Gezond kwarktaartje
Neem wat kwark, roomboter en aardbeien en je koolhydraat-arme kwarktaartje is bijna geboren. Allemaal prachtige natuurlijke keto ingrediënten die ervoor zorgen dat jij op verantwoorde wijze kunt genieten van een heerlijk stukje taart. Door de toegevoegde MCT vetten is een puntje taart lekker verzadigend en boost hij ook nog eens de aanmaak van ketonen. Eet smakelijk.
De belangrijkste ingrediënten in dit koolhydraat-arme kwarktaartje zijn:
- MCT poeder
- Kwark
- Amandelmeel
- Kokosmeel
- Roomboter
Koolhydraatarme aardbeien kwarktaart
Een heerlijk koolhydraatarm kwarktaartje met frisse aardbeien. Perfect als gezond tussendoortje.
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Diet Low Calorie
Trefwoord koolhydraatarme taart
Voorbereidingstijd 15 minuten minuten
Bereidingstijd 1 uur uur 30 minuten minuten
Porties 4 personen
calorieën 411kcal
Auteur Anne Verhoeve
Ingrediënten
Bodem
- 45 gram roomboter
- 15 gram Steviala kristal sweet vanille
- 5 gram Steviala kokosmeel
- 40 gram Steviala amandelmeel
- 4 gram bakpoeder
- 2 fijngemalen gevriesdroogde aardbeien
Vulling
- 200 gram diepvries aardbeien
- 25 gram Steviala kristal sweet vanille
- 1/2 theelepel citroen sap
- 100 ml Slagroom
- 200 gram Griekse yoghurt
- 5 stuks gelatine blaadjes
- 20 gram suikervrije aardbeienjam
- 2 eetlepels water
- 1 scoop MCT poeder Keton1
Topping voor de aardbeien kwarktaartjes
- Paar aardbeien
- Beetje suikervrije aardbeienjam
Instructies
Bereidingswijze bodem
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens klop je de roomboter samen met de steviala kristal sweet op. Daarna voeg je de overige ingrediënten toe. Klop het geheel vervolgens tot een glad beslag. Bekleed twee springvormen (10cm) met bakpapier. Verdeel het beslag in de bakvormen en bak de bodem voor de koolhydraatarme aardbeien kwarktaartjes voor ca 25 minuten in de oven. Laat hem daarna buiten de oven volledig afkoelen. Schap vervolgens de aardbeienjam in het midden van de bodems. Ga daarna verder met de vulling.
- Vulling voor de koolhydraatarme aardbeien kwarktaartjes
- Week de gelatine blaadjes in koud water voor ca 10 minuten. Vervolgens doe je de citroensap en aardbeien in een steelpan. Breng dit daarna al roerend aan de kook. Vervolgens roer je de kristal sweet vanille erbij. Na 5 minuten zet je het vuur uit. Schep de inhoud van het steelpannetje in een zeef boven een mengkom. Druk al de vruchtensappen eruit. Roer vervolgens 4 gelatine blaadjes door de aardbeiensap tot dit gesmolten is.
- Daarna klop je de slagroom met griekse yoghurt romig op. Zet daarna 100 gram van dit aan de kant. Verwarm dan 10ml water in een steelpan en voeg al roerend 1 gelatine blaadje hier doorheen tot het gesmolten is. Daarna mix je dit al roerend door de 100 gram slagroom vulling. Verdeel dit over de twee springvormen en zet de koolhydraatarme aardbeien kwarktaartjes in de koelkast.
- Vervolgens spatel je het aardbeiensap door de rest van het slagroom mengsel. Haal dan de springvormen weer uit de koelkast. Spatel de vulling daarna in de springvorm. Laat de koolhydraatarme aardbeien kwarktaartjes voor ca 4 a 6 uur in de koelkast opstijven, het liefst een nachtje. Decoreer de koolhydraatarme aardbeien kaartkaartjes met nog wat aardbeienjam en aardbeien.
Voedingswaarde
Calories: 411kcal | Carbohydrates: 52g | Protein: 9g | Fat: 18g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 0.4g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.4g | Cholesterol: 32mg | Sodium: 202mg | Potassium: 683mg | Fiber: 7g | Sugar: 38g | Vitamin A: 354IU | Vitamin C: 611mg | Calcium: 160mg | Iron: 12mg