Suikervrije eierkoeken
Keto eierkoeken passen perfect binnen een keto of koolhydraat-arm voedingspatroon. Deze speciale eierkoeken zitten boordevol gezonde voedingsstoffen als; MCT, wei proteïnen, vitaminen en mineralen. Perfect als tussendoortje of tijdens sportmomenten. Eet ze waar en wanneer je maar wilt. Eet smakelijk.
De belangrijkste ingrediënten in deze keto eierkoeken zijn:
- Keto Protein 90
- Amandelmeel
- Zout
- Ei

Gezondheidsvoordelen van deze ingrediënten:
Keto protein 90
Onze keto proteïne 90 is een echte topper onder proteïne poeders. Een (maaltijd) shake voorzien van Whey protein isolate 90, C8-C10 MCT vetten uit kokosnoot, vitaminen, mineralen en aminozuren.
Wanneer we al deze ingrediënten mixen in dit keto eierkoeken recept zien we de voedingswaarde van deze eierkoek als een raket omhoog schieten en maken we de eierkoeken nog luchtiger.

Amandelmeel
Wanneer je een keto voedingspatroon volgt is het belangrijk om voldoende gezonde vetten binnen te krijgen. Amandelen bevatten een goede samenstelling van vetzuren. Deze vetzuren hebben een beschermende werking voor onder andere jouw hart en bloedvaten. Een ander groot voordeel van amandelen is dat het je kan helpen om je cholesterol te verlagen en kan helpen diabetes te voorkomen.
In vergelijking met bijvoorbeeld tarwemeel bevat amandelmeel slechts 10 gram koolhydraten per 100 gram. Tarwemeel bevat 75 gram koolhydraten per 100 gram. Amandelmeel in deze keto eierkoeken is dus een gezonde keuze.

Amandelmeel
Wanneer je een keto voedingspatroon volgt is het belangrijk om voldoende gezonde vetten binnen te krijgen. Amandelen bevatten een goede samenstelling van vetzuren. Deze vetzuren hebben een beschermende werking voor onder andere jouw hart en bloedvaten. Een ander groot voordeel van amandelen is dat het je kan helpen om je cholesterol te verlagen en kan helpen diabetes te voorkomen.
In vergelijking met bijvoorbeeld tarwemeel bevat amandelmeel slechts 10 gram koolhydraten per 100 gram. Tarwemeel bevat 75 gram koolhydraten per 100 gram. Amandelmeel en keto zijn dus grote vrienden. Amandelmeel in deze keto eierkoeken is dus een gezonde keuze.
EI
Een ei hoort erbij. Een uitspraak die niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Deze uitspraak gaat zeker op tijdens het bakken van keto eierkoeken. Ei is namelijk rijk aan vitamine A, B2 B12, vitamine D en foliumzuur, maar is ook een goede bron van mineralen als fosfor, ijzer en seleen.

Samenvatting
Keto eierkoeken zijn dus niet alleen enorm lekker maar door de toevoeging van gezonde ingrediënten ook nog eens een gezonde keuze. Probeer ze maar eens. Bak je er teveel, geen probleem je kunt ze prima bewaren in de diepvries.
Keto eierkoeken
Wat heb je nodig
- oven
- 2 Mengkommen
- mixer
- Bakplaat
- Bakpapier
- Spatel
Ingrediënten
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram roomkaas
- 30 gram Steviala Kristal Sweet (of 50 gram erytritol
- 2 eieren
- 1 scoop eiwitpoeder
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Splits de eieren en doe de eiwitten samen met de Kristal Sweet in de mengkom. Klop de eiwitten stijf op. In een andere mengkom voeg je de eidooiers en de overige ingrediënten. Mix dit goed door tot een glad beslag. Spatel dit beslag nu met een spatel bij de eiwitten. Spatel dit luchtig door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep nu 8 rondjes op het bakpapier. Bak de eierkoeken voor 15 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven afkoelen.
- Bewaar ze in een afgesloten trommel op een donkere plek of in de koelkast voor maximaal 7 dagen. Je kunt ze ook invriezen en bewaren voor maximaal 3 maanden.