Menu Sluiten

Exogene ketonen

Exogene ketonen zijn ketonen die in de vorm van een voedingssupplement worden ingenomen. Ze worden gebruikt om onder meer sport prestaties te verbeteren of om het lichaam te voorzien van extra energie.

Tijdens bijvoorbeeld een keto of koolhydraatarm dieet kunnen exogene ketonen voor extra energie zorgen.

Exogene ketonen   geven jou meteen de ketonen die je in de begin fase van keto niet direct aanmaakt.

Exogene ketonen zijn verkrijgbaar in de vorm van BHB zouten maar ook in de vorm van vloeibare ketonen esters. Het innemen van deze ketonen helpen de BHB-waarden in het bloed te verhogen. BHB is het meest voorkomende keton en is vele malen efficiënter in het gebruik dan glucose.

BHB-zouten

Exogene ketonen zijn vaak een mix van zouten zoals kalium, calcium, natrium of magnesium, maar ook aminozuren zoals lysine en creatine kunnen worden toegevoegd. Vandaar de naam BHB zouten.

De mineralen worden toegevoegd aan om onder meer de intensiteit van de vrije vetzuren te verhogen en om de BHB mengbaar te maken met andere voedingstoffen.

BHB zouten worden afgebroken tijdens de spijsvertering. De vrijgemaakte BHB komt hierna in de bloedbaan terecht. Hierdoor  vindt direct de ketolyse plaats om energie op te wekken.

Exogene ketonen worden direct door je lichaam opgenomen 

Door de snelle opname hoef je dus niet te wachten tot het lichaam zelfstandig in ketose is geraakt. Jouw lichaam kan dus meteen gebruik maken van de voordelen van ketonen.

Ee mooi voordeel is dat het de intensiteit van de vervelende bijwerkingen die een keto dieet in het begin zal kennen kan verminderen (keto griep).

mct-olie

De voordelen van exogene ketonen

Het gebruik en innemen van exogene ketonen brengt verschillende voordelen met zich mee

Exogene ketonen in Nederland en Europa

Exogene ketonen zijn In Europa nog niet goedgekeurd en dus verboden binnen Nederland te verhandelen. Supplementen die vóór 15 mei 1997 nog niet in Europa werden verkocht vallen in de categorie Novel Foods. Deze voedingsmiddelen dienen eerst goedgekeurd te worden door de Europese Voedselveiligheid Autoriteit (EFSA). Mocht je toch gebruik maken van exogene ketonen let dan (voor zover dat mogelijk is) altijd goed op dat het product als voeding veilig is.

Zodra er veranderingen zijn in de Europeesche wetgeving zullen we dit meteen aan jullie melden. 

Raspberry ketonen

Regelmatig worden Raspberry ketonen afslankpillen gebruikt met de gedachte hetzelfde resultaat te verkrijgen als met exogene ketonen. Ondanks dat deze twee producten ketonen genoemd worden, hebben ze totaal geen overeenkomsten met elkaar.

Onderzoeken naar afslankpillen met Raspberry ketonen hebben geen voordelen aangetoond. Er was géén relatie met Raspberry ketonen en bijvoorbeeld gewichtsverlies, verbetering in sportprestaties of verbetering van mentale prestaties bij mensen.

De enige overeenkomst tussen Raspberry ketonen en exogene ketonen is het woord Ketonen

Raspberry ketonen hebben dan ook helemaal niets te maken met de metabolische ketose van het lichaam. Afslankpillen met Raspberry ketonen zijn compleet anders dan de ketonen die door het lichaam worden aangemaakt. 

LET OP: Exogene ketonen zijn geen product voor een snel gewichtsverlies. Exogene ketonen stimuleren de metabolische staat ketose van het lichaam, dragen bij aan de verhoging van de BHB-waarden in het bloed, en kunnen hierdoor zorg dragen voor onder meer fysieke en mentale prestatie verbeteringen. Deze prestatieverbeteringen kunnen natuurlijk wel tot gewichtsverlies leiden.

IT'S TiME TO BURN FAT!

Ontvang GRATIS jouw Keto eBook en start meteen

Schrijf nu in

Gratis Verzending

Bij bestellingen vanaf €35 in Nederland en €55 naar België

We hebben jouw inschrijving goed ontvangen.

Kijk snel in je mailbox om je inschrijving te bevestigen. Niets ontvangen? Controleer dan je spam folder.