Keto croissants

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

Heerlijke Keto Croissants

Je hebt gewoon keto brood en je hebt heel lekker keto brood. Deze keto croissants vallen in die laatste keto categorie. Deze keto croissants zijn natuurlijk ook geen dagelijks broodje (of toch wel?). Ze zijn heerlijk voor een zondag ochtend ontbijtje of voor een speciaal moment, maar zeker ook gewoon even tussendoor. Heerlijk met een plakje oude en wat sla.

De belangrijkste ingrediënten zijn:

  • Mozzarella
  • Amandelmeel
  • Kokosmeel

Optionele extra ingrediënten:

  • Stevia-zoetstof
  • Sesamzaadjes

Gezondheidsvoordelen van deze ingrediënten:

Mozzarella

Mozzarella is rijk aan vitamine B2 (riboflavine). Vitamine B2 is één van de vitamine B-complex familie. Vitamine B2 draagt bij aan het bestrijden van verschillende kwalen en aandoeningen zoals bijvoorbeeld  migraine. Ook is het bewezen dat vitamine B2 antioxiderende eigenschappen bevat. Oxidatieve schade is schade die veroorzaak wordt door zuurstof. Het is een chemische reactie, vergelijkbaar met het roesten van metaal of het bruin worden van geschild fruit. 

Tevens is Mozzarella een bron van proteïne. Proteïne zijn niet alleen de bouwstoffen van jouw lichaam maar hebben ook het voordeel dat ze een verzadigend vermogen hebben. Een voordeel van deze keto croissants is dus dat ze niet alleen maar lekker zijn, maar ze geven je ook een voldaan gevoel.

Kokosmeel

Kokosvetten zijn één  van de beste voedingstoffen ter verbetering van jouw immuunsysteem.

Van kokosolie is het bekend dat het een goede strijd kan leveren tegen bacteriën en om het sterk ontstekingsremmend effect. Dit heeft voornamelijk te maken met de aanwezige middellange keten vetten, ook wel MCT vetten genoemd. Het vetzuur C12, ook wel laurinezuur genoemd, vormt ongeveer 48% van het vet in kokosolie. Van de 3 soorten MCT’s is C12 de krachtigste antibacteriële. Je lichaam verandert het vetzuur C12 namelijk in de krachtige mono-ester monolaurine. Monolaurine is in staat de buitenkant van bepaalde virussen en bacteriën oplosbaar te maken. Hierdoor wordt deze minder sterk of zelfs uitgeschakeld. Enkele voorbeelden waarbij Monolaurine effectief zijn werk kan doen zijn, Herpes, Candida (schimmel) en Propionibacterium acnes (Acne).

Sesamzaad

Sesamine en sesamoline zijn twee stoffen die naar dit zaad vernoemd zijn. Het zijn sterke antioxidanten en ondersteunen het lichaam in de strijd tegen een  hoge bloeddruk en beschermen de lever tegen schade die door vrije radicalen kan worden aangebracht. Sesam kan de lever helpen met het afvoeren van afvalstoffen. Hierdoor kunnen tal van ziekten waaronder constitutioneel eczeem worden voorkomen. Sesamzaad is rijk aan vitaminen en mineralen. In een kopje sesamzaad zit zelfs meer calcium dan in bijvoorbeeld een kopje melk. Sesam is een ware bom van mineralen waaronder: mangaan, koper, magnesium, fosfor, zink, ijzer en seleen. Maar ook vitaminen zijn rijkelijk vertegenwoordigd, wat dacht je van al deze vitaminen uit de B-complex familie; niacine(B3), foliumzuur(B11), thiamine (B1), pyridoxine (B6) en riboflavine(B2). Door toevoeging van een handje sesamzaad op je keto croissant wordt het een echte vitaminen en mineralen bom.

Samenvatting

Keto Croissants zijn echt een geweldige vervanger van de traditionele croissants. Een echt keto en koolhydraat-arm recept. Door de gezonde ingrediënten zijn ze ook nog eens een echte verrijking voor jouw voedingspatroon. Geniet er lekker van. 

Afdrukken Pin

Keto Croissants

Luxe keto broodjes wie droomt daar niet van. Als dat zo is en je bent echt op zoek naar een heerlijk luxe keto broodje dan kunnen wij je blij maken. Met deze keto croissants verras je niet alleen jezelf maar ook iedereen die bij je aan tafel zit. Eet smakelijk.
Gang Ontbijt
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Porties 6
calorieën 146kcal
Auteur Team Keton1

Ingrediënten

  • 120 gram geraspte mozzarella
  • 60 gram roomkaas
  • 1 groot ei
  • 130 gram amandelmeel
  • 35 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel zoetstof
  • 1 tl bakpoeder
  • ¼ theelepel zout

Optionele ingrediënten

  • 1 eetlepel Sesamzaad

Instructies

  • Doe de mozzarella en roomkaas samen in een kom. Zet dit ongeveer 30 seconden in de magnetron totdat het volledig gesmolten is.
  • Klop het ei door het kaasmengsel
  • Doe in een kleine kom het amandelmeel, kokosmeel, zoetstof, bakpoeder en zout. Mix dit door elkaar.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan het kaasmengsel en meng met een grote lepel.
  • Kneed het deeg en vorm het tot een kleine bal. Plaats in plasticfolie en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Haal het deeg uit de koelkast en verwijder het plastic. Druk het deeg met een deegroller in een rechthoek.
  • Snijd in driehoeken en rol elke driehoek (groot uiteinde naar klein uiteinde) om de klassieke croissant te vormen.
  • Bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin

Voedingswaarde

Serving: 0g | Calories: 146kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 9g | Fat: 12g | Fiber: 2g

Mis nooit meer een recept of blog

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen