fbpx
Menu Sluiten

Ketose meten in adem

De ketose meten in adem is een van de eenvoudigste en accurate manier van testen

Wanneer vet door de lever wordt omgezet naar ketonen komt er spontaan aceton vrij. Deze aceton verlaat het lichaam via onze adem. Ketose kunnen we meten in urine, bloed en adem.

In tegenstelling tot urine of bloedtesten is het niveau van adem ketone niet afhankelijk van bijvoorbeeld de inname van voldoen vocht, mineralen of vitamines. Hoe meer ketonen er in de adem worden gemeten hoe meer energie er wordt geleverd. Het testen van Ketonen in de uitgeademde lucht heeft nog een ander groot voordeel. De testen zijn oneindig en eenvoudig uit te voeren, waar dan ook, zonder extra kosten.

Welke ketonen meten

De Keton1 Breathalyzer meet de hoeveelheid ketonen in uitgeademde lucht. De waarde (aceton) (g/l) die de Breathalyzer weergeeft is een indicatie dat het lichaam vetten verbrand voor energie. Het schema hieronder laat zien hoe de ketose zich verhoudt tot de uitslag op de Breathalyzer. Door de eenvoudige werking van de Breathalyzer is het mogelijk om met enige regelmaat de ketose te testen.

Door regelmatige de ketonen te testen leer je de reactie van jouw lichaam op voedingsstoffen sneller herkennen

Door ketonen in de adem te testen leer je snel wat bijvoorbeeld sport, vasten en andere leefomstandigheden met de ketose van het lichaam doet. Zowel in de beginfase als in de “fat adapted” fase van een ketogeen voedingspatroon is het raadzaam om regelmatig te controleren   (*)  

Factoren van invloed

Er zijn meer factoren dan alleen de voedingsmacro’s zoals koolhydraten, vetten en eiwitten die invloed hebben op onze ketose en daarmee dus ook direct op de uitslag van de Breathalyzer. Een voorbeeld hiervan is dat als reactie op fysieke inspanningen en/of stress ons lichaam glucose aanmaakt. Deze glucose heeft meteen effect op de metabolische staat ketose. Maar ook alcohol zal de ketose en Breathalyzer beïnvloeden.

De Blaastechniek

De blaastechniek is van essentieel belang voor een accurate uitslag. Aceton bevind zich in het laatste beetje lucht in uw longen. Het is dan ook belangrijk dat juist die lucht de Breathalyzer passeert. Voordat u lucht door de Breathalyzer blaast, ademt u eerst bijna volledig uit. De laatste lucht uit uw longen blaast u gedurende ongeveer tien seconden door de Breathalyzer.

Breathalyzer

Met de Breathalyzer meet je eenvoudig en snel ketonen in je adem. 

 

Helaas tijdelijk niet leverbaar

Gratis Verzending

Bij bestellingen vanaf €35 in Nederland en €55 naar België