fbpx
Menu Sluiten

Wat is MCT?

MCT staat voor Medium chain triglyceriden of te wel middellange ketenvetzuren. 

Maar wat zijn MCT vetten nu eigenlijk? MCT vetten zijn vetzuren die gemakkelijk door het lichaam voor energie worden gebruikt. Deze vetzuren maken de aanmaak van ketonen eenvoudiger en sneller. Hierdoor zal jouw lichaam dus sneller in ketose raken. Deze vetten worden gewonnen uit Kokosolie of Palmolie.

MCT vetten zijn verkrijgbaar als olie, poeder maar ook als boter. Het grote voordeel van deze vetten is dat ze neutraal van smaak zijn. Hierdoor ervaar je niet bij alle gerechten de kokossmaak en geur. MCT en ketose zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Indien de juiste MCT vetten worden gebruikt (C8-C10 vetzuren) zullen deze jouw ketose maximaal ondersteunen. Door de juiste vetzuren ervaar je snel extra energie en vetverbranding.  

MCT vetten kunnen worden onderverdeeld in de vetzuren  C8, C10 en C12. Ieder vetzuur met zijn eigen specifieke eigenschappen en voordelen 

Keto wetenschap

Door het gebruik van MCT voor of tijdens trainingen zal je lichaam effectiever met zijn energie om gaan

vs Kokosolie

Zijn MCT vetten hetzelfde als Kokosolie vetten? Nee! ondanks dat deze vetten worden gewonnen uit kokos of palmolie is er een groot verschil tussen beide. 

Van middellange keten vetten is bekend dat deze de verzadiging verhogen. Precies dat wat je zoekt tijdens een dieet. Weg met het hongergevoel. 

Het is belangrijk dat je de verschillen tussen vetzuren herkent. Het gebruik van Kokosolie wordt veel gepromoot, op zich ook goed want ook kokosolie heeft vele gezondheidsvoordelen, maar is niet hetzelfde als MCT Olie.

Ter bevordering van gewichtsverlies, en aanmaak van ketonen  zijn de vetzuren C8 en C10 van groot belang. Deze vetzuren zijn weinig tot niet aanwezig in “normale” kokosolie of vetten. Dit verklaart ook het prijsverschil.

Een studie naar het effect van MCT olie in vergelijking met kokosolie, naar de drang van voedsel inname en verzadiging, liet grote verschillen zien in energie- en macronutriënten innames tussen de gebruikers. 

Resultaten van gebruikers van MCT oliën gaven een veel groter verzadigd gevoel weer. De kokosolie werd ook vermeld als minder smakelijk dan de MCT olie. De resultaten van deze studie bevestigen de verschillen die bestaan tussen MCT en kokosolie, zodat kokosolie niet kan worden gepromoot met als zijnde vergelijkbare effecten van MCT-olie op het gebied van voedselinname en verzadiging. (*)

MCT poeder

Keton1 MCT poeder is een voedingssupplement speciaal ontwikkeld en voorzien van de vetzuren C8 en C10. Een van de grote voordelen van het poeder is dat het voor vele toepassingen geschikt is. 

Gebruik het MCT poeder in water tijdens het sporten, zet een BulletProof koffie in de ochtend of meng het door je eigen Granola recept voor een echte energie boost. Gewoon verwerken in je keto recept en in de oven….

Een MCT olie of poeder die perfect is voor ketose is voorzien van een hoog percentage C8 en C10 vetzuren. 

MCT Olie Poeder

Beoordeling
4.6/5
MCT vetten stimuleren de natuurlijke  aanmaak van ketonen. Gezonde vetten in poedervorm
Keto_Lotus
Keto_Lotus@keto_lotus
Lees verder
White Walnut Rocks met @keton1world MCT poeder. Heerlijk
biancalowcarbfood
biancalowcarbfood@biancalowcarbfood
Lees verder
Ik gebruik @keton1world MCT poeder in mijn koffie. Heerlijk om de dag te beginnen. Zelfs op vakantie in Turkije
Ketobooster
Ketobooster@ketobooster
Lees verder
Wat een geweldige keto producten @keton1world. Love de MCT!!
Mir
Mir@mir.lowcarb
Lees verder
Lijzaad pap met @keton1 mct poeder.....
Kelly's Keto
Kelly's Keto@kellyketodiet
Lees verder
Oh yes! My first ever Keto-Check and i'm doing good!
Previous
Next

Voordelen van MCT supplementen

MCT’s worden gemakkelijk door het lichaam opgenomen en verteerd.

MCT’s hebben een hoog thermogeen (energie creërend) effect.  Hierdoor wordt het metabolisme extra gestimuleerd. (*)

 

MCT’s  worden snel omgezet tot ketonen. Deze ketonen zijn jouw superbenzine….energie voor lichaam en geest! 

MCT’s ondersteunen het dynamisch ecosysteem in je darmen. Hierdoor helpt het jou om onverteerd voedsel om te zetten tot energie.

 

  • Focus

Voor een verhoogde focus gebruik MCT op nuchtere maag

  • Lichamelijke prestaties

Door het gebruik van MCT voor of tijdens trainingen zal de behoefte aan zuurstof verminderen waardoor de energielevels stijgen.

  • Vetverlies

Gebruik MCT’s in de ochtend en/of tussen de maaltijden door. Zo breng je het lichaam eenvoudig en snel in de vetverbrandingsmodus.

  • Ketose

Gebruik MCT na een maaltijd met koolhydraten. Zo is het eenvoudiger om weer snel terug in ketose te raken

Gratis Verzending

Bij bestellingen vanaf €35 in Nederland en €55 naar België