Download het Keto Start eBook
Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS
Heerlijke Keto Croissants
Je hebt gewoon keto brood en je hebt heel lekker keto brood. Deze keto croissants vallen in die laatste keto categorie. Deze keto croissants zijn natuurlijk ook geen dagelijks broodje (of toch wel?). Ze zijn heerlijk voor een zondag ochtend ontbijtje of voor een speciaal moment, maar zeker ook gewoon even tussendoor. Heerlijk met een plakje oude en wat sla.
De belangrijkste ingrediënten zijn:
- Mozzarella
- Amandelmeel
- Kokosmeel
Optionele extra ingrediënten:
- Stevia-zoetstof
- Sesamzaadjes

Gezondheidsvoordelen van deze ingrediënten:
Mozzarella
Mozzarella is rijk aan vitamine B2 (riboflavine). Vitamine B2 is één van de vitamine B-complex familie. Vitamine B2 draagt bij aan het bestrijden van verschillende kwalen en aandoeningen zoals bijvoorbeeld migraine. Ook is het bewezen dat vitamine B2 antioxiderende eigenschappen bevat. Oxidatieve schade is schade die veroorzaak wordt door zuurstof. Het is een chemische reactie, vergelijkbaar met het roesten van metaal of het bruin worden van geschild fruit.
Tevens is Mozzarella een bron van proteïne. Proteïne zijn niet alleen de bouwstoffen van jouw lichaam maar hebben ook het voordeel dat ze een verzadigend vermogen hebben. Een voordeel van deze keto croissants is dus dat ze niet alleen maar lekker zijn, maar ze geven je ook een voldaan gevoel.


Kokosmeel
Kokosvetten zijn één van de beste voedingstoffen ter verbetering van jouw immuunsysteem.
Van kokosolie is het bekend dat het een goede strijd kan leveren tegen bacteriën en om het sterk ontstekingsremmend effect. Dit heeft voornamelijk te maken met de aanwezige middellange keten vetten, ook wel MCT vetten genoemd. Het vetzuur C12, ook wel laurinezuur genoemd, vormt ongeveer 48% van het vet in kokosolie. Van de 3 soorten MCT’s is C12 de krachtigste antibacteriële. Je lichaam verandert het vetzuur C12 namelijk in de krachtige mono-ester monolaurine. Monolaurine is in staat de buitenkant van bepaalde virussen en bacteriën oplosbaar te maken. Hierdoor wordt deze minder sterk of zelfs uitgeschakeld. Enkele voorbeelden waarbij Monolaurine effectief zijn werk kan doen zijn, Herpes, Candida (schimmel) en Propionibacterium acnes (Acne).

Sesamzaad
Sesamine en sesamoline zijn twee stoffen die naar dit zaad vernoemd zijn. Het zijn sterke antioxidanten en ondersteunen het lichaam in de strijd tegen een hoge bloeddruk en beschermen de lever tegen schade die door vrije radicalen kan worden aangebracht. Sesam kan de lever helpen met het afvoeren van afvalstoffen. Hierdoor kunnen tal van ziekten waaronder constitutioneel eczeem worden voorkomen. Sesamzaad is rijk aan vitaminen en mineralen. In een kopje sesamzaad zit zelfs meer calcium dan in bijvoorbeeld een kopje melk. Sesam is een ware bom van mineralen waaronder: mangaan, koper, magnesium, fosfor, zink, ijzer en seleen. Maar ook vitaminen zijn rijkelijk vertegenwoordigd, wat dacht je van al deze vitaminen uit de B-complex familie; niacine(B3), foliumzuur(B11), thiamine (B1), pyridoxine (B6) en riboflavine(B2). Door toevoeging van een handje sesamzaad op je keto croissant wordt het een echte vitaminen en mineralen bom.

Samenvatting
Keto Croissants zijn echt een geweldige vervanger van de traditionele croissants. Een echt keto en koolhydraat-arm recept. Door de gezonde ingrediënten zijn ze ook nog eens een echte verrijking voor jouw voedingspatroon. Geniet er lekker van.
Keto Croissants
Ingrediënten
- 120 gram geraspte mozzarella
- 60 gram roomkaas
- 1 groot ei
- 130 gram amandelmeel
- 35 gram kokosmeel
- 1 eetlepel zoetstof
- 1 tl bakpoeder
- ¼ theelepel zout
Optionele ingrediënten
- 1 eetlepel Sesamzaad
Instructies
- Doe de mozzarella en roomkaas samen in een kom. Zet dit ongeveer 30 seconden in de magnetron totdat het volledig gesmolten is.
- Klop het ei door het kaasmengsel
- Doe in een kleine kom het amandelmeel, kokosmeel, zoetstof, bakpoeder en zout. Mix dit door elkaar.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan het kaasmengsel en meng met een grote lepel.
- Kneed het deeg en vorm het tot een kleine bal. Plaats in plasticfolie en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Haal het deeg uit de koelkast en verwijder het plastic. Druk het deeg met een deegroller in een rechthoek.
- Snijd in driehoeken en rol elke driehoek (groot uiteinde naar klein uiteinde) om de klassieke croissant te vormen.
- Bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin