvrij.
Gang Brood
Keuken Nederlands
Diet Low Calorie
Trefwoord keto brood
Voorbereidingstijd 15 minuten minuten
Bereidingstijd 55 minuten minuten
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten minuten
Porties 12 porties
calorieën 138kcal
Auteur Team Keton1
Wat heb je nodig
- mixer
- oven
Ingrediënten
- 150 gram amandelmeel
- 5 eieren
- 40 gram psylliumvezels
- 190 gram bloemkoolrijst
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed een cakevorm/bakblik met bakpapier of spray het in met kokosolie/bakspray
- Meng in een grote kom of keukenmachine het amandelmeel en de psylliumvezels
- Klop de eieren maximaal twee minuten op de hoogste stand
- Meng als laatste de bloemkoolrijst goed door het beslag
- Giet het bloemkoolmengsel in de cakevorm.
- Bak tot 55 minuten
Voedingswaarde
Calories: 138kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 7g | Fat: 4.4g | Saturated Fat: 1.4g