fbpx
Menu Sluiten

Keto Elektrolyten

Meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen over elektrolyten

Wat zijn elektrolyten?

Natrium, kalium en chloor zijn naast mineralen, elektrolyten. Maar ook calcium, magnesium, bicarbonaat en fosfaat zijn elektrolyten. Een elektrolyt geleidt elektriciteit wanneer de stof in water is opgelost. 

Elektrolyten zijn voedingsstoffen in ons lichaam die cruciaal zijn voor belangrijke functies zoals de werking van je spieren, regeling van lichaamstemperatuur, het leveren van energie en vele neurologische functies. 

Wanneer heb ik een elektrolyten tekort?

Het is lastig om zo te kunnen stellen of er een tekort aan elektrolyten is. Tijdens de start van ketose of tijdens periode van inspanning en stress is de kans op een elektrolyten tekort aanwezig. De symptomen van een elektrolyten tekort zijn onder andere hoofdpijn, spierpijn, slechte nachtrust en spierkrampen. Elektrolyten zijn goed en eenvoudig aan te vullen door middel van speciale keto elektrolyten

Elektrolyten Poeder

Beoordeling
5/5
 Natuurlijke vitamines, mineralen en elektrolyten in één mix voor een perfecte elektrolytenbalans

Ketose Test Strips

Beoordeling
4.5/5
Controleer snel en eenvoudig of er ketonen aanwezig zijn in jouw lichaam

MCT Olie Poeder

Beoordeling
4.6/5
MCT vetten stimuleren de natuurlijke  aanmaak van ketonen. Gezonde vetten in poedervorm

Werken keto supplementen?

Keto supplementen of speciale keto elektrolyten kunnen helpen bij vele verschillende kwaaltjes. Elektrolyten kunnen, indien in de juiste samenstelling, bijdragen aan het voorkomen van verschillende keto symptomen

Heb ik een verstoorde elektrolytenbalans?

Tijdens de start van een keto of koolhydraatarm voedingspatroon verlies je veel vocht. Dit komt onder andere doordat glycogeen gebonden is aan water. Nu de glycogeen voorraden worden opgemaakt verlies je dus ook extra veel vocht. Misschien viel het al op dat je regelmatig moet plassen?  Door het vochtverlies raak je automatisch veel vitaminen en mineralen kwijt. Hierdoor kan er een verstoorde elektrolytenbalans optreden. Heb je bijvoorbeeld last van hoofdpijn, spierpijn en weinig tot geen energie? Grote kans dat er een elektrolyten tekort is opgetreden. 

Wat kan ik doen aan ketose hoofdpijn?

Door het eten van koolhydraten te beperken kan je in de begin periode van het ketose voedingspatroon wat hoofdpijn ervaren. Dit kan deels te maken hebben met het feit dat je geen koolhydraten en suikers meer eet maar het kan ook betekenen dat je een onbalans in elektrolyten hebt. Een tekort aan elektrolyten komt veel voor tijdens een keto dieet.

Zijn jullie keto elektrolyten speciaal voor keto?

Zoals al onze producten zijn ook onze keto elektrolyten speciaal ontwikkeld voor een keto of koolhydraatarm voedingspatroon. Natuurlijk kunnen ze ook gebruikt worden in andere voedingspatronen want ze zijn altijd 100% natuurlijk en zonder suikers en toegevoegde stoffen.

Gratis Verzending

Bij bestellingen vanaf €35 in Nederland en €55 naar België