Een heerlijk koolhydraatarm kwarktaartje met frisse aardbeien. Perfect als gezond tussendoortje.
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Diet Low Calorie
Trefwoord koolhydraatarme taart
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 1 uuruur30 minutenminuten
Servings 4personen
Calories 411kcal
Author Anne Verhoeve
Ingrediënten
Bodem
45gramroomboter
15gramSteviala kristal sweet vanille
5gramSteviala kokosmeel
40gram Steviala amandelmeel
4grambakpoeder
2 fijngemalen gevriesdroogde aardbeien
Vulling
200gramdiepvries aardbeien
25gramSteviala kristal sweet vanille
1/2theelepelcitroen sap
100mlSlagroom
200gramGriekse yoghurt
5stuksgelatine blaadjes
20gramsuikervrije aardbeienjam
2eetlepelswater
1scoopMCT poeder Keton1
Topping voor de aardbeien kwarktaartjes
Paar aardbeien
Beetje suikervrije aardbeienjam
Instructies
Bereidingswijze bodem
Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens klop je de roomboter samen met de steviala kristal sweet op. Daarna voeg je de overige ingrediënten toe. Klop het geheel vervolgens tot een glad beslag. Bekleed twee springvormen (10cm) met bakpapier. Verdeel het beslag in de bakvormen en bak de bodem voor de koolhydraatarme aardbeien kwarktaartjes voor ca 25 minuten in de oven. Laat hem daarna buiten de oven volledig afkoelen. Schap vervolgens de aardbeienjam in het midden van de bodems. Ga daarna verder met de vulling.
Vulling voor de koolhydraatarme aardbeien kwarktaartjes
Week de gelatine blaadjes in koud water voor ca 10 minuten. Vervolgens doe je de citroensap en aardbeien in een steelpan. Breng dit daarna al roerend aan de kook. Vervolgens roer je de kristal sweet vanille erbij. Na 5 minuten zet je het vuur uit. Schep de inhoud van het steelpannetje in een zeef boven een mengkom. Druk al de vruchtensappen eruit. Roer vervolgens 4 gelatine blaadjes door de aardbeiensap tot dit gesmolten is.
Daarna klop je de slagroom met griekse yoghurt romig op. Zet daarna 100 gram van dit aan de kant. Verwarm dan 10ml water in een steelpan en voeg al roerend 1 gelatine blaadje hier doorheen tot het gesmolten is. Daarna mix je dit al roerend door de 100 gram slagroom vulling. Verdeel dit over de twee springvormen en zet de koolhydraatarme aardbeien kwarktaartjes in de koelkast.
Vervolgens spatel je het aardbeiensap door de rest van het slagroom mengsel. Haal dan de springvormen weer uit de koelkast. Spatel de vulling daarna in de springvorm. Laat de koolhydraatarme aardbeien kwarktaartjes voor ca 4 a 6 uur in de koelkast opstijven, het liefst een nachtje. Decoreer de koolhydraatarme aardbeien kaartkaartjes met nog wat aardbeienjam en aardbeien.