Keto kaaswafel

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

Keto Kaaswafel

Het recept voor keto wafels heb je vermoedelijk al eens gebruikt. Als je daar net als ons ook zo van genoten hebt, wordt het hoog tijd dat je deze keto kaaswafel met spek gaat proberen. Wederom een heerlijke wafel en misschien nog wel belangrijker 100% keto en minder dan 1 gram koolhydraten. Wat wil een mens nog meer. Bakken dus die keto kaaswafel.

De belangrijkste ingrediënten zijn:

 • Eieren
 • Kaas
 • Spek

Optionele extra ingrediënten:

 • Mozzarella
 • (Italiaanse) kruiden
 • Avocado

Gezondheidsvoordelen van deze ingrediënten:

Ei

Het ei is een echte bom aan aminozuren en bevat zo’n beetje alle aminozuren die je dagelijks nodig hebt. Maar ook als we kijken naar de vitaminen, mineralen en sporenelementen is een ei een geweldig goede voedingsbron. Een ei bevat vitamine A, E, D, K en B12 en verschillende sporenelementen als ijzer, zink, selenium en foliumzuur. Deze sporenelementen hebben verschillende gezondheidsvoordelen en zijn dus belangrijk om in balans te houden. Ook bevatten eieren lecithine. Lecithine is belangrijk voor een gezonde hersenfunctie. Tekorten hebben laten zien dat het kan leiden tot onder andere depressies, dementie en Alzheimer.

keto kaas

Kaas

Een plakje kaas is heerlijk op jouw keto wafel. Kaas is een goede bron van butyraat. Van butyraat is het bekend dat het de stofwisseling kan helpen stimuleren en een positieve uitwerking heeft op het immuun systeem. Maar ook heeft butyraat een positief effect op ontstekingsreacties en heeft het antimicrobiële eigenschappen. Geweldig dus dat dit recept kaas als ingrediënt bevat en ook nog een belegt kan worden met een plakje kaas. Echte keto kaas dus. Wist je dat kaas een goede bron van eiwitten is. Eiwitten zijn de bouwstoffen (aminozuren) van het lichaam. Hierdoor is het dus goed voor de opbouw en het onderhoud van spieren. Wees dus niet te zuinig met een plakje kaas op jouw keto kaaswafel. Geniet ervan, ervaar energie uit de vetten en gebruik butyraat voor verschillende lichaamsfuncties.

keto kaas

Spek

Spek (varkensvlees) is een goede bron van B-vitamines, vooral vitamine B6, B12 en B1. Iedere B-vitamine zijn eigen unieke gezondheidsvoordelen. Vitamine B6 is bijvoorbeeld cruciaal voor de gezondheid van jouw huid, speelt het een belangrijke rol in het immuunsysteem en ondersteund de cognitieve functie. Vitamine B1 heeft een belangrijke functie in het metabolisme. Het dient als cofactor voor enzymen die glucose, aminozuren en lipiden helpen afbreken. Last but not least, vitamine B12. Vitamine B12 is cruciaal voor de goede vorming van rode bloedcellen en de neurologische functie en DNA-synthese. Een stukje keto spek op jouw keto wafel is dus niet alleen lekker maar draagt ook nog eens bij aan verschillende gezondheidsvoordelen.

 

keto spek

Samenvatting

De keto kaaswafel is dus niet alleen maar lekker, maar ook nog eens een goede voedingsbron van vitamine, mineralen en sporenelementen. Een lekkere keto wafel die door gebruik van goede ingrediënten perfect past binnen jouw keto of koolhydraat-arm voedingspatroon. Beleg je hem ook nog eens met een plakje keto kaas of spek, dan wordt het al snel een feestje om te eten. Eet smakelijk.

Afdrukken Pin

Keto wafels

Keto wafels heb je vermoedelijk al eens gegeten. Als je daar net als ons ook zo van genoten hebt, wordt het hoog tijd dat je deze keto kaaswafel met spek gaat proberen. Een heerlijke wafel en misschien nog wel belangrijker 100% keto.
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 1 wafel
calorieën 345kcal
Auteur Team Keton1

Ingrediënten

 • 1 ei XL
 • 45 gram geraspte cheddarkaas
 • 1 gerookte spek

Optioneel

 • 1 ei XL
 • 2 theelepels mayonaise Suikervrij

Instructies

Verwarm het wafelijzer

  Meng de geraspte kaas en het ei in een kom.

   Schep de helft van het mengsel op het wafelijzer en verwarm 3-4 minuten, of tot de wafels knapperig zijn.

    Bak het spek krokant en leg kort op wat keukenpapier.

     Bak het ei, voeg naar smaak peper en zout toe

      Beleg de wafel met de mayonaise, spek en het ei.

       Voedingswaarde

       Serving: 1g | Calories: 345kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 23g | Fat: 26g | Fiber: 0.5g

       Mis nooit meer een recept of blog

       Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen