Keto dieet voedingsschema

Een goed keto dieet voedingsschema is gebaseerd op jouw persoonlijke doelen en lichaamssamenstelling. Ieder lichaam is immers anders en het is dan ook belangrijk om daar rekening mee te houden.

Het internet staat vol met standaard keto dieet voedingsschema’s en dieet tips. Wij vinden het belangrijk dat de basis van een koolhydraat arm of keto dieet goed begrepen wordt. Met een goede basis kennis bent jij in staat het keto voedingspatroon te begrijpen, toe te passen en bij te stellen. Begrijp je de keto basis dan is het eenvoudig om zelf jouw keto dieet voedingsschema samen te stellen. Je maakt dan in een handomdraai de heerlijkste keto recepten die passen bij jouw persoonlijke doelen.

“Zie keto niet als een snelle oplossing voor gewichtsverlies. Het is een echte leefstijl die begrepen moet worden”.

Hoe werkt het?

Hoe zit dat nu precies met die koolhydraten, vetten en proteïne? Lees snel verder.

MAAK EEN KETO KICKSTART

Hét Keto Start eBook HELEMAAL GRATIS

Eet onbewerkt voedsel.

Door al het aanbod in de supermarkten zijn we soms vergeten hoe lekker onbewerkte voedingsproducten zijn. Het is dan ook best een uitdaging alleen onbewerkte voeding te eten. Probeer er bewust van te zijn dat onbewerkte voedingsproducten de meeste voedingsstoffen bevatten en veelal ook veel lekkerder zijn.

“Verdiep je in bewerkte voedingsmiddelen. Wat zit daar nu echt in?”

Drink voldoende water

Water drinken is erg belangrijk. Dit is niet alleen een pre bij het keto dieet maar eigenlijk altijd. Tijdens het keto dieet verlies je extra veel vocht en dus ook extra veel elektrolyten. Vul deze op tijd aan zodat je de keto symptomen beperkt of zelfs voorkomt.

“Zorg dat je voorzien bent van een waterfles en vul deze meerdere keren per dag met kraan water”.

Koffie en thee zijn lekker maar moeten niet gezien worden als vervanger voor water. Koffie heeft een namelijk een vocht afdrijvend effect. Gelukkig is dit van zeer korte duur en is het niet zo dat je van koffie drinken volledig uitdroogt. Koffie bestaat voor meer dan 95 procent uit water en telt dus gewoon mee voor je dagelijkse vochtinname, dit geld ook voor Thee. Maar ook binnen jouw keto dieet voedingsschema gaat er natuurlijk niets boven een goed glas water.  

Mineral Powder​

Keto symptomen als hoofdpijn, spierpijn en een slechte nachtrust hebben maar al te vaak te maken met een elektrolyten te kort. Met Keto elektrolyten ondersteun je jouw elektrolytenbalans en verminder of voorkom je zelfs deze vervelende symptomen.

Keto elektrolyten

Keto en alcohol

Alcohol past eigenlijk niet binnen het keto dieet voedingsschema. Vele alcoholische dranken zijn gezoet en daardoor een bron van koolhydraten. Hierdoor zal jouw lichaam snel uit keto gaan.

Het andere grote nadeel van alcohol is dat het afvalproces wordt vertraagd. Je lichaam zal namelijk altijd eerst de alcohol verbranden. Hierdoor worden vetten opgeslagen in plaats van verbrand. 

Indien het keto dieet wordt gebruikt om kilo’s te verliezen is alcohol dus niet de beste optie. 

Wanneer je zo af en toe toch een alcoholische versnapering wenst kijk dan even goed welke. Er is een groot verschil in alcoholische dranken. Sommige kunnen niet en sommige een beetje. Een zoete likeur (vol met suikers) kan in de meeste gevallen niet, maar een droge witte wijn of een wodka past beter in jouw voedingspatroon. Lees meer over keto en alcohol in onze keto bibliotheek.