Ketosticks gebruik

Wanneer je een keto of koolhydraatarm voedingspatroon volgt zal je lichaam in ketose raken. Hierdoor maakt jouw lichaam ketonen aan. De aangemaakte ketonen zijn daarna traceerbaar in onder andere de urine. Door ketosticks te gebruiken weet je snel of jouw voedingspatroon klopt. Hierdoor weet je meteen of je niet teveel koolhydraten eet waardoor jouw lichaam uit ketose raakt. Lees de gebruiksaanwijzing goed door voor een perfect ketosticks gebruik en de beste resultaten.

Ketose strips uitleg

Voordat je ketose strips gaat bestellen is het fijn om te weten wat die strips nu precies zijn en waarom je ze zou gaan gebruiken.

Een ketose test strip betreft een kunststof stripje van slechts enkele centimeters. Aan het einde van iedere strip zit het testgebied. Dit testgebied is gemaakt van ultra dun test papier, voorzien van reactie poeder. Op het moment dat het testgebied in aanraking komt met ketonen in de urine zal het verkleuren. 

De hoogte van de concentratie ketonen in de urine, bepaald hoe sterk het testgebied reageert en hoe intens het testgebied verkleurd. 

Meteen starten met keto?

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

Ketose sticks gebruiksaanwijzing

Keto sticks zijn eenvoudig in het gebruik. Om goede resultaten te verkrijgen, dienen de aanwijzingen zorgvuldig opgevolgd te worden. Controleer voor gebruik altijd of de vervaldatum niet verstreken is.

  1.  Vang een kleine hoeveelheid urine op in een schoon opvangbakje.
  2. Plaats de strip in het urinemonster of passeer de strip 1/2 seconde door de urinestraal. Indien er voor een rechtstreekse urinestraal word gekozen dan adviseren wij om het laatste kleine beetje urine te gebruiken. Nooit in de harde urinestraal houden omdat dit het testgebied kan beschadigen.
  3. Schud overtollige urine voorzichtig van de strip.
  4. Wacht tot het strookje van kleur verandert. De aanwijzing op de verpakking vertelt u hoe lang u moet wachten.
  5. Vergelijk de strip met de kleurenchart aanwezig op de verpakkin

Let op:  Indien er geen verkleuring op treed geeft dit aan dat er geen ketonen in de urine aanwezig zijn. Vermoedelijk is het lichaam nog niet in ketose. Geen verkleuring zegt dus niet dat de strip niet werkt.

Fat adapted = Minder verkleuring

Wanneer jouw lichaam langere tijd in ketose is  zal de stofwisseling van jouw lichaam zich aanpassen aan de vetverbranding. Dit noemen we “fat adapted”.

Indien het lichaam in deze metabolische staat verkeerd, kan het de opgeslagen vetreserves gaan verbranden voor energie. Hierdoor zullen jouw  vetreserves worden ingezet om bijvoorbeeld de training van die dag tot een goed einde te brengen.

Fat adapted heeft direct invloed op de urine test. Jouw lichaam gaat steeds efficiënter met  ketonen om.  Hierdoor zullen steeds minder ketonen jouw lichaam via de urine verlaten.

Een logisch gevolg daarvan is dat de ketose urine strips minder of helemaal niet meer zullen verkleuren.

Geen reden tot paniek dus want dit is dus een heel goed teken.

Meer vragen over ketosticks? 

Tag @keton1world en Hashtag #Keton1world op instagram

Populaire Keto producten

Meer leren over keto?

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS