Koolhydraatarm kwarktaartje

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

Gezond kwarktaartje

Neem wat kwark, roomboter en aardbeien en je koolhydraat-arme kwarktaartje is bijna geboren. Allemaal prachtige natuurlijke keto ingrediënten die ervoor zorgen dat jij op verantwoorde wijze kunt genieten van een heerlijk stukje taart. Eet smakelijk. 

De belangrijkste ingrediënten in dit koolhydraat-arme kwarktaartje zijn: 

  • Kwark
  • Amandelmeel
  • Kokosmeel
  • Roomboter
  • Aardbeien
MCT kwark taartje

Gezondheidsvoordelen van deze ingrediënten:

Kokosmeel

Een van de grote voordelen van het kokosmeel  is dat het een glutenvrij alternatief is voor bijvoorbeeld tarwe, gerst en rogge. Hierdoor kan kokosmeel dus perfect gebruikt worden in dit recept. Let wel goed op want de verwerking van koksmeel is anders dan van bijvoorbeeld tarwemeel. 

Kokosmeel bevat ook nog eens gezonde vezels. Deze vezels geven jou een verzadigend gevoel en zullen tevens jouw darmen ondersteunen. Hierdoor is het een geweldig ingrediënt tijdens een dieet. 

EI

Over eieren hebben we al veel gesproken. Dit is misschien wel een van de mooiste ingrediënten die moeder natuur ons geschonken heeft. Eiwitten zijn zeer belangrijk voor een goede gezondheid en zijn nodig voor de opbouw en het onderhoud van jouw spiermassa maar het heeft ook een belangrijke ondersteunende functie  voor het op peil houden van jouw bloeddruk en het versterken van jouw botten. 

EI

Over eieren hebben we al veel gesproken. Dit is misschien wel een van de mooiste ingrediënten die moeder natuur ons geschonken heeft. Eiwitten zijn zeer belangrijk voor een goede gezondheid en zijn nodig voor de opbouw en het onderhoud van jouw spiermassa maar het heeft ook een belangrijke ondersteunende functie  voor het op peil houden van jouw bloeddruk en het versterken van jouw botten. 

Kwark

Kwark is eigenlijk een verse kaassoort welke afkomstig is van koemelk, schapenmelk of geitenmelk. Ondanks dat we tijdens keto wat terughoudend  zijn met zuivel kan kwark op zijn tijd lekker en gezond zijn. Kwark is een goede vuller en zorgt snel voor verzadiging. Zeker als je de kwark bereid met bijvoorbeeld wat MCT olie voor extra vetten. Zo kunnen kwark en keto prima samen gaan.

Samenvatting

Een heerlijke koolhydraatarme kwarktaart die ook prima binnen een keto voedingspatroon past. Door het hoog verzadigend vermogen door de toegevoegde MCT vetten is het een prima tussendoortje die snel de honger zal stillen. En oh ja…we vergeten het bijna te zeggen ook nog eens geweldig lekker. 

MCT kwark taart
Afdrukken Pin

Koolhydraatarme aardbeien kwarktaart

Een heerlijk koolhydraatarm kwarktaartje met frisse aardbeien. Perfect als gezond tussendoortje.
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Trefwoord koolhydraatarme taart
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën
Auteur Anne Verhoeve

Ingrediënten

Bodem

  • 45 gram roomboter
  • 15 gram Steviala kristal sweet vanille
  • 5 gram Steviala kokosmeel
  • 40 gram Steviala amandelmeel
  • 4 gram bakpoeder
  • 2 fijngemalen gevriesdroogde aardbeien

Vulling

  • 200 gram diepvries aardbeien
  • 25 gram Steviala kristal sweet vanille
  • 1/2 theelepel citroen sap
  • 100 ml Slagroom
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 5 stuks gelatine blaadjes
  • 20 gram suikervrije aardbeienjam
  • 2 eetlepels water
  • 1 scoop MCT poeder Keton1

Topping voor de aardbeien kwarktaartjes

  • Paar aardbeien
  • Beetje suikervrije aardbeienjam

Instructies

Bereidingswijze bodem

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens klop je de roomboter samen met de steviala kristal sweet op. Daarna voeg je de overige ingrediënten toe. Klop het geheel vervolgens tot een glad beslag. Bekleed twee springvormen (10cm) met bakpapier. Verdeel het beslag in de bakvormen en bak de bodem voor de koolhydraatarme aardbeien kwarktaartjes voor ca 25 minuten in de oven. Laat hem daarna buiten de oven volledig afkoelen. Schap vervolgens de aardbeienjam in het midden van de bodems. Ga daarna verder met de vulling.
  • Vulling voor de koolhydraatarme aardbeien kwarktaartjes
  • Week de gelatine blaadjes in koud water voor ca 10 minuten. Vervolgens doe je de citroensap en aardbeien in een steelpan. Breng dit daarna al roerend aan de kook. Vervolgens roer je de kristal sweet vanille erbij. Na 5 minuten zet je het vuur uit. Schep de inhoud van het steelpannetje in een zeef boven een mengkom. Druk al de vruchtensappen eruit. Roer vervolgens 4 gelatine blaadjes door de aardbeiensap tot dit gesmolten is.
  • Daarna klop je de slagroom met griekse yoghurt romig op. Zet daarna 100 gram van dit aan de kant. Verwarm dan 10ml water in een steelpan en voeg al roerend 1 gelatine blaadje hier doorheen tot het gesmolten is. Daarna mix je dit al roerend door de 100 gram slagroom vulling. Verdeel dit over de twee springvormen en zet de koolhydraatarme aardbeien kwarktaartjes in de koelkast.
  • Vervolgens spatel je het aardbeiensap door de rest van het slagroom mengsel. Haal dan de springvormen weer uit de koelkast. Spatel de vulling daarna in de springvorm. Laat de koolhydraatarme aardbeien kwarktaartjes voor ca 4 a 6 uur in de koelkast opstijven, het liefst een nachtje. Decoreer de koolhydraatarme aardbeien kaartkaartjes met nog wat aardbeienjam en aardbeien.

Mis nooit meer een recept of blog

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen