MCT margarine

MCT staat voor Medium chain triglyceriden of te wel middellange ketenvetzuren. Maar wat zijn MCT vetten nu eigenlijk?

MCT vetten zijn vetzuren die gemakkelijk door het lichaam voor energie worden gebruikt. Deze vetzuren maken de aanmaak van ketonen eenvoudiger maar ook sneller. Hierdoor zal je lichaam dus sneller in ketose raken. Deze vetten worden gewonnen uit Kokosolie of Palmolie.

MCT vetten zijn verkrijgbaar als olie, poeder maar ook als boter. Het grote voordeel van deze vetten is dat ze neutraal van smaak zijn. Hierdoor ervaar je niet bij alle gerechten de kokossmaak en geur. MCT en ketose zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Indien de juiste MCT vetten worden gebruikt (C8-C10 vetzuren) zullen deze jouw ketose maximaal ondersteunen. Door de juiste vetzuren ervaar je snel de extra energie en vetverbranding.  

MCT vetten kunnen worden onderverdeeld in de vetzuren  C8, C10 en C12. Ieder vetzuur met zijn eigen specifieke eigenschappen en voordelen Lees meer over de verschillende vetzuren en welke voordelen dit voor jou kan opleveren in ons blog.

4.5/5

MCT vs Kokosolie

Zijn MCT vetten hetzelfde als Kokosolie vetten? Ondanks dat deze vetten worden gewonnen uit kokos of palmolie is er een groot verschil tussen beide. 

Van Middellange keten vetten is bekend dat deze de verzadiging verhogen. En laten we eerlijk zijn dit is precies wat je zoekt tijdens een dieet. Weg met het hongergevoel. 

Het is belangrijk dat je de verschillen tussen vetzuren herkent. Het gebruik van Kokosolie wordt veel gepromoot, op zich ook goed want ook kokosolie heeft vele gezondheidsvoordelen. 

Ter bevordering van gewichtsverlies, en aanmaak van ketonen  zijn de vetzuren C8 en C10 van groot belang. Deze vetzuren zijn weinig tot niet aanwezig in “normale” kokosolie of vet.

Een studie naar het effect van MCT olie in vergelijking met kokosolie naar de drang van voedsel inname en verzadiging toonden grote verschillen aan in energie- en macronutriëntinnames tussen de gebruikers van de oliën met de MCT vetten en de gebruikers van de kokosolie.

Resultaten van gebruikers van MCT oliën gaven een veel groter verzadigd gevoel weer. De kokosolie werd ook vermeld als minder smakelijk dan de MCT olie. De resultaten van deze studie bevestigen de verschillen die bestaan tussen MCT en kokosolie, zodat kokosolie niet kan worden gepromoot als zijnde vergelijkbare effecten met MCT-olie op het gebied van voedselinname en verzadiging. (*)

MCT poeder

Keton1 MCTpoeder is een voedingssupplement speciaal ontwikkeld en voorzien van de vetzuren C8 en C10. Een van de grote voordelen van onze poeder is dat het voor vele toepassingen geschikt is. 

Gebruik onze poeder in water tijdens het sporten, zet een BulletProof koffie in de ochtend of meng het door je eigen Granola recept voor een echte energie boost. 

Check bij MCT vetten altijd de verhouding vetzuren. Een olie of poeder die perfect is voor ketose is voorzien van een hoog percentage C8 en C10 vetzuren. 

 

Keto wetenschap

Weetje: Door het gebruik van MCT voor of tijdens trainingen zal de behoefte aan zuurstof verminderen waardoor de energielevels stijgen.

Voordelen van MCT supplementen

 

MCT vetten