Ketose adem

Wanneer jouw lichaam in ketose is maakt het ketonen aan voor energie. Deze ketonen geven je veel gezondheidsvoordelen zoals een betere focus en een goede vetverbranding. Zeker in het begin van ketose zijn er enkele nadelen te benoemen. Een van die nadelen is een slechtere adem, de ketose adem. 

Een ketose adem is een veel voorkomende bijwerking. Veel mensen die een ketogeen of  vergelijkbaar dieet volgen, zoals bijvoorbeeld het Atkins-dieet, geven aan dat hun adem een fruitige geur krijgt. Deze fruitige geur wordt veroorzaakt door een verhoogde waarde van het keton aceton. Aceton verlaat het lichaam via de urine en de adem. Ondanks dat deze ketose adem vervelend kan zijn, is het eigenlijk een positief teken binnen jouw voedingspatroon. Het is namelijk een van de symptomen van ketose. Een bevestiging dat je voedingspatroon in orde is en dat je vetten verbrand voor energie. 

Vervelende geur dus maar geen paniek, dit is vrij eenvoudig te maskeren. Tijdens het dieet meerdere keren per dag je tanden poetsen of door gebruik te maken van een goede suikervrije kauwgom los je het probleem vaak al snel op. Die slechte adem is vaak van tijdelijke aard. 

Ketose adem voorkomen

Een ketose adem is vervelend maar ook een goed teken. Je bent namelijk in ketose. Weet dat deze ketose adem vaak na een paar weken weer vanzelf verdwijnt. Dan ervaar je enkel de grote gezondheidsvoordelen van ketose.

Goede Mondzorg

Een gezond gebit is de basis van een frisse adem. Wanneer jij meerdere malen per dag je tanden poets voorkom je problemen met je gebit. Een lekkere frisse mond overstemd de geur van aceton. Je hebt dus (tijdelijk) een betere adem. 

Kauwgom 

Ga op zoek naar een lekkere frisse en suikervrije kauwgom. De menthol in kauwgom kan de ketose adem goed maskeren. Hierdoor ruikt jouw adem weer lekker fris.

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

Maak gebruik van die Keto adem

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Dit is een mooi gezegde maar ook binnen het keto dieet helemaal waar. We vertelde al dat aceton verantwoordelijk is voor deze specifieke ketose adem.

Door met een keto adem meter de hoeveelheid aceton in uitgeademde lucht te meten kan perfect worden gezien of het lichaam in ketose verkeerd. Hierdoor kan de adem test perfect als indicator van ketose worden gebruikt. Door vaker te testen zal je de reactie van jouw lichaam op voedingsproducten sneller  begrijpen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om jouw voedingspatroon tijdig bij te stellen.

Populaire Keto producten

Meer leren over keto?

Download het Keto Start eBook

Schrijf je in en ontvang ons Keto Start eBook GRATIS

Heb je nog meer vragen? 

Tag @keton1world en Hashtag #Keton1world op instagram