Mijn Run On Fat

Hallo, mijn naam is Simone Schot en ik wil graag mijn ervaringen delen op het gebied van koolhydraatarm en ketogeen eten.

Al ruim 8 jaar geniet ik van een koolhydraat arm/ketogeen voedingspatroon. Dit bevalt me uitstekend en ben trots om te kunnen vertellen dat ik mede door deze leefstijl ruim 27 kilogram ben verloren.

Afgelopen zomer heb ik voor het eerst meegedaan met de Vierdaagse van Nijmegen.  Aangezien ik al ruim 8 jaar koolhydraatarm/ketogeen eet, wilde ik het tijdens het wandelen ook zo aanpakken. Ik heb mij ooit laten inspireren door de film ‘Run on Fat’. Het idee van koolhydraten stapelen is inmiddels achterhaald en dit wilde ik graag zelf ervaren. Ik heb al heel wat wandeltochten gemaakt inmiddels en ik kan niet anders zeggen dan dat deze manier van voeding in combinatie met lichaamsbeweging mij perfect bevalt.

Zo ook afgelopen zondag 6 oktober, de Kust(wandel)marathon van Zeeland, de zwaarste van Nederland. Deze marathon loopt helemaal van Burgh-Haamstede naar Zoutelande.

Ik startte de dag met een koffie met flinke schep MCT poeder van Keton1. Doordat ik aan intermittent fasting doe, kan ik het daar de eerste uren prima op volhouden zonder honger! De vetten geven mij de energie. Tussendoor uiteraard veel water drinken afgewisseld met kokoswater, waar de nodige elektrolyten inzitten voor de juiste vochtbalans om te voorkomen dat je spierkramp krijgt.

Voor onderweg had ik lekker wat Griekse yoghurt met eveneens MCT poeder en noten bij me. Natuurlijk mochten de eieren, etc.. niet ontbreken. Dit zijn de voedingstoffen die mij fit en energiek houden.

 

Geweldig om te ervaren dat de (kleffe) broodjes, krentenbollen, Sultana’s (kortdurende energie), waardoor je na een uur wéér iets moet eten, helemaal uit mijn voedingspatroon verdwenen zijn. We kennen allemaal wel die momenten dat je trillerig of naar wordt van de honger? Hier heb ik dus helemaal geen last meer van. Geweldig!!!!

Aan het einde van de dag had ik uiteraard wel vermoeide voeten. Maar dit mag natuurlijk ook na een zware lange inspanning. Ik voelde mij ondanks de lange zware inspanning opvallend fit en de volgende dag eigenlijk ook.

Daarom ben ik heel blij met mijn koolhydraatarm/vetrijke leefstijl. Dit draagt naar mijn idee zeker bij aan het blijvend fitte gevoel tijdens de wandeling en het snelle herstel achteraf.

Met vriendelijke groet,

Simone Schot

Leefstijl/Coaching Dordrecht

 

Elektrolyten Poeder

Beoordeling
5/5
 Natuurlijke vitamines, mineralen en elektrolyten in één mix voor een perfecte elektrolytenbalans

Ketose Test Strips

Beoordeling
4.5/5
Controleer snel en eenvoudig of er ketonen aanwezig zijn in jouw lichaam

MCT Olie Poeder

Beoordeling
4.6/5
MCT vetten stimuleren de natuurlijke  aanmaak van ketonen. Gezonde vetten in poedervorm