Meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen over elektrolyten

Wat zijn elektrolyten?

Natrium, kalium en chloor zijn naast mineralen, elektrolyten. Maar ook calcium, magnesium, bicarbonaat en fosfaat zijn elektrolyten. Een elektrolyt geleidt elektriciteit wanneer de stof in water is opgelost. 

Elektrolyten zijn voedingsstoffen in ons lichaam die cruciaal zijn voor belangrijke functies zoals de werking van je spieren, regeling van lichaamstemperatuur, het leveren van energie en vele neurologische functies. 

Wanneer heb ik een elektrolyten tekort?

Het is lastig om zo te kunnen stellen of er een tekort aan elektrolyten is. Tijdens de start van ketose of tijdens periode van inspanning en stress is de kans op een elektrolyten tekort aanwezig. De symptomen van een elektrolyten tekort zijn onder andere hoofdpijn, spierpijn, slechte nachtrust en spierkrampen. Elektrolyten zijn goed en eenvoudig aan te vullen door middel van speciale keto elektrolyten

Werken keto supplementen?

Keto supplementen of speciale keto elektrolyten kunnen helpen bij vele verschillende kwaaltjes. Elektrolyten kunnen, indien in de juiste samenstelling, bijdragen aan het voorkomen van verschillende keto symptomen

Heb ik een verstoorde elektrolytenbalans?

Tijdens de start van een keto of koolhydraatarm voedingspatroon verlies je veel vocht. Dit komt onder andere doordat glycogeen gebonden is aan water. Nu de glycogeen voorraden worden opgemaakt verlies je dus ook extra veel vocht. Misschien viel het al op dat je regelmatig moet plassen?  Door het vochtverlies raak je automatisch veel vitaminen en mineralen kwijt. Hierdoor kan er een verstoorde elektrolytenbalans optreden. Heb je bijvoorbeeld last van hoofdpijn, spierpijn en weinig tot geen energie? Grote kans dat er een elektrolyten tekort is opgetreden. 

Waarom elektrolyten bij keto?

Tijdens de start van keto zal je merken dat je met enige regelmaat naar het toilet moet om te plassen. Jouw lichaam is zijn glycogeenvoorraden aan het opmaken. Aan iedere gram glycogeen zit ongeveer 2.5 gram vocht. Met dit vochtverlies verlaten er ook belangrijke elektrolyten het lichaam. Door de elektrolyten aan te vullen met een keto elektrolytenmix voorkom je een onbalans in de elektrolyten huishouding. 

Waar zijn elektrolyten goed voor?

Elektrolyten zijn belangrijke mineralen die, wanneer ze opgelost zijn in een vloeistof zoals het bloed, elektrische lading geleiden. Elektrolyten jouw lichaam bij verschillende belangrijke lichaamsfuncties zoals bijvoorbeeld het reguleren van de zenuw- en spierfunctie.

Wat kan ik doen aan ketose hoofdpijn?

Door het eten van koolhydraten te beperken kan je in de begin periode van het ketose voedingspatroon wat hoofdpijn ervaren. Dit kan deels te maken hebben met het feit dat je geen koolhydraten en suikers meer eet maar het kan ook betekenen dat je een onbalans in elektrolyten hebt. Een tekort aan elektrolyten komt veel voor tijdens een keto dieet.

Zijn jullie keto elektrolyten speciaal voor keto?

Zoals al onze producten zijn ook onze keto elektrolyten speciaal ontwikkeld voor een keto of koolhydraatarm voedingspatroon. Natuurlijk kunnen ze ook gebruikt worden in andere voedingspatronen want ze zijn altijd 100% natuurlijk en zonder suikers en toegevoegde stoffen.

Populaire Keto producten

Vragen over elektrolyten? 

Tag @keton1world en Hashtag #Keton1world op instagram

Meer leren over keto?

Weet jij alles van elektrolyten?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen